|
|
- batıkent'ten çıkmış saf,has türkçe rap'tir.bu işi çok çok iyi yapan adamlar var dedirtir. müzikleriyle her ne istiyorlarsa yapmalarını,o nokta her neyse ona ulaşmalarını dilediğim, ankara'nın son yıllarda iyice coşarak müzik piyasasına sunduğu bilmem kaç gruptan ve isimden biri.
- (bkz: biri beni sustursun)
- muptela adlı şarkıları dream tv de ara ara gösterilmektedir.
- (bkz: kapıları zorlama)
- (bkz: http://www.modexl.org)
(jwin, 30.11.2006 03:59 ~ 03:59)
- erotizma adlı şarkıları ile, kuvvetmira'ya sağlam bir diss armağan etmişlerdir.
- yasin prodüksiyon açısından türkiye'deki sayılı adamlardan birisidir. kendi ep'sinin dışında cem adrian, mode xl, azat, tetik gibi isimlerin prodüktörlüğünü üstlenmiştir. sanatının doruk noktalarından birisi, sagopa kajmer'in terapi adlı şarkısında kullandığı sample'ı tekrardan yazarak ürettiği erotizma şarkısıdır.
- yasin ve evren(cupabesla) adlı iki mükemmel rapçiden kurulmuş gangsta rap grubu.arada sırada azat,evrim ve dizzasta ile düet yaparlar.başta icg olmak üzere izmir coastla arası iyidir.kendi stüdyoları vardır ve yasin prodüktörlük de yapmaktadır.cem adrian gibi bir ismi kazandırmışlardır alternatif müzik ailesine.
mira beat'e yazdıkları erotizma diss'i çok ses getirmiştir fakat cevap gelmemiştir.
- merkezden seslenen rap grubu. yakında yeni albümleri çıkacaktır..
müzikleri gerçekten iyidir. sözlerde ise bir sihir gizli, çok güzel kelime oyunları var... severek dinliyoruz.
parayı yarat, pembeler, s. lan, kral benim, bo boom, arkanı kolla, siyah beyaz, mucize mi gerek illa.. vs. çok güzel parçaları var.
- kaliteli beatlerin üzerine anlamlı ve anlaşılır sözlerle rap yapan grup.
bence sanatlarının doruk noktası:
http://www.youtube.com/...(rahip, 31.12.2007 15:00)
- http://www.youtube.com/...
- ankara'nın en baba yeraltı grubudur. götünün üstünde oturup, "mode xl hiç duymadım yea" diye atıp tutanlarla çok karşılaşıyorum velakin.
- militanz isimli 3. bandrollü albümleri piyasaya çıkmış olan gruptur.
- serseri serbest stili adlı albümlerinde ki kelebek şarkısı ile beni bende almışlardır. cem adrian'ı ilk kez bu şarkıda dinlemiştim ve sahip olduğu cinsiyet ile ilgili yanlış bir tahmin yapmıştım. şarkıyı dinleyenler anlayacaklardır.
albümüm müzikleri çok sağlamdır.
- yıllardır beklediğim o an'ı gerçekleştirecek ve 23 şubatta balans da konser verecek olan gruptur.
- dertlere deva rap grubu .herkes dinleyebilir ama herkesin beyni yetmez anlamaya.
- (bkz: basemode records)
- (bkz: altın jak)
(bkz: serseri serbest stili)
- yeni albümleri "militanz" ben ve rap dinleyen/dinlemeyen yakın çevrem tarafından çok tutulmuştur.. tıpkı diğerleri gibi.. bu sefer çok farklı ama yine çok başarılı bir tarza yönelmişler.. zaten albüm çıkmadan yasinin funkstazi adlı parçasındanda belliydi bişeylerin değişeceği.. "bacakarası", "kadife dilekler", "tarif", "travma" ve ilk klip şarkıları "düzmece" ilk anda tavsiye edilebilecekler..
ayrıca "düzmece"nin klibi gerçek bir otopsi salonunda çekilen ilk klip olma özelliğini de taşımakta..
- maalesef artık böyle bir grup yok, yasin'le evren'in* kavga etmesi sonucu dağılmışlar duyduğum kadarıyla..yakında bir açıklama yaparlar umarım..
|