görseller
miragemirage

belki ilginizi çeker
  1. · rajaz
  2. · nimrodel
  3. · mirage
  4. · devrim arabaları
  5. · magma
  6. · it dalaşı
  7. · transformers revenge of the fallen
  8. · a nod and a wink
  9. · earthrise
  10. · bütün parçaların güzel olduğu albümler
gündem
  1. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · öğretmenler günü
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · özgür dengiz
  9. · itunes

mirage  

1. las vegas'ın süper otellerinden biri. ek bilgi olarak, ocean's eleven'da soyulan kumarhanelerdende biri.
    (acar, 13.09.2005 00:08)
  2. camel'in 1974 çıkışlı stüdyo albümü. bu albümde camel, camel sigaralarının (ya da sigara olan camel'in) reklamını yaparak bir nebze de olsa tanınırlığını arttırmaya çalışmıştır.

1. freefall (5:47)
    2. supertwister (3:20)
    3. nimrodel (9:12) - the procession - the whit rider
    4. earthrise (6:42)
    5. lady fantasy (12:46)
    6. supertwister (bonus, live 1974) (3:14)
    7. mystic queen (bonus, live 1974) (6:09)
    8. arubaluba (bonus, live 1974) (7:44)
    9. lady fantasy (bonus, original basing street studios mix 1973) (12:59)
    (ben bilmem beyim bilir, 09.07.2006 14:21)
  3. 80lerde çıkan bir fleetwood mac albümüdür aynı zamanda. nerde tusk nerde bu albüm dedirtir.
    evet efendim elma armut olsa da camel'ın mirage'ı katlar bu albümü.
    (tangerine, 15.06.2007 15:29 ~ 15:30)
  4. camel'ın en bilinen, en sevilen albümlerinden birisi. böyle olmasının haklı nedenleri var tabii ki; zira bu albüm lady fantasy, nimrodel gibi şaheserler içeriyor. hatta albümün--albümdeki diğer şarkıları düşünüldüğünde--en kötü şarkısı denilebilecek supertwister bile başlı başına bir müzik ziyafeti.

supertwister'da andrew latimer'ın gitar ile yapabildiği büyüleri flüt ile de yapabildiğini görüp, latimer amcaya bir kez daha hayran olmamak elde değil.
    freefall ve earthrise şarkıları ise başlı başına birer progressive rock dersi niteliğinde.
    nimrodel tam anlamıyla baş döndürücü bir şarkı.

lady fantasy için uygun bir sıfat bulmak gerçekten çok zor. o derece.
    (thecrimson, 03.01.2008 19:15)
  5. ing. serap
    (headfucker, 13.04.2008 02:21)
  6. harikulade bir camel albümü herşeyiyle aşmış bir progressive eser.kendisinin orjinal cd'si elimde durmaktadır.hala nasıl bulduğumu bende bilmiyorum.kadıköy'de bir gün önüme çıktı.bende cebimdeki son kuruşa kadar verdim.eve yürüyerek dönmek zorunda kalsamda cebimde mirage saadeti vardı.işte progressive böyle bir şey.
    (mecmua melahat, 20.08.2008 15:03)
  7. didim'de bir oteldir. altınkum merkezinde olup, denize 300 metre mesafededir.
    (sezjum, 20.08.2008 20:20)
  8. asıl adı danielle "dani" moonstar olan x-men karakteri. kızılderilidir.

marvel evrenine new mutants isimli takımla giriş yapmış, ardından new x-men kitabında görülebileceği üzere xavier akademisi'nde öğretmenlik yapmıştır. ne var ki house of m sonrası kendisi güçlerini kaybetmiş, ve emma frost tarafından godoşça akademiden uzaklaştırılmıştır. şu anda da young x-men takımını cannonball, magma ve sunspot'la birlikte çalıştırmakta kendisi.

dani moonstar telepatik yetenekleri sayesinde rakibinin korkularını ilüzyonla canlandırabiliyordu. ayrıca bir süre asgard'da kalmıştır; bu sayede çok usta bir teketek dövüşçüdür. house of m sonrası bu yeteneğinde bir azalma olmadığını görüyoruz. bir de psylocke vari psi-ok yaratma yeteneği vardı kendisinin. (psylocke katana yaratıyordu)
    (noscho, 28.10.2008 16:07)
  9. savaş uçakları üreten bir fransız firması. birçok sayıda modeli olmakla beraber, rakipleri amerikan f ler ve rus mig serisidir.
    (dünyayı kurtaran adam, 28.10.2008 16:22)
  10. transformers çizgi serilerinden bir autobot. dönüşümünü bir f1 aracı şeklinde yapan mirage'ın en önemli özelliği görünmez olabilmesiydi. hatta sanıyorum transformers generation 1'ın bir veya ikinci bölümünde bu özelliğini ilk kez göstermişti.

savaş alanında yumruk yumruğa çarpışmadan kaçınır, görünmezlik özelliğini bu gibi durumlarda sık sık kullanırdı. autobotlar belki de bu yüzden fazla güvenmezlerdi ona, ki serinin bir bölümünde de hainliğiyle ilgili bir şeyler oluyordu.
    (sycrone one, 25.05.2009 15:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil