belki ilginizi çeker
  1. · sekizinci moderatörlüğe en yakın isim
  2. · jugis nomen
gündem
  1. · beşiktaş
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · aşk
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · boylumlama
  8. · cinsel ilişkiye girmek için ideal yaş
  9. · soluk soluğa

moderatör lojmanları  

1. yazacaklarım itü sözlük moderasyonuna dahil olduğum 2 ocak 2007 tarihinden sonra başıma gelecek olaylar zincirinden bihaber yaşadığım korkunç bir metamorfozun didaktik bir klavuzudur. arzum bundan sonra moderatör olacak yazarlara ışık tutmak, başka jugisler ölmesin...

moderasyon lojmanları..karanlığın soyut kalesi, ruhsuzların omurgasız konağı, mağrur tüccarlar dükkanı..bu lojmanlar moderatörlerin moderatörlüğe terfi ettikten sonra ikamet etmeye başladıkları, sosyolojik ve etnik anlamda karantinaya alınmış, antik uzak doğu savaşçılarının ve helenistik çağ entel torunlarının gardiyanlığını yaptığı 12 katlı aynalı camlarla kaplanmış yünik bir kompleks. yani bildiğimiz gettodur aslında, akşam yemeklerinde portakallı ördek servis edilen, sabah kahvaltılarında salçalı ekmek nedir gösterilmemiş, bahçesinde fularsız ve piposuz dolaşmanın cezası pazar keyfini nihat doğan ile beraber sunmak olan elitden de elit bir getto.. içindeki mistik ve doğaüstü aurası mekana henüz duhûl olmuş zavallı, körpe moderatörü çok geçmeden etkiler ve götünü üstsel olarak kaldırır, moderatör bir zamanlar halktan bir yazar olduğunu unutur ve lojmana kayıt olurken demirbaş olarak verilen kırmızı meşin kırbacı yazar kitlesinin kambur sırtında şaklatmak için sabırsızlanmaya başlar. ben bütün bunları hissettim, gerçeğin labirentlerinde kayboldum, korkunç değişimi yaşadım, berbattı..

lojmanda katı bir disiplin anlayışı vardır. yatış-kalkış, yemek, kitap okuma, diş fırçalama hatta sıçma saatleri bellidir. bu kurallar çizelgesinin dışına çıkan moderatör ağır yollarla cezalandırılır. toy moderatörler illa ki bir şekilde bu kuralların dışına çıkma gafletinde bulunur. man on the moon’un sırtındaki 24 cmlik kesik izi ve wolfshade’in göğsüne dağlanmış 1280x1024 itü sözlük logosu bu cezaların izleridir. ben de ilk cezamı program dışında osbir çektiğim için almıştım, sağ testisime “gereksiz ise söndür” ibaresini dövme yaptı vicdansızlar. peki neden bu kadar katı disiplin? amacı hiç bir zaman resmi olarak açıklanmasa da moderatörler üzeride uygulanan bu insanlık dışı cezaların moderatölerin saygı, acıma, merhamet ve hümanizm duygularının köreltmek için verildiği bilinir. böylikle de -zaten ortamın psişik atmosferinin moderatör üzerindeki göt kaldırma etkisi varken- yazarlarla arasına iyiden iyiye bir mesafe koyar, sorunlarını ve sorularını umursamaz, yardımcı olmaz, onlara tepeden değil adeta arşın merkezinden bakmaya başlar. ve bu lanetli mekan temiz bir insandan ruhsuz, kalpsiz, iletişim yoksulu, kibirli bir canavar yaratır moderatör sıfatı altında. ben bütün bunları hissettim, gerçeğin labirentlerinde kayboldum, korkunç değişimi yaşadım, berbattı..

peki bütün bunları kim başlatmıştı? wondrous? hayır, kendisinin gençlik çağlarını bilirim. kaymak gibi veletti; karıncaları elleriyle besler, yaşlıları karşıdan karşıya geçirirdi . o da bir kurban, ve “kurban” dediğimiz talihsiz yazar, üzerinden zaman geçtikçe artık bu sistemin gereklerini seve seve uyguluyor, sistemin kolu, bacağı, hatta beyni olabiliyor. iş bu yüzden 7 moderatör dışındaki herkes wondrous’un patron olduğuna inanırdı, ama bilmezler ki o sadece kurban bir maşa. piramidin tepesinde kimin olduğu hakkındaki merakımız 24 şubat 2007 gecesi soulforged’la lojmandan kaçma girişimimizde tesadüfen lojmanın tapusunu bulmamızla iyiden iyiye umutsuzluğa ve çaresizliğe sardı. gördüğümüz şey karşısında derin keder, şaşkınlık, hayalkırıklığı ve öfke yaşadık: tapu kibariye'nin annesi üzerineydi, o an anladık ki çok pis bir kumpasın içinde tehlikeli bir oyunun piyonlarıydık. birileri bizimle resmen taşşak geçiyordu. tapuyu okurken, soulforged’un bağırarak ana avrat ettiği küfürleri arasında geçirdiğim sinir krizi sonrasını hatırlamıyorum, gözlerimi açtığımda lojmandaki odamda yatağıma bağlı haldeydim. ve ardından ikinci cezam geldi.. ben bütün bunları hissettim, gerçeğin labirentlerinde kayboldum, korkunç değişimi yaşadım, berbattı..

ve işte ben de karşınızdayım diğer tüm moderatörler gibi kibirli, kirli, götü kalkık, kendini bir halt sanan, hastalıklı beyin, enfeksiyonlu pskiloloji...bir zamanların masum çocuğu şimdinin cani moder...

-sittir leen!!

ne diyon olum sen?

-moderatör lojmanları diye bişey yoktur!..

amına koyyim o zaman ben senin sarcasm anlayışının yarak kafalı!! bak sana küfür ediyorum dikkat ediyosan. bak siklemiyorum seni, adam yerine koymuyorum senden üstünmüşçesine.. di mi lan sefil yazar?

-olum moderatörü bırak traktör bile olmaz lan senden..ahahah!

aslında haklı adam, wondrous’a demiştim o kadar ofisboy yap beni diye. “olmaz! sen çok irisin, kesin pis boğazsındır da.. çayı kahveyi getirirken içersin” gerekçesiyle reddetmişti.

-speşılefekts bay assassin-
    (jugis nomen, 23.03.2007 19:33)
  2. mimari yapısallıktan olabildiğince uzak, bir fikrin çimeto harcı ve inşaat demirlerinde vücut bulmuş hali, biraz sitem, az buçuk öfke. konu daha önce sözlükte iredelendi elbet. az çok alakalı olanları şöyle tespit ettim:

(bkz: ayar veren moderatör)
    (bkz: çocukluğunda salçalı ekmek bile yememiş moderatör)
    (bkz: ezik yazarın kafasındaki moderatör imajı)
    (bkz: merhametli moderatör)
    (bkz: moderatör sikmek)
    (bkz: sikinin keyfine başlık uçuran moderatör)
    (bkz: silmeyin moderatör abiler)
    (bkz: ukala moderatör)
    (bkz: user friendly moderatör)
    (bkz: yanlı moderatör)
    (jugis nomen, 23.03.2007 23:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil