mods   

adana çık aradan

1. moderatör havuzuna giden mesaj butonu.
    (man on the moon, 08.05.2005 01:15)

2. çok samimiyetsiz, soğuk ve de allahsız bir butondur kendisi. bir emercensi butonu tadı verememektedir. yanlışlıkla tıklanmakta, moderatörler rahatsız edilmektedir.

bir de hangi moderatörün alacağını bilemediğimizden "moderatör kardeş" benzeri hitaplar kullanmak zorunda bırakır insanı.
    (comatose, 11.07.2005 01:27 ~ 01:34)
  3. -comatose- (11.07.2005 01:25) ahauhaua. lan hakkaten, saat itibariyle ipneleşiyorum mütematiyen. yatıyorum lan ben. eha. iygecelersi

-comatose- (11.07.2005 01:25) ohyş. pardon moderatör arkadaş. yannış oldu.

gibi samimi itirafları içermesiyle oldukça sıcak bir butondur.
    (wondrous, 11.07.2005 01:30)
  4. moderatörlerle iletişim kurmanın ana unsuru olarak lanse edildiğini hatırlamıyorum ama bu inancı taşıyanlar var. ufak izahatle başlayalım; #mods vasıtasıyla yollanan mesajlar yazarların kullandığı arabirim olan postaneye değil moderasyon loguna entegre bir havuza gitmektedir. dolayısıyla mesaj lambası yanmaz, gönderilenler anında fark edilmez ve genellikle çok kısa süre içinde değerlendirilmez. buna karşılık getirdiği fayda şudur: online moderatör görülmediğinde #mods aracılığıyla atılan mesajlar, varsa invisible takılan veya ilk sözlüğe girecek olan moderatörün havuzu kontrol etmesiyle değerlendirilmektedir.

hızlı geri dönüş, amaçlanan avantajları arasında bulunmadığı gibi "5-10 dakka içinde cevap alamadım o zaman neden isyankarları oynamıyorum" mantığıyla hareket etmek de hoş görülmeyecektir. ayrıca iletilenin değerlendirilmiş olması başlı başına bir geri dönüştür. cevap mesajlarına takılmayalım.

online görülen moderatör varsa zaten önerilen direkt ona mesaj atmaktır. daha hızlı, daha sağlıklı iletişim sağlayacağı aşikâr.
    (spyder, 22.01.2006 21:30)
  5. geçen ay moderasyon logunun geliştirilerek uzay mekiği kontrol paneli havasına girmesiyle artık mods aracılığıyla gelen mesajların oluşturduğu havuz da lambalı bir düzeneğe sahip oldu. dolayısıyla çok daha hızlı tepki alınabiliyor. evvelden dediklerimin bir kısmı hükmünü kaybetmiş oldu böylece.

(bkz: moderasyon logu/@996884)
    (spyder, 29.01.2007 05:53)
  6. zannımca tek dezavantajı, yazar tarafında mesajların kaydedilmiyor oluşudur. keza; bu yolla mesaj iletince, akıbetini takip edemiyor, ve aynı şeyi daha önce yazıp yazmadığınızdan emin olamıyorsunuz.
    (thedewil, 28.07.2007 04:02)