son reklamıyla insanları hayal kırıklğına uğratan kargo kuruluşu
zira reklamda edirneden akşam uçağa binen birisi nasıl oluyorda sabah ancak erzuruma varabiliyor
bi de kargonun teslim edildiği şahıs nasıl
oluyorda hiç şaşırmamış gözükmesine rağmen walla çok şaşırdım diye yazabiliyor bi türlü anlam veremedim
doğrusu
verdiğimiz bir paketi 24 saat içinde türkiyenin istediğimiz bi bölgesine ulaştırıcağını söyleyen kargo şirketi. birde bunu hiçbir ek ücret almadan yapıyolarmış. eğer hakkaten ulaşıyorsa 24 saat içinde helal olsun demek gerekir. ama yurtiçi kargo gibi daha güvenilir ve çalışanları güler yüzlü bi firma dururken isterse 1 satte götürsün yine kullanmam.
hiç bir şekilde güvenilmemesi gereken kargo firması. istanbul-ankara arası pakedi 1 haftada ulaştırabilen, bunun üstüne bir de ev adresini bulamayan elemanların çalıştığı bir yer. ev adresini bulamayınca da -ki gayet açık ve 10 yıldır hiç bir sorun yaratmayan bir adresdir- arayıp adam gibi tarif almak yerine "pakediniz şubede beklemekte gelin alın" tarzı emirler vererek adamı dellendirip zorla "gelin şubemizi basıp ağzımıza sıçın" diyorlar.
bir ups, bir yurtiçi kargo dururken yanına bile yaklaşmayın, uzak durun. sinir hastası yapıyorlar adamı.
premiere league maçlarını seyreden insanlara devre aralarında reklamlarının izletildiği kargo şirketi. hayır yani hedef kitle de değiliz ki, nereye ne göndereyim.
hayatımda gördüğüm en iğrenç reklama sahip kargo şirketidir." alo kız kardeşş kız kardeş " sözlerini duyduğum anda şok geçirmeme sebep olmuş , çocuğun kıyafetleri özellikle kırmızı kalpli donu kanı beynime sıçratmıştır . her şeyiyle berbattır,rezildir.allah akıl fikir versindir...
ba: diyarbakır'a teslimat yapıyor musunuz?
kip: evet efendim.
ba: yarına ellerinde olur mu?
kip: evet efendim.
ba: peki adrese teslim yapıyor musunuz?
kip: elbette efendim.
ba: teşekkürler, iyi günler.
[bu konuşmanın ardından ba, mng kargo şubesine gider ve paketi teslim eder. paketin 1 gün içerisinde gitmesini beklemektedir.]
[akabinde paketi alacak olan şahısla yapılan görüşmelerde şahsın ertesi gün paketi alamadığı öğrenilir.]
ba: iyi günler, bilmemkaç nolu kargo yerine vardı mı?
kip: (çıkıdı çıkıdı*) evet efendim. paket diyarbakır'da görünüyor.
-
[diyarbakır mng aranır]
-
ba: iyi günler, bilmemkaç nolu kargo orada mı?
dip: (haşır huşur*) evet, burda.
ba: gönderecek misiniz adresine o paketi?
dip: hayır?
ba: ne demek hayır birader, o paket adrese teslimdi ve bugün saat 1'de teslim edilmiş olmalıydı?
dip: bizde adrese teslim yok birader. sahibi gelir buradan alır.
ba: lan beni deli etme. gelirsem yıkarım orayı başına! #@!?**f##...
[tatsız konuşmalar, tehditler, vs]
dip: tamam birader, bu seferlik senin hatrın için götürecem paketi.
ba: eyvallah. [???????]
sözde köylere bile kargo hizmeti verdiğinin reklamını yapan kolpa kargo firmasıdır. muş'un bulanık ilçesine bağlı karaağıl köyüne gönderdiğimiz kargo, 1 hafta sonra istanbuldaki adrese geri gelmesiyle böyle bir hizmetin olmadığını öğrendik. meğerse ilçe merkezinde tutulan kargoyu, sahibi köyden gelip almak zorundaymış.
fiyat bakımından diğer kargolara oranla daha pahalı olan kargo firmasıdır. ayrıca çalışanları bilerek mi yapıyorlar bilmiyorum, mübarekler sanki birer holding sahibiler de bu işi hobi olarak yapıyormuş gibi yanlarında 5 ytl'den küçük para taşımıyorlar, iş para üstüne gelince bozuk yok deyip bahşiş olarak paranızı gasp etmeye çalışıyorlar.
24 saat içinde teslim gibi bir kolpa stratejiyle piyasada yer edinmeyi başarmış olsa da, ilden ile göre seçici davranmakta, zaten hiçbir zaman 24 saat içinde teslim yapmadıkları gibi istanbul'dan izmir'e giden kargoyu daha ucuza, km bakımından daha pahalı olan zonguldak'a giden kargoyu ise daha pahalıya taşıyorlar.
son olarak, alo kız kardeş kız kardeşli reklam, okulumda* çekilmiştir. reklam firması, okulla arasında olan anlaşmadan ötürü olsa gerek okuldan birkaç öğrenciyi de mezuniyet elbiseleri içersinde ekranlara taşımış, 7 saat boyunca iğrenç alo kızkardeş şarkısıyla okulun içinde beynimizi sikmişler, bizi baştan kaybetmişlerdir.
tam anlamıyla bir hırtın oynadığı ve saniyede bin kadar küfür ettiren alo kızkardeş reklamını bir yana bırakırsak diğer kargo şirketlerine oranla yüzde 15 kadar ucuza taşıyan ama 1-2 gün kadar da geç ulaştırabilen firma.
"hey kız kardeş, kız kardeş" sloganlı reklam filmini başarılı bulan şirkettir. ahanda şöyle yazmışlar sayfalarında:
"hey kız kardeş kız kardeş" dillerde
mng kargo, yarım günde tam hizmeti hedef kitlesine farklı bir üslupta anlatarak dikkat çekmeyi amaçlarken, ülkemizde ciddi bir çoğunluğu oluştan genç nüfusun dilinde tesbih olmasını öngördüğü ritim aracılığıyla marka bilinirliğinin devamlılığını sağlamak istiyor. firma yetkilileri 10 aralık'ta yayına giren filmle ilgili çağrı merkezine gelen telefonlarda bazı gençlerin bayan görevlilere "hey kız kardeş kız kardeş" diyerek hitap etmesinin bekledikleri etkiyi yakaladıklarına dair veri olduğuna dikkat çektiler.
inanmayanın bakabileceği bir link vardı bir zamanlar, sanırım onlar da hatalarını anladı.
şube çalışanlarının aşırı sorumsuz ve laubali olduğu kargo firması. anlaşmalı firma olduğunuz halde kargo bildirdiğinizde şubede çalışanlar sürekli kuryelere bunu bildirmeyi unutur. ve hiç utanmadan biz onu unutmuşuz diyebilirler. ve bu defalarca tekrarlanır, bölge müdürlüğüne şikayet edilir, ilgilenicez derler ama daha sonra aynı durum yine tekrar eder. artık laf söylemekten siz utanırsınız, çalışanlar kusura bakmayın unutulmuş demekten utanmaz. yurtiçi kargoya göre anlaşmalı fiyatları daha ucuz olduğu için patronların tercih etmesi sebebiyle bu işkence her seferinde çekilir. artık kendi yöntemlerinizi geliştirirsiniz, şubeyi bir de akşam saatlerinde unutmamaları için tekrar ararsanız, kuryenin cep telefonunu alıp birde cepten ona bildirirseniz eh bi zahmet gelip alırlar kargonuzu. tabi gelip almaları demek hiçbir zaman doğru yere teslim etme garantileri var demek değildir. kargoyu gönderdikten sonra da mutlaka takip etmek gerekir.
en son sistemlerindeki problem (ne demekse artık, sanki kargo değil banka mübarek) yüzünden cuma günü verilen kargoyu cumartesi günü şubeden çıkış yapıp pazartesi teslim ederek 100 km uzaklığı olan bir yere teslimatı 3 günde yapmasıyla çileden çıkaran, şubeye şikayet için aradığınızda müşteri hizmetleri numarası verip bizi buraya şikayet edin diyen ve müşteri hizmetleri elemanına da bir türlü ulaşılamayan, anlaşmalı şirketlere aylık 500 ytl kota koyarak anlaşmayı iptal eden ve bu sayede yurtiçi kargo'dan bile daha pahalı olması sebebiyle yurtiçi kargo'yu kendisine büyük bir zevkle tercih ettiğimiz firma.
"filomuza beş uçak daha katıldı" " filomuza traleybüs girdi" şeklindeki çoşku veren yalanlarıyla kargoculuk yapmaya çalışan, verdiğiniz kargoyu en az 5 günde ulaştırabilen, cumartesi günlerini kendilerine tatil ilan eden hiç şansınız yoksa tercih edilmesi gereken şirket
gönderileriniz uçaktan bile daha hızlı olarak yerine ulaşır, diyerek halkı kandıran kargo şirketi.
pazartesi günü istanbuldan verilen bir paket, dokuz gün sonra ( yani ertesi hafta salı günü) şarköye anca ulaşması ile beni deliye döndürmüştür. sebebini sorduğum vakitte, gecikmenin kendi ellerinde olmadığı, şarköy'de bir şubeleri olmadığı için tüm gelen mallların malkara' da biriktirilerek belirli günlerde dağıtım yaptıklarıymış.
bu benim hatam demek ki. şubesi olmayan bir kargoyu ne diye kullanırım. ee hadi ben hatamı kabul ettim diyelim. biraz hatada sende yok mu? madem şuben yok, ya oraya paket kabul etme, ya da alırken oluşabilecek gecikmeden bahset. yada reklamlarında olduğu gibi belediye başkanları ve ulaştırma bakanlığı ile iletişime geç heryere havaalanı iste. bizde mağdur olmayalım.
yamuk yumuk koliyi 15 dakika boyunca bantladıktan sonra kargoya hazır hale getirirken bu yamuk koli yerine içeriden yeni bir koli alıp 2 dakika bantlamayı düşünemeyen elemanlara sahip şirket.
bu 15 dakika ise bir adet cd hakkındaki bilgileri verirken oldu.şayet cd değilde daha başka bir şey verseydim kolinin mumyalanmış halini de gözlerim görecekti ama nasip olmadı.
utanmadan kargonuz 24 saatte teslim edilir diye reklam yapan firmadır.
annem de binbir zahmetle bir tencere dolusu içli köfte hazırlamış. mevsim kış hava soğuk kargoyla göndeririz bir günde varır bişi olmaz demiş. ezilmesin diye tencereyle birlikte göndermişler . ertesi gün aç bilaç evde bekliyoruz. bekle ki gelsin. kargo görevlisi şerefsiz efendizadeleri arıyorsuz "abi gelecek gelecek" deyip duruyor. akşama kadar bekledik gelen giden yok. ümitsizce son bir kez aradık ama şerefsizzadey-i pedersokhte paketin yanlışlıkla başka bir semte gönderildiğini bu sebeple ancak yarın ki dağıtımda ulaştırılabileceğini söyledi. bu arada evden arıyorlar paket ulaştı mı nasıl olmuş köfteler beğendiniz mi falan diye soruyor. bir de bu eli işte götü oynaşta şerefsizzade kargocu yüzünden evdekiler üzülmesin diye köfteler çok güzel olmuş ellerinize sağlık diye yemediğimiz köftelere methiyeler dizip eve yalan söylemek zorunda kaldık. halbu ki açlıktan karnımız gurulduyor telefondan karın gurultusunu duyacaklar da yakayı ele verecez diye korkuyoruz. ertesi gün paketi getirdiler tabiki yemek bozulmuş.