|
|
- görgüsüzlüğe yeni açılımlar getirmiş misafirin modelidir.
- özel olarak aldığı misafir terliklerini giymek amacıyla gitmiş olabilir.
- 35 numara terlik giyiyor olabilir.
- misafirliğe geldiği evdeki çocuğun, parmakla terliklerini gösterip ahahahaha anneeaa terlik getirmiş yaau diye gülebileceği erkek modelidir.hiç hoş değil.(adamın yaptığı tabiki)
- 40 numara ayaklara sahip bayandır. terliksiz gezemez, gittiği yerde kendine uygun bayan terliği bulamaz. tüm sorun budur. görgüsüzlüğünden, kibirinden değil yani.
- yan komşudur.
(bkz: yazlık)(luto, 21.07.2008 15:44 ~ 15:50)
- bir de bu modelin terlik yerine topuklu ayakkabı getiren kadın versiyonu da vardır. (bkz: annem)
- özellikle gidip misafirlik için süslü püslü terlik alan insan evladıdır. biricik terlğini cicili bicili bir torbada taşır, salına salına. bu torba öyle üzerinde bim ya da tansaş yazanlardan kesinlikle değildir. şöyle kartondan olan bir mng ya da adl ya da zara torbası ancak bahsi geçen terlikleri taşımaya layık olabilir.
bu torbaların bir diğer versiyonu için (bkz: el işi torbası)
- "aman efendim sizin evi bok götürüyor, ben sizin pis halınıza basamam, hele terliğinize tenezzül etmem. kendi terliğimi getiririm." düşüncesine sahip misafirdir bunlar gerekirse ev sahibine bok muamalesi bile yaparlar.
(brujo, 21.07.2008 19:10)
- ayaklarında mantar hastalığı olan,bu hastalığı başkalarına da bulaştırmayayım diye düşünen en asil duyguların insanıdır.ya da misafirliğe gittiği evde kendisine verilen terliğin daha önce bilmem kaç kişi tarafından giyildiğini düşünme kudretine sahip,mantar hastalığı kapmak istemeyen insandır.kınanmamalıdır,kınayan ev sahipleri her gelen misafire hiç kullanılmamış ya da kullanıldıktan sonra dezenfekte edilmiş terlik taahhüt ediyorlarsa terlik taşıma külfetinden de kurtulacak olandır.
- küçükken annemle beraber mecbur gittiğim yerlerde gördüğüm teyzelerin alışkanlığı... bunları bir üst modeli vardır ki misafirliğe evin içinde giymek için topuklu ayakkabı getirirler. terlik getirse anlarım ama dört- beş saatlik bir altın gününde, dolar gününde vs. o kokoşluğuna ne gerek var evin içinde, yazık ayacıklarına teyzecim diyesim geliyordu ama desem eminim ağzıma anam tarafından bir tokat yerdim. her neyse akşama doğru bu topuklu teyzelerin ayaklarının pili bittiğinden yolda bir tuhaf yürürler; o kadını sevmeyen dedikoducu teyzelere de alay konusu olurdu.
- düz taban olan insandır. yalnızca rahat etmek ister.
- bahsi geçen terliğin taşındığı poşedi kapı arkası, telefonluğun yanı, dolabın içi, sandalyenin üstü gibi değişik yerlere koymak suretiyle evin en cici bici gününde dağınıklığa sebep olurlar, özellikle aynı modelden bikaç kişi varsa ogün, girip çıkıp sağda solda poşet bulan ev sahibi alıp hepsini bi yere kaldırır, misafir modelide giderken '' ayyy benim burda poşedim vardııı!'' der , diğerleride gelince ''ay bu seninki yok öteki benimki'' tartışması olur...
boş yere kargaşa...(mayıs, 21.07.2008 19:57)
- kalabalık bir eve, kalabalık bir şekilde gidiliyorsa ev sahibi dahil kimsenin garipsememesi gereken misafir modeli. (bkz: bayram gezmesi)
- ev sahibi tarafından pijamalarla karşılanması sünnettir. hatta farzdır.
- (bkz: balıkesirli misin)
- (bkz: misafirliğe ince topuklu ayakkabısıyla gelen kocakarı modeli)
- özellikle güne giden kadınlarda rastlanan davranış biçimidir gidilen yere terlik götürmek. çantaya terlik (ki bu terlik genelde yeni, süslü püslü, hatta topuklu olur) ve örgü ikilisi sıkıştırılır eve girer girmez terlikler hemen çantadan çıkarılıp giyilir. bir de bunların yanında patiklerini taşıyan türleri vardır. gittikleri evin sahibine sizin evde soğuk oluyor mesajı vermeye çalışıyorlar kanımca.
|