|
|
- (bkz: coccori/%hoşgeldin)
(bulsaraa, 23.04.2007 19:05 ~ 12.12.2007 18:06)
- (bkz: zannedersem tek eksiğiniz hoşgeldindi)
- (bkz: dördüncü nesilleri karşılama komitesi)
- herkesin, evinde yaşadığı, çıldırtan anne repliğidir. kapıdan eve adım atar atmaz, henüz montunuz çantanız üstünüzdeyken denirse daha bir delirtir!
(book buff, 23.04.2007 19:13 ~ 26.05.2007 23:22)
- "ama bak anne öpmem ona göre" gibi anlaşmalara imza atan anne isteklerinden miniciği.
- bu yetmezmiş gibi birde "misafirler gidiyor evladım, gel de bi allahaısmarladık de" versiyonu bulunan çıldırtıcı söz öbeği.
- misafirin amına koyyim dedirtir.
- bu kalıbın ardından "misafirlere kolonya,şeker tutsana kızım ne duruyorsun?" cümlesinin gelmesi de kaçınılmazdır
- bu soruyu duymamak için yapılması gereken en iyi şey banyoya girip duş almaktır, evde olmadığınızı hissettirmektir.
- misafir eksik olmayan, yol geçen hanına dönmüş bir evde yaşadığınız takdirde anneyle olan tüm tartışmaları tetikleyen, soru cümlesi kılıfına bürünmüş emir cümlesidir.
''hoşgeldin dedin mi, çay koydun mu, kahve yaptın mı, x getirdin mi'' şeklinde zincirleme devam eder.
- yıllar sonra bile sinir bozuculuğu unutulamayan,gelen en sevdiğim insan bile olsa evime misafir geldiğinde gerilmeme neden olan annelere özgü soru grubunun bir elemanıdır.kolonya, şeker, kahve, çay, meyve ikramı gibi tüm hatırlatma
lar da kaş göz işareti destekli olarak yapılır ve kendinizi şebek gibi hissetmeniz sağlanır.
- kapı çalınır, sen odanda bilgisayarın başında football manager oynuyorsundur büyük ihtimalle, annen misafirleri o her zaman gösterdiği sıcak ifadelerle karşılar(misafire ve misafir ağırlamaya aşırı önem atfeden zihniyet), 10 dakika geçer ya da geçmez , sen önemli bir maçın arifesinde kadroları oluşturuyorken annen kapıda belirir "oğlum falancalar gelmiş gel bi hoşgeldin de" der, bünyeni bir stres kaplar, eve gelen misafirlerin sonradan karşısına çıkmak bünyende daima huzursuz duygular yaratmıştır çünkü, annenin belki misafirlerin telaşına düşerek seni unutacağını düşünür ve oyununa tekrar konsantre olursun, aradan tekrar bir 10 dakika geçince annenin bu defa daha bir hışımla ve sinirli bir ses tonuyla "oğlum hadisene seni soruyorlar ama.." diyerek kapıda belirmesiyle işin ciddiyetini anlarsın, içerdekilerin seni salladığı yoktur ama eğer yanlarına gitmezsen annenin ilerleyen saatlerde seni sallayacağını çok iyi bilirsin ve oyunu save ederek tıpış tıpış 40-60 yaş arası uzak akrabalar güruhunun yanına giderek anne güdümlü bir hoşgeldin dersin.
- sandalyeleri, koltukları kaplamış irili ufaklı bir dolu adam, kadın vardır.görür ve kapıdan girip odaya kaçmayı hedeflersiniz, o sırada duyulan annenin yükselen sesidir. hoş geldin dedin mi?
birincisi; demedim, desem duyardın, annem olmasan rezil ederdim ya neyse, sen beni ettin ama gene bile neyse...
ikincisi; kimin elini öpücez, kiminkini sıkıcaz, nerden başlıycaz belirsiz. hem kim bu insanlar, hepsinin tek tek büyüdüğümü teyid etmesi ve derslerimi izah etmemi isteklerini çekmek durumunda mıyım?(heidi, 12.12.2007 10:33 ~ 10:34)
- klasik anne sorusu. "maiaaa kızım misafirlere hoş geldin mi?" hayır, yalnızca hoşgeldinle kalsa iyi. abuk sabuk yüz tane soruya yanıt verirsiniz falan. kolonya tut, çay servisi, meyve servisi ile devam eder hoşgeldinle başlayan interactionınız. hiç çıkmasanız tüm işlerden yırtarsınız.
- annenin size robinson crusoe muamelesi yaptığını hissedersiniz."hani biz ıssız adada yaşadık,medeniyet görmedik ya nerden biliriz misafir karşılamayı?" dersiniz kendi kendinize.annenizin kendi çocuğuna neden orman kaçkını muamelesi yaptığına akıl sır erdiremezsiniz.sonraları umursamamaya başlarsınız.bir çeşit refleks olduğunu düşünürsünüz.kadın eve kim gelse bunu söyleyebilmektedir.kız arkadaşını eve çağırmış bir insana "misafirimize hoşgeldin dedin mi?" diye sorması da olayın son noktasıdır.(bkz: annenin ironi yapması)
|