|
|
- insan üzerinde 'ne zaman ee daha daha nasılsınız temalı muhabbeti orta yerinden bölecek, çay bardaklarını ikiye ayıracak şekilde tiz bir çıklık atacak bakalım' konulu bir deneydir. deneylerde kobay hayvan kullanılmamaktadır, zira direkt insan yapısına saldırı vardır!
misafir gelir, bi de yetmezmiş gibi çocuklarını getirir. neyse bi-iki saat iyidir, graldır. sonra esas çocuk sıkılmaya başlar, oflar puflar, 'kalkalım' diye annesinin eteğinde dolaşır. bunun üzerine ev sahibi(annem olur bu) 'aa hayatta bırakmam. ya moor, açsana kızım ateriyi kardeşine' der.
işte can alıcı yer burasıdır, evet yakında canımı alacaktır! gül gibi playstation'ıma ateri muamelesi yaptığına mı yanarsın, elin veledine 'kardeşin' dediğine mi. yok yok, yanılması gereken en önemli husus playstation'ını her şeyi kırmalıyım diye bakan çocuğa emanet etmektir.
hay mnskm bakışları ata ata çocuk odaya götürülür, o esnada mutlaka 'ah ulan biraz daha küçük olsaydın, konuşamasaydın. ne döverdim seni' diye düşünülür ve siktir git tonlamasıyla 'ne oynamak istersin' diye sorulur.
+ne var sende?
(ebenin şeyi var)-winning var, formula var
+daha eğlenceli bişey yok mu?
-var var, gel iki dakka gösteriyim
+ne?
-yok bişey, yok işte bunlar var. açmıyım istersen?
+aç aç, araba yarışı aç bari.
bariymiş. neyse bişey demiyorum.
asıl çile bundan sonra başlar, şansına küfredilcek bi durumdur ki çocuk gerçekten iki yaşındaki bir insanın yeteneğine ve dört, bilemedin beş yaşındaki birinin zekasına sahiptir. sürekli oraya buraya çarpar, diskalifiye olur. içerden seslenir:
+gelsene, yandım ben, baştan aç.
-pek de yetenekliymişin maşallah!
beş dakika sonra:
+yandım yine!
-açsana kendin.
+bilmiyorum ki.
ne bilirsin ki?!
bu böyle beş-altı kez devam eder, en son burnundan soluduğunu fark eden çocuğun annesi çocuğuna hadi yeter artık der, perde kapanır. (e allah razı olsun, geç oldu ama)
buradan tüm misafirlere seslenmek istiyorum(o ne lan):
lütfen çocuklarınızı pistten çekiniz. yok bu başkaydı, işte her yerde sorun bu çocuk milleti. lütfen çocuklarınızı yanınızda getirmeyiniz, ya da yanınızda lego falan getiriniz. çocuk sıkıldı mı önüne atınız, ya da çocuk sıkıldı mı kalkınız gidiniz. kimsenin akıl ve ruh sağlığıyla oynamayınız. teşekkür ederim.(ya moor, 08.11.2006 20:42 ~ 09.11.2006 05:07)
- çoğu zaman ilk gösterdiğiniz oyunda, bir iki oynayışdan sonra, çocuktan ayarı alabilirsiniz.
(bkz: çocuklarda ki teknoloji yeteneği)
|