mirage   

adana çık aradan

1. las vegas'ın süper otellerinden biri. ek bilgi olarak, ocean's eleven'da soyulan kumarhanelerdende biri.
    (acar, 13.09.2005 00:08)
  2. camel'in 1974 çıkışlı stüdyo albümü. bu albümde camel, camel sigaralarının (ya da sigara olan camel'in) reklamını yaparak bir nebze de olsa tanınırlığını arttırmaya çalışmıştır.

1. freefall (5:47)
    2. supertwister (3:20)
    3. nimrodel (9:12) - the procession - the whit rider
    4. earthrise (6:42)
    5. lady fantasy (12:46)
    6. supertwister (bonus, live 1974) (3:14)
    7. mystic queen (bonus, live 1974) (6:09)
    8. arubaluba (bonus, live 1974) (7:44)
    9. lady fantasy (bonus, original basing street studios mix 1973) (12:59)
    (ben bilmem beyim bilir, 09.07.2006 14:21)
  3. 80lerde çıkan bir fleetwood mac albümüdür aynı zamanda. nerde tusk nerde bu albüm dedirtir.
    evet efendim elma armut olsa da camel'ın mirage'ı katlar bu albümü.
    (tangerine, 15.06.2007 15:29 ~ 15:30)
  4. camel'ın en bilinen, en sevilen albümlerinden birisi. böyle olmasının haklı nedenleri var tabii ki; zira bu albüm lady fantasy, nimrodel gibi şaheserler içeriyor. hatta albümün--albümdeki diğer şarkıları düşünüldüğünde--en kötü şarkısı denilebilecek supertwister bile başlı başına bir müzik ziyafeti.

supertwister'da andrew latimer'ın gitar ile yapabildiği büyüleri flüt ile de yapabildiğini görüp, latimer amcaya bir kez daha hayran olmamak elde değil.
    freefall ve earthrise şarkıları ise başlı başına birer progressive rock dersi niteliğinde.
    nimrodel tam anlamıyla baş döndürücü bir şarkı.

lady fantasy için uygun bir sıfat bulmak gerçekten çok zor. o derece.
    (thecrimson, 03.01.2008 19:15)
  5. 1986'da kurulan bir grup. kadro şöyleymiş:

vokal-gitar:teoman yakupoğlu
    bas gitar: sunay özgür
    davul: gürkan kurtkaya
    klavye: ender akay
    gitar: tanju eren

grup teoman'ın ilk grubu olması açısından önem taşırken bu grubu dinleme şansına daha dağıldıklarında çok küçük olmamız sebebiyle sahip olamadık. dinlemiş olanlar grubun dinlendiğinde kulaklarınıza inanamayacağınız bir sounda sahip olduğunun farkedildiğini belirtiyorlar. teoman'ın vokali ve tanju eren'in dikkat çeken soloları sayesinde grup dönemin sayılı gruplarından biri haline gelir. boğaziçi'nde de oldukça popüler bir grup olurlar. üniversitenin albert long hall’ünde verdikleri bir konserde insanlar kendilerinden geçer. konserde salon öyle bir dağılmıştır ki ondan sonra salonda rock konseri verilmesi yasaklanır.

ayrıca grubun winds of change isimli sözleri çok güzel bir parçası varmış.

teoman grup dönemi için şöyle demektedir: "biz 1986 senesinde boğaziçi’nde haftada üç gün yedişer saat prova yapıyorduk. planımız yıl sonunda tek bir tane konser vermekti. mirage olarak kendimize bayılıyorduk. insanlar bizi sevsin, sevmesin çok önemli değil. çok çalışıyorduk, kendimizi olmak istediğimiz kişiye benzetiyorduk.ve yine çok parasızdık. o üç gün bize yetmiyordu, bir prova stüdyosu bulduk mecidiyeköy’de; üçte çıkıyorduk, otobüs bittiği için kamyonlara otostop çekiyorduk. dört kişi birleşip taksi tutacak paramız yoktu. mirage hayatımın kırılma noktalarından biri. sonradan yaptıklarım aslında küçük dönüşler. belki o grup olmasaydı müzik yapamayacaktık. ben matematikçi falan olurdum. mirage dönemleri yılda bir bile olsa konser vermenin hayalini kurduğumuz yıllardı."

grup kurulduktan 6 yıl sonra 1992'de dağılır. 1997'de teoman'ın ilk solo albümü teoman çıkar. diğer grup üyeleri kariyerlerine çeşitli gruplarda veya solo olarak devam ederler.
    (scorpeo, 13.04.2008 01:54 ~ 02:00)
  6. ing. serap
    (headfucker, 13.04.2008 02:21)
  7. harikulade bir camel albümü herşeyiyle aşmış bir progressive eser.kendisinin orjinal cd'si elimde durmaktadır.hala nasıl bulduğumu bende bilmiyorum.kadıköy'de bir gün önüme çıktı.bende cebimdeki son kuruşa kadar verdim.eve yürüyerek dönmek zorunda kalsamda cebimde mirage saadeti vardı.işte progressive böyle bir şey.
    (mecmua melahat, 20.08.2008 15:03)
  8. (bkz: mirage monster)
    (horny meydan, 20.08.2008 15:04)
  9. didim'de bir oteldir. altınkum merkezinde olup, denize 300 metre mesafededir.
    (sezjum, 20.08.2008 20:20)