mkv   

adana çık aradan

1. "matroska video" diye acayip bir video sıkıştırma formatı. bazı videoların açılması için gerekliymiş. bu türdeki videolar, yüksek kaliteli ve altyazı/dil seçeneklerini de içerdiği için boyutu avi'lerden biraz daha büyük olabiliyor, ama yan özellikleri pek güzel. codec seti yükledikten sonra bir de videolan player yüklenirse, daha bir güzel izlenebiliyor, menüleri kullanışlı. anime indirirken karşınıza çıkarsa, kaçırmayın derim.
    (bkz: http://www.matroska.org/)
    (bkz: matruşka)
    (azureel, 14.04.2005 06:18 ~ 07.11.2006 15:38)

2. divxplanet.com'dan değiştirilerek yaptığım bir alıntı:

mkv bir "container"dır. aynen avi gibi. codec değildir. yani içinde çok farklı formattaki verileri barındıran bir formattır. birden fazla ses, birden fazla video(!!!), cover, poster, altyazı ve hatta nfo dosyalarını dahi barındırabilir. mkv splitter ile bu bileşenler ayrıldığında gerisi codeclere kalır. aynen avide olduğu gibi. mkv içinde birden fazla xvid görüntü bulunabilir. birden fazla ac3 ses, birkaç dilde altyazı bulunabilir.

http://forum.divxplanet.com/... (sayfa sonunda)
    (venom, 20.05.2007 23:53)
  3. (bkz: matroska)
    (bkz: matroska video)
    (bkz: matroska audio)
    (sansursuz, 12.12.2007 05:31)
  4. yüksek çözünürlüklerde divx ve xvid den daha kaliteli videoyu bünyesine alabilen bir format. ağırlıklı olarak hd rip ve bluray riplerinde kullanılmaktadır.
    (slysmk, 27.12.2007 14:46 ~ 14:46)
  5. vlc'nin çalarken kimi zaman sıçtığı container formattır. gom player ise daha büyük sıçışlara imza atıyor. mümkün olduğunca uzak durmaya çalışırım. genelde anime ripleri bu formatta oluyor.
    (keyif pezevengi, 16.05.2008 16:26 ~ 16:52)
  6. bir tür formatla olmakla birlikte çok kaliteli bir görüntüye sahiptir. internetim aylık 4gb sınırlı olduğu için çok fazla film indiremiyorum.indirdiğim filmler de dvd ya da hd falan olmuyor.bu yüzden 3-4 linklik mp4 formatlı filmler tercih ediyor(d)um.sonradan bu mkv formatını buldum, gayet güzel.görüntü kalitesi çok iyi.indirdiğim dvdrip formatlı filmlerden daha iyi bir görüntü. ve ortalama bir film de 3-5 link arası oluyor. imkanları benim gibi sınırlı olan kullanıcılar güzel bir yöntem.
    (rushmo, 09.08.2008 16:54)