|
|
- gayet kolaydır, sadece yazdıklarınızı kontrol edemezsiniz. gerçi onun da sorun olabileceğini sanmıyorum zira monitöre bakmıyosanız muhtemelen gözler klavyededir..
(bkz: ukte)
- aslında gayet normaldir. marifet klavyeye bakmadan hızlıca yazabilmek.
- aslında o kadar kolaydır ki. biraz fazla klavye kullanan biriyseniz hem monitöre bakmadan hem de klavyeye bakmadan 10 parmak yazabilirsiniz.
- gyate kloay olan olya.
- ne monitöre, ne de klavyeye bakmadan yazıyorsanız haybeye artislik yapıyorsunuzdur. örnek senaryo yapalım hemen:
#1: normal insan.
#2: 10, gerekirse 11 parmak klavye kullanan bitki.
<#1> naber abi
<#2> (arkadaşına döner) iyidir abi senden naber.
bu esnada #2 kişisinin elleri klavyede, gözleri #1 kişisinde, bilgisayara takkudu tukkudu bir şeyler non stop yazılıyordur durmadan.
<#1> oha lan nası yapıyorsun öyle
<#2> mihihi
şimdi sanır mısınız ki #2 kişisi karizma sıçıyordur, üstün yeteneklidir?
değil, insan evladı istese de kolay kolay multiprocess çalışamaz. kafası klavyede doğru yerlere basma derdindedir. "aceba içine ittirdiğim köşedeki ü harfi doğru mu basıldı, ne yazdım ekrana, ya parmaklarım fj ikilisinden* kaydıysa?" diye düşünüyordur.
geleceğim nokta şu ki, ister süper hızlı + klavyeyi ezbere kullanan biri olsun, isterse iki parmağıyla klavyeye bakarak yazan biri olsun fark etmez. aynı anda iki yere konsantre olabilmesi çok güç. insan, önce insan olacak. (sonunu pek bağlayamadım, neyse)(azureel, 11.09.2008 23:13 ~ 23:13)
- - artık ben de monitöre bakmadan yazı yazabiliyorum.. yaşasın!..
- aferin iyi bok yedin..
diyaloğuna neden olabilecek kapasidedir.. çok ekstrem, çok artistik, çok gerekli ve çok önemli bir hareket değildir.. yetenek hiç değildir..
- klavyeye karşı olan bir acemiliğin göstergesidir.klavyesine aşina olan insanlar genellikle gözler ekranda eller klavyeye alışkın olunan şekilde yerleştrilmiş olarak yazar.
- (bkz: pipiyi ellemeden işemek)
- nev kişisi için şarkı sözü hammadesi olabilecek bir cümledir.
"monitöre hiç bakmadan yazı yazabilmek gibi seni sevmek"
- dizgicilerin rahatça becerdiği olaydır
ne ekrana ne klavyeye sadece okudukları metne bakarlar
- şirkette bu yeteneğimin keşfinden sonra, terfi falan beklerken bütün salak yazışma işlerinin operasyoncudan sekreterliğe terfi olarak bana verilmesini sağlayan hadise. lanet olsun mırc'e msn ve the coca cola company'e
(kabus, 12.09.2008 11:38)
- (bkz: telefona bakmadan mesaj yazabilmek)
- oldukça klas bir özellik olmakla birlikte ciddi yazışmalar esnasında dikkat edilip arada bir kontrol edilmesi gerekir. iş bu kabiliyet hele ki msn üzerinden yapılıyorsa ve üstüne üstlük bu bir iş görüşmesi ise ve tüm bunlara ilaveten harf kombinasyonları aralarına serpişmiş, küfür eden, hareket çeken smileyler varsa asla yapılmaması tecrübe ile sabit olup "hehe daha sen klavyeye mi bakıp yazıyon len?" diye dakikada 100 kelime basabilen kendinden emin cengaverlere şiddetle tavsiye edilir.
(bkz: msn messenger ile iş görüşmesi yapmak)
- sürekli aynı diyaloglara sahne olur.
-aşkım selma
+selma kim he selma kim noluyo karıştırdın dimi kızları gene boyun devrilsin.
-ya bi dur ya bi sn
+ne durcam ya şuna bak ya. sen söyle bakiyim selma kim neyin nesi saçını başını yolarım onun bızırızırbızır o beni biliyo mu naparım ben
-ya selam diyeceğidim. sus bi ya.
+haaa
-ahırın kapısını kapatın.
- acemilik alametidir. çünkü monitöre bakmadan yazı yazan biri mutlaka klavyeye bakarak yazıyodur. şu anda bu giriyi öyle yazıyorum mesela. klavyede bastığım tuşları bildiğim sürece monitöre bakmaya ne hacet. [göz kırp]
ha adam hem klavyeye hem monitöre bakmadan yazı yazabiliyorsa o zaman bir manyaktan söz ediyoruz. sorarım size; bir kişi klavyeye ve monitöre bakmıyorsa nereye baksın? ha nereye baksın? nereye bakacak olursa olsun kafası karışacaktır. televizyon'a mı bakıyor, hemen televizyonda geçen cümleyi yazmaya başlayacaktır. hayır televizyonda izlediğinden bir şey anlamayacağı gib yazdığı şey de mundar olacak. yani tümüyle zarar! yapmayın kardeşim. bakın montörünüze. hem monitre bakın, hem klavyeye. noolcak sanki. [sırıt]
- önemli olan yazmak değil, yazdığının anlamlı olması, karşı tarafın da bunu anlamasıdır. yoksa babam da yazar bakmadan monitöre, bir sürü tuşa basarak*
|