hüzünlü bir melodi,az sözlü(hatta sözü olmayan)şarkılara sahip ünlü iskoç grup.
robert smith çok seviyomuş bu grubu.bu yüzden
curiosa festival kapsamına aldı.müziklerini hayvanlar üzerinde test ediyorlarmış aynı zamanda.
stanley kubrick,
hunted by a freak,
nick drake,
may nothing but happiness come through your door...daha gider bu!
bir arkadaşımın deyimiyle ''ümitlerimi sayarken dinliyorum ben onları''...
onu seven bunu da sevdi diyoruz:
sigur ros
explosions in the sky
cure solisti robert smith'in favori gruplarından biri.
bu kadar sağlam referansa rağmen hazedemedim o ayrı.
ayrıca ingilizler ve blur'den nefret edip bunu dile getirmekten çekinmiyorlar
(felis, 23.11.2004 18:12)
2004 yazında
efes one love festivalkapsamında ülkemize gelen iskoç grup.
vokalleri binbir ses efektinden (sanırım
vocoder kullanıyorlar) geçirerek çıkartan, böylelikle esrarengiz bir hava kazanan kozmik post rock grubu. melodileri
mono melodilerine benziyor. ama ritmleri için aynı benzetmeyi yapamayız.
ayrıca,
dinleyicisini uzaklara götürür bu mogwai. sanki farklı boyuta açılan bir pencere...
başlarda sadece enstrumantal takılıyolardı sonra enstrumantala az biraz vokalde eklendi.hoş parçaları var şöyle ruhu bedenden yükselişe geçiren türden...
2005 rock istanbulda ismi açıklandığında çıklgına döndüün sora da iptal olduunda oturup ağladığım,mükemmel enstrümental parçalar yapan ağlatan grup.
1997 young team
1999 come on die young
2001 rock action
2003 happy songs for happy people
albumlerine sahiptirler.
insan aynaya baktığında kendini görür ya,bu melodilere daldığımdada ruhumu görüyorum.bana biri kendini anlat dese,d to e yi dinletirim,veya killing all the flies dan bi bukle sunarım ona.ruhumu melodilerinde yansıtacak kadar mükemmel bir gruptur.bir gün vardı,20 haziran.o gün mogwai istanbulda olcaktı.bir hayal gerçekleşicekti,bunları hissettiren varlıklar gözümün önünde,kulağımdan girip damarlarımda dolaşacaktı.şimdi ise geriye sadece verilen bir söz kaldı.'birgün mutlaka geleceğiz.' o bir günü bekler oldum hep.
blur are shite diyecek kadar küstahlaşabilen, ona buna laf atmaktansa güzel müziklerine baksalar dediğim iskoçya'nın şık gruplarından biri.
istanbul'da albümünü bulmanın çok zor olduğu fevkalade grup.
imkansızlık içinde paraya kıyıp ben bir tane albüm indirdim o ayrı. araştırmacı ruh buna derim.
rockistanbul a gelemeyişlerine inanılmaz üzüldüğüm gruptur aynı zamanda.
sağlam psikoloji ile tavsiye edilir, pencereden uzak dinleyiniz.
hayatın müziğini yapan grup.
herşey karşınıza çıkabilir onların müziklerinde. sakin giden bir günün içinde bir anda önünüzde bitiveren bir trafik kazası da, savaşın ortasında ateş etmekten yorulmuş bir askerin gökyüzüne bakıp aradığı huzur da.
minimal melodiler ve keskin distortionlar arasında salınıp durur mogwai.
28 ekimde türkiyede konser vereceklerine dair söylentilerin etrafta dolaştığı şu günlerde, rockistanbul 2005deki gibi bir aksilik olmadan kazasız belasız bir şekilde kanlı canlı izlemeyi istediğim gruptur. ileriki günlerden en büyük beklentim bu haberin gerçekleşmesi yönünde.
28 ekim artık bir söylenti değildir, biletler
* satılmaktadır, orda olacağızdır.
bilmediğim bir dilde, hüzünlenen, hıçkıran, ağlayan müzik anlamına gelen kelime.
*
post rock diyerek başlamalı ve
hunted by a freakle sözün bitirilmesi gereken aşmış iskoç grup.iskoçyada biradan güzel şeylerde olduğunu hatırlatan adamlar.
kelime anlamı nedir, kim bilir ancak
gremlinlerdeki baş karakterin ismi..
http://mogwai.chaosnet.org/...
müzik olarak ise bilmiyorum kelimeler yeter mi.. bünyeyi ağlatırken güldürmeye başlayan, sinir titremelerine sebep olan formülün yaratıcıları..
benzer tat için ayrıca (bkz:
sigur ros)
insanı ordan oraya vurur bu adamalar sözlerede yer vermez enstüramlarıyla konuşurlar , sizi depresyonun bunalımın dibine vurudururlar..hele birde
we're no here vardır ki mr beast albümümdendir ,
bunu çalan insan olmaz dersiniz.
like herod şarkısı ve komple young team albümünün sizi alıp götürdüğü düşünüldüğünde, "vay anasını tapıyorum sana" lafının hedefi olabilecek ve olması gerekecek grup.
karışık hisleri aynı parçada birleştirebilen,dibe sokan,az da olsa mutlandırabilen harika gruptur.we're no here çalar şimdi bangır bangır bırakası gelir insanın kendini gidilesi her yere..