kendisine yorum yapılmamasından yakınan yazarmış.
bu sebeple 1 saniyelik düşünme evresinden sonra kendisine yorum yapmak istedim. ama tabi ben bu satırları yazarken, sizin olaylardan haberiniz yok. şu anda yorum yapabilmek için "mlk" kişisinin girilerini okumaktayım.
ilk izlenimler:
henüz birkaç giri okudum. ama dikkat etmesi gerekli sanırım yazılarına. mesela "..." koymayı düşündüğü yerde ".." koyuyor ve türkçede ".." diye bir işaret yok. ayrıca nokta koyduktan sonra cümleye boşluk bırakırsa daha iyi olabilir. ayrıca özel isimlerden sonra kesme işareti konur ek gelmeden evvel. bunca hatayı yaptığı girisi: (bkz:
@3362339) bu giride uyarılarla yanlışları düzelteceğini umarak okumaya devam edeyim.
ikinci izlenim
noktalama işaretlerine pek dikkat etmiyor. enteresan bir hastalık olan ".." koyma hastalığına tutulmuş anlaşılan. çokça anket tipi başlıklarda kendisini görmek mümkün. umarım ilerleyen zamanda daha da emek gerektiren başlıklarda kendisini görebiliriz. ayrıca tek cümlelik girilerinin sonuna ne nokta ne de başka bir şey koyuyor. buna da kanımca dikkat etmesi gerek.
üçüncü izlenim
çokça forum tipi başlıklarda görmek mümkün kendisini. gerçi bunun yargılanabilir bir şey olmadığını da söylemem gerek. yazarlığı, kişinin kendi tercihleriyle şekil bulan bir olgudur. ayrıca sözlüğü daha çok eğlenme amaçlı kullanan bir sözlük yazarı izlenimi bıraktı bende.
toparlama bölümü
benden çok farklı tipte bir yazar modeli. burada yazdıklarım, farklı bir kişinin kendisine bakış açıları ve izlenimlerini içerir. bu sebeple eleştirilerin olması normaldir. ama bir şeyi belirtmekte de yarar görüyorum: bence her yazar, eğlenmenin dışında kendi kimliğini, düşüncelerini de yansıtmalıdır yazılarına. hayat, bir anlamda iz bırakabileceğimiz tek sahnedir. bu açıdan yaratımlarımızın bir şekilde can bulduğunu görmek, daha sonra insanların yazar kimliklerimizden etkilenip yazılarımızı aratması gibi unsurlar, kalıcılığımızı pekiştiren bir hadisedir. yani bence bir yazarın kalıcı olması bir anlamda, ne düşünürse düşünsün, hangi konulara ilgi duyarsa duysun, ilgilendiği konularda aranılan bir yazar olması ile de alakalıdır. tek konuda yazmak açısından değil bu. çokça konuda yazabilip bir konuda kimliğini hissetmek, insanlara kendini aratmak, bir yazar için en güzel şeydir. bu açıdan umarım önümüzdeki zaman diliminde daha kendisini gördüğümüz, daha çok emek harcanmış, daha katkı yaratabildiği girilerle kendisini görürürüz. hoşgelmiş.