bir zamanlar çok güzel muhabbetler yapılabilen bi programdı.. şimdi ise sex sitelerinin reklamlarıyla başa çıkmanız ve saatlerce konuşacak düzgün birini aramanız gerekiyor..
bazı mirc serverlarında kullanıcalara whois çektiğin zaman damdazlak iplerini görebildiğin sohbet şeysi. gıcık olduğun bir adam olduğu zaman ipsini bildiğin için binbir yoldan girişebilirdin adama pişman ederdin. 98-99 lu yıllar zirvesini yaşadı mirc serverları. o yıllar için çok güzeldi. seviye yerlerdeydi zaman zaman. o ayrı.
yıllar önce moda olan ama şimdi pek bir olayı kalmayan chat programı. internet kafelerin vazgeçilmeziydi ayrıca.
geçen gün nostalji olsun diye indirip nick imi yazıp girdiğim, yarım saatimi harcayıp sohbet edecek adam bulamayınca bir ingilizce kanalın main chat kısmına "sizce mirc in modası geçmedi mi?" yazıp (ingilizce yazdım tabi bunu) aynı anda 30 kişi tarafından sövgü yağmuruna tutulduğum , cevap olarak "hepinizin adresini bulucam oğlum hepinizin ..., vs." yazıp , sinirlenerek bilgisayardan kaldırdığım program.
seneler önce müptelası olduğum hatta zurna.net te helper admin olduğum güzel bir sohbet platformuydu. tabi ara sıra lavuğun biri çıkar karşılıklı küfürleşmeler falan olurdu. ama genellikle bazı büyük kanallarda gerçekten kaliteli sohbetler kaliteli yazarlar vardı. şimdi ne oldu bilmiyorum çünkü 15 yaşımda hayatın anlamını anladım ve irci bıraktım.