görseller
miyagi san 

belki ilginizi çeker
  1. · osman pamukoğlu
  2. · miyagi bey
  3. · noriyuki pat morita
  4. · bülent uygun
  5. · osman pamukoğlu junior
  6. · nargileyi dumanlıyoruz zirvesi
  7. · sinemada izlenen ilk film
  8. · michel qissi
  9. · camel
  10. · nickten tip tahayyülü
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · banu güven
  3. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  4. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  5. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  6. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  7. · dinde zorlama yoktur
  8. · buz gibi havada vapurda dışarıda oturmak
  9. · crocs

miyagi san  

sayfa  / 2
  1. saygıdeğer bir insan
    (man on the moon, 09.09.2006 12:34)
  2. karete kid serisinde daniel sana karete öğreten sevimli sensei.
    gerçek adı noriyuki pat moritadır. cilala parlat tekniğiyle başlatır öğrencilerini. huzur veren yüz hatlarına sahiptir. nubar terziyanı hatırlatır bana hep. 2005 yılında terk i diyar eylemiştir kendileri.
    (coughlin yasası, 24.06.2007 13:41)
  3. bugün yazar olmuş beşinci nesil. ben şimdiden sevdim yazdıklarını
    hoşgelmiş.
    (neva, 05.07.2008 15:57)
  4. japonca miyagi bey demek. (bay miyagi gibi ingilizceden aparma çevirileri biz bu kasabada sevmeyiz.)
    (recai pengül, 09.07.2008 11:54 ~ 11:55)
  5. amcamızın tam adı "kesuke miyagi"dir.
    (eksiksizuyum, 09.07.2008 11:58)
  6. daniel'a verdiği ayarlarla hatırlanacak film karakteri. japon asıllı amerikalıdır. ikinci dünya savaşında amerikan tarafında japon asıllılardan oluşturulmuş özel bir birlikte çarpmıştır.

karate kid 2'de miyagi'nin babasının ölümü sebebiyle okinawa adasına yaptıkları ziyaretin başında, elindeki japonya rehberinden okuyarak:
    daniel - ooo, ikinci dünya savaşında okinawa adasında tamı tamına 12.000 amerikan askerinin öldüğünü biliyor muydun?!
    miyagi - hıhı, evet. 100.000 tane de japon askeri ölmüştü.
    (recai pengül, 09.07.2008 12:10 ~ 12:17)
  7. bana bir siyam kedisi borcu olan az önce çerkez olduğunu öğrenip bu borcunu yok saydığım beşinci nesil yazar.
    (minemineminemine, 27.09.2008 22:54)
  8. sözlükte, bir osman pamukoğlu gördüm sanki uzakta dedirtmektedir bizlere.
    (aglaures, 06.10.2008 14:19)
  9. yazdıklarının altına imza, kaşe, mühür, soğuk damga, paraf falan. o derece kendime pay biçiyorum yazdıklarından.
    (camel, 07.10.2008 16:12)
  10. yazılarını severek okuduğum yazardır. ellerine sağlık.
    (razor, 10.09.2009 19:58)
  11. bir nev'i fikirdaş.
    (hübsches baby, 23.10.2009 12:46)
  12. bence hakkındaki en güzel tanımlamayı ben yaptım; osman pamukoğlu junior.

junior, çünkü osman pamukoğlu'nun deneyimlerini yaşamadığı için daha alacağı çok yol var. gerçi o yolu alsa mı almasa mı henüz karar veremedim. hadi hayırlısı.
    (aglaures, 27.10.2009 16:46)
  13. eskiden daha ırkçı söylemleri vardı, kürt açılımı onu da etkilemiş.
    (mihman, 27.10.2009 16:59)
  14. geceleri gök tanrıya "pkk eylem koysa da açılım baltalansa, ben haklı çıksam" diye dua ediyormuş.
    (ahmak ı hayal, 05.11.2009 11:15)
  15. bunca işi gücü arasında vakit ayırıp benim için de dua etmiş. yüce mevlasından bana bağlantı idrak etme gücü bilmemne vermesini temenni etmiş. ihtiyacım olan tam olarak bu. sağolsun.
    yüce mevla.
    (queenie, 05.11.2009 11:42 ~ 14:00)
  16. girilerini severek okuduğum yazar.
    (transalp, 09.11.2009 21:36)
  17. (bkz: böyle bir yazar aslında yok)
    valla yok, bakın.
    (kabuk adam, 09.11.2009 23:06)
  18. kendisine "ölü sevici" diyen kişi çaylak olmuş bu ise sözlükten atılmış. ne yapmış olabilir? özelden küfür etmiştir belki. peki bu genelden küfür etmekten kötü müdür?
    (yer demir gök bakır, 09.11.2009 23:11)
  19. bugün biraz da sinirli bir şekilde yazdığım bir girideki format hatasını görerek "dikkat et çaylak olursun bu giriyle!" diyerek beni uyarmıştı. ben de uyarısını dinleyip giriyi uçurmuştum. şimdi uçurulduğunu öğrenince çok şaşırdım. imamın: "dediğimi yap yaptığımı yapma!" deyişi bu olsa gerek.
    (kandahar, 09.11.2009 23:22)
  20. pkk sempatizanları sevinç naraları atıyor. dilediklerince yazıp tahrike devam ediyor. o ise uçtu. bu ülkenin tüm yönetimlerinin genel tavrı bu oldu galiba. açılım hükümete has değil.
    (bukalemun, 09.11.2009 23:41)
  21. ne bitti, ne oldu, neden uçuruldu bilmiyorum ama üzüldüm uçurulmuş olmasına.
    altıncı nesil yazar alımlarının kapatılmasının ertesinde olması kötü bir şans umarım yedinci nesillerle beraber döner.
    (calico jack rackham, 09.11.2009 23:59)
  22. birkaç kez "pehhh, yandaş olduğun adama bak" denerek azar yemiş olmama rağmen, daha önce de söylediğim ve her zaman da söyleyeceğim gibi yazdıklarının altına rahatlıkla imzamı atabileceğim bir yazardı.

kiminize göre faşist, kiminize göre ırkçı, kiminize göreyse ırkçı olunca aynı zamanda faşist de olduğu düşünülen bir insan. her ne ise. kimin ne olduğunun bilinmediği günümüz türkiye'sinde ne olduğunu açıkça ortaya çıkıp erkek gibi söyleyebilen birisi. "demokrasi", "hak", "özgürlük", "eşitlik" kelimelerinin arkasına sığınıp bölücülük ve vatan hainliği yaparken, kendisini en ateşli vatanseverler olarak addedebilme cüretini gösteren soysuz ucubelerin yanında tartışılmayacak derecede saygıdeğer bir insan. şu sözlükte dünya görüşüme en yakın insanların başında.

(kısaca, ve neden bu yazıyı yazdığımı anlatması açısından)

görüşlerini küfür etmeden, ince bir üslupla sözlüğe aktarabilecek kadar yetenekli bir yazarın gitmesine açıkçası üzüldüm. üstelik 6. nesil yazar alımlarının kapanmasının ertesinde uçurtulmuş olması ise provoke edildiği şeklinde yorumlanabilir. birisi bugünü özellikle beklemiş demek ki.

buradan geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden. inşallah 7. nesil olarak tekrar gelirsin miyagi san. sözlük fazla açılmadan.
    (camel, 10.11.2009 00:05)
  23. gitmesine üzüldüm, sözlükten bir gurubun uçurulup diğer grubu ise çaylaklıkla sınırlandırmak ne kadar etik o da tartışılır.tabiki olayın aslını bilmeden yorum yapmak şu an için çok yanlış.
    (transalp, 10.11.2009 00:15)
  24. gidişi içimi burkan yazar.

otogar arkadaşı arıyorum tarzında bir duyuruma:

" 725 km öteden antalya'dan söyleyebileceğim;
    -eğer istanbulda olsaydım inan bende seni uğurlamaya gelirdim. gelemediğim için özür dilerim. iyi yolculuklar. otobüse binmeden önce uykusuz almayı unutma.- "

şeklinde cevap vermişti.

iyi niyetini ve samimiyetini çok sevmiştim. tekrar sözlüğe dönmesini canı gönülden diliyorum.

bu sefer kendisi ile tanışacağım.
    (vantilatör, 10.11.2009 00:22)
  25. kendisiyle hiç yüz yüze görüşme imkanımız olmadı. hatta hiç tanımadığım halde zirvelerde "yine gelmedi değil mi", "miyagi san'ı mı bekliyoruz, gelmez o" gibi yorumların sahibiydim. yazdıklarını takip ederim, severim. olanlara üzüldüm, bir zirvede görüşeceğiz, eminim. gelecek bu sefer zirveye. dönecek.
    (basima trajik bir olay gelsin istiyorum, 10.11.2009 00:39)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil