|
|
- commodore 64 çılgınlığının yaşandığı yıllarda, eve iki el oynamak için gelip de kene gibi yapışıp gitmek bilmeyen arkadaşa '' artık akşam oldu, haydi evine '' demenin daha bir kibar versiyonu.
normalde bu lafı diyen çocuk da anne baskısıyla söylüyordur muhtemelen çünkü ikili oynanan oyunlarda sürekli galip gelmekten ve rakibini ezmekten mutludur.*
arkadaş oyuna dalmıştır. anne, yarım açık olan kapıdan kafasını uzatır ve '' hadi artık baban gelecek '' modunda kaş göz işareti yapar. olan bitenden bihaber arkadaş falcon patrol oynamaktadır. bilenler vardır mutlaka; beyaz bir uçak vardı, kuşbakışı oynanıyordu.
neyse, işareti alan ev sahibi çocuk yavaştan hareketlenir, ortada duran tabağın içinde kalmış pötibör bisküviyi bütün halde ağzına atar ve bilgisayarın adaptörüne doğru yaklaşır. elini yerde duran adaptöre uzatarak:
-üfff!!
-noldu lan?
-ateş, ateşş...
-ne oldu olm?
-adaptör çok ısınmış, kapatıyorum.
-bişi olmaz ya, dur bi el daha oyniim.
-zararlı olm, bak bişi olursa günah benden gider, ödersin!
-tamam lan tamam, kapat madem.
akabinde arkadaş oyunu bırakmış, bilgisayar kapatılıp kutusuna konmuş (evet, o zamanlar öyleydi. bilgisayar illa ki toplanır ve parçalar straforda önceden kalıp halinde belirlenmiş yerlerine ayrı ayrı itina ile yerleştirilerek kutusuna konulurdu.), bisküvi de bitmişti. artık misafir çocuk gitmesi gerektiğini anlamış, annenin '' yarın yine gel '' lafıyla tüm kabiliyetini ve anlayışsızlığını yarına odaklamıştır. öyle dersen gelirler tabi anne, ben ne yapayım! hayır yani ben kötü oluyorum sonra.
şunu da eklemek isterim ki, commodore 64 devri kapanmıştı. giriye konu olan arkadaş sega 2 alıp aynı boku bana yaptı, allahsız…
- ateri oyunlarının çocukları hipnotize halde bağlaması sonucu bazen kalabalık bir grup eve musallat olunca bazen de gelen biri gecenin ilerleyen saatlerine rağmen kalıp oyun oynayınca yapılan kaçış yoludur. tabii ki anne kişiyi sinirlendiren şeylerdir bunlar. çocuk kalabalığına kaç gün tahammül edecektir? veya gece artık çocuklarıın yatması gerekirken hala oyun oynamaktadırlar. çocuk kişi de azar işiteceğine durumdan kurtulmanın yollarını arar. bunların sonucunda da oyundan ağzından salyalar akan hipnotize çocuk bu şekilde bir gerçeklikle kendine getirilir. zaten çocuk aklıyla ısınan adaptörün hakkaten zararlı olabileceği düşünüldüğünden iç rahatlığıyla söylenir bu. ancak maddeci ve çıkarcı bir tutumdur.
- eve gelen misafir çocuğunu annenin bize kakalaması sonucunda çocuk gütmek olan görevimizde atariyi kurup bi güzel mortal combat oynama hevesinde misafir çocuğu eğer bizi soluksuz yeniyosa ve "köşeye sıkıştırıp vurmak yok olum" haykırışlarına pek kulak asmıyosa yapılacak en akıllıca davranıştır.
-adaptör ısınmış kapatalım, bozulur yoksa. salihin kardeşi de böyle çok oynamış evleri yanmış.
+vallaha mı lan?
- he yavrum vallaha, çok oynatmıyo annem bize de.
+ben yendim o zaman...
diye diyalog geçer ama pek siklenmez aslında. önemli olan oynatmamaktır. oh canıma değsindir.
- amiga 500 ün ergin bir insan kafası büyüklüğündeki adaptörü ile yapılması pek kolay hareketti zamanında.
- abi adaptör ısındı yanar filan
+ ya dur
- al sucuk kızart üzerinde
+ aa harbi çok ısınmış ya
|