misafir çocuğu 

adana çık aradan

1. durum i)a. küçükseniz ve misafir çocuğu sizden büyükse:
    allaaah! süperdir. abiyse size göre kafa bir insan olacak, belki sizi kafalamaya çalışacaktır. hatta oyuncak onarma ihtimali de vardır. ablaysa hele daha iyi ablalar sevecen olur.
    durum i)b. büyükseniz (büyük derken en azından ergenliğe girer gibi olsun) ve misafir çocuğu sizden büyükse:
    abiyse muhabbet kurma ihtimali vardır. ablaysa o kadar kolay değildir.

durum ii) misafir çocuğu yaşıtsa:
    karşınızda "kaynaşmanız" beklenen bir insan evladı vardır. yaş küçükse böyle bir eyleme gerek yoktur. default olarak kaynaşıksınızdır zaten. ilerleyen yaşla birlikte k'da (kaynaşma katsayısı) azalma göza çarpar. ebeveynlerin "ne biçim gençsiniz? sus pus oldunuz." dürtüklemerine maruz kalırsınız belli bir doygunluk npktasına kadar. doygunluk seviyesi ilerleyen yaşla ters orantılıdır. gitgide daha kolay olur yani. arada kafa dengi misafir oğlu/kızı bulmak da mümkün. büyük şans.

durum iii)misafir çocuğu sizden küçükse:
    sizin yaşınıza bakmaksızın doğrudan gelen çocukla ilgili olarak yaşananlar değişir. arsız çocuk ister on yaşında olsun ister yirmi her yaştan insanın gönül rahatlığıyla tiksinebileceği yapıdadır. eh zaten size emanettir. psikolojik etkilere çok girmeden kötüdür diye özet geçeceğim.

hadi allah kolaylık versin
    (yedinin yedincisi, 09.12.2007 22:28)

2. sevsen sevemezsin daha da önemlisi :dövsen dövemezsin.öyle gıcıktır bu şımarık veletler.
    (cwen, 09.12.2007 22:42)
  3. o kadar çoklar ki! evdeki kıç kadar koridoru sayısız kere, tepine düşe gidip gidip geliyorlar. kalem isteyen, çişi gelip banyo arayan, birbirinin saçını yolan, kitaplarımı okumaya çalışan, binbir türlü hali var bunların. alın işte, bir taneside colayı caanım halımın üstüne döktü, hem de gözlerimin içine baka baka.
    anladım ki, katil olmak sandığımdan daha kolay, çok daha kolay!
    (grace, 06.06.2008 14:39)
  4. yaşça küçük olan şımarık, huysuz ve periyodik olarak ağlayan en tehlikeli türü evin sınırları içindeyse gitarınızı, bilgisayarınızı, telefonunuzu aslında odanızdaki herşeyi ve kendinizi bu yaratıktan sakının.
    (archangel tyrael, 06.06.2008 14:50)
  5. küçükse ve şımarıksa ve laf anlamıyorsa ve çileden çıkarıyorsa evire çevire dövme hissi uyandıran, fiske vuramadığınız için hissiyatınızın içinizde patlamasına neden olan, "tenhada kıstırsam da hiç değilse bi çimdiklesem!" dedirten korkunç yaratık.
    (esmeralda, 06.06.2008 15:07)
  6. asla sevilmeyen çocuk. daha bir kişi duymadım ki misafir çocuğunu seviyor olsun. eğer uyumanız gerekmiyorsa, bunun sevilen hali misafir bebeğidir.
    (toblerone, 06.06.2008 16:45)
  7. iki pencere arasını kale yapıp, alt kattaki sakin komşularınızı bile kapının önüne getirebilecek kadar atraksiyona sahip, her odanıza girdiğinizde, kenar kösede saklamış hatta bazen kendinizin bile bulamadığı defterleri, notları, hatıraları bulan.bazen parçalayan, bazen okuyup sizin aşk hayatınızı ulu orta anlatan veletler.

düzenli olarak vazo kırmalar ve sehpaların en uzak köşelerine yerleştirilmiş çayları dökmeler de cabası.

bir de evden giderken evde beğendikleri oyuncak, heykelcikler, kalemler, süslü püslü yükte hafif paha da ağır eşyalara sıkı sıkı sarılıp bırakmamalarını unutmamak lazım."bu benim" deyip vermemeler.evladım demin benim dolabımı karıştırırken bulmadın mı onu nereden senin oluyor o bakayım.hey allahım.

bir de bunların yatılı misafir olanları var aileleri ile tam evlere şenlik, duvarlara resimler yaparlar, defterlerinizi resim defteri gibi kullanırlar, geceleri uyumayan ve uyutmayanları da mevcuttur.

ilkokuldayken ayağımda sallayarak uyuttuğum misafir çocuğu bilirim.annesi ilgilenmiyordu, bütün gece ağladı en sonunda ben aldım uyuttum yanımda yatırdım.kendileri alışmış olabilir arka fonda desibeli ölçülemeyen bir sesle uyumaya ama biz alışkın değiliz.
    (ayka, 25.06.2008 10:18)