|
|
- mitsubushi lancer'in performansı yükseltirlmiş, fazla beygirli ve motor hacimli modeli..
2 fast and 2 furious 'daki sarı alet..(başroldeki elemanın kullandığı)
araba dünyasında kısaca evo derler..
- zaten deli bir araba olan mitsubishi lancer'in biraz daha kurcalanıp zıvanadan çıkarılmış hali. kısaca evo derler arkadaş arasında.
- bence efsane olan mükemmel bir arabadır.
- subaru impreza'nın en büyük rakibidir. yeni modelleri bile neredeyse aynı ay içinde çıkar. ilk kez 1992 yılında üretilen evo, 2005 mart ayında mitsubishi lancer evolution ixi piyasaya sürdü ve ve kısa süre sonra 2006 model subaru impreza wrx sti geldi.
aynen impreza gibi, evo'nun da kendi serisi dışında birçok özel üretim modeli mevcuttur. impreza s201, s202 şeklinde modeller üretirken, evo da mr fq300 mr fq320 gibi modeller üretir ve bu modellerin çoğu teknik açıdan impreza ile kafa kafaya gider.
piyasadaki son modelleri:
en son: mitsubishi lancer evolution ix
evo ix için üretilen ilk mr: mitsubishi lancer evolution ix mr
evo viii'nin en son mr versiyonu: mitsubishi lancer evolution viii mr fq 400(aqua, 06.07.2005 00:18 ~ 00:19)
- fabrika çıkışı 265 beygir olan ama bazı oynamalarla 600 beygire kadar yükseltilebilen modifiye ile ilgilenen insanların rüyası haline gelmiş bir arabadır kendisi. vakti zamanında bir araba dergisinde porche ile karşlaştırıldığını bile görmüştüm.
- dünya ralli şampiyonasında 1992 de evo 1 le boy göstermeye başlamış ve 1999 da evo 6 da tavan yapmıştır.sonraki evolar namım yürüsün niyetiyle çıkarılmış ve evo6'nın eline su bile dökememişlerdir.
- manyak bir araba.. kulaklarım yanlış duymadıysa, bu alet 174 bin euro imiş. kız olsaydım, evo'su olan çocuğun her türlü fantezisini yapardım! hiç gocunmam! affetmem!
|