|
|
- oyun oynarken veya bilgisayar aptallaştığında yapılması muhtemel olay. oyun oynarken yenilinilirse veya bilgisayar çok yavaşlayıp komutları alakasız sırada yaparsa, monitörün günah keçisi seçilip tokatlanması, tükrüklenmesi, sert cisim atılması hadisesidir ayrıca...
- ekranda görüntü kaydığında yapılması gereken olay. görece işe yarıyo. * * *
- (bkz. fanı tekmelemek)
- televizyonda işe yarıyor mantığıyla hareket edip monitöre iki üç darbe indirmektir.
- (bkz: bilgisayarı ekransız kullanmak)
(mavio, 07.08.2007 16:11)
- (bkz: ekran kartına uçan tekme atmak)
- makina mühendisliği altıncı dönem dersi makina elemanlarında dişli kutusu projesi vardır. günlerce hesap yapılır, sonra çizime geçilir, bir türlü denk gelmez lanet dişliler, veriler değiştirilir, yeniden çizimler yapılır, adeta autocad uzmanı olunur. giderek de teslim günü yaklaşmaktadır, uğraş çab derken yine son geceye kalır işler. işte böyle bir gecede artık olduğu kadarıyla çizim yaparken programın -daha kaydetmemişken- kendiliğinden kapanması sonucu monitöre kafa atarak yaptığım eylemdir. bir nevi harici degauss olmuştur. sonra anlamışımdır ki asıl suçlu kasadır, monitör biçare elçidir. olsundur, üzgünüm ama pişman değilim
(dbk21, 07.08.2007 16:45)
- ekranında görüntü gidip gelen eski bir monitörde gayet işe yarayan bir eylemdir. yalnız benim monitör yüzsüzleşmişti, dayak yemeden çalışmıyordu. bir gün ağzını yüzünü kırarken dayanamadı patlayıverdi, allah'tan apartmanın sigortalarını attırmakla yetindi de geberip gitmedim. *
(sageeth, 07.08.2007 17:33 ~ 17:33)
- hizbulllah olaylarının tavan yaptığı zamanlarda bir hizbullah evine yapılan baskında örgüt üyelerinin bilgisayardaki bilgilere kimse ulaşamasın diye monitörü kalaşnikof marka tüfekle taramaları ama bilgisayar kasasında bir çizik bile olmaması operasyon bittikten sonra güvenllik güçlerinin evden sadece kasayı alıp gitmeleri durumunun insanların sadece bilgisayarı monitörden ibaret sanmaları ile glii bi durumdur.
aslında her işi kasanın yaptığı ama bi ceza kesileceği zaman monitörün şamar oğlanı olarak kullanıldığı durumdur.
- eski monitörlerde güzel oluyordu yan taraflarına geçirmesi ama lcd çıktı mertlik bozuldu. vursan bir dert vurmasan bir dert.
artık sadece tükürmekle yetiniyorum.
- (bkz: counter strike)
(bkz: vista)
|