testi çözen kişi sadece her maddenin karşısındaki "doğru" ve "yanlış" yazılı 2 şıktan kendine uyanı seçip işaretleme yaparak testi çözer...
testin değerlendirilmesi hayli kapsamlıdır...
genelde testi çözen kişi değerlendirme raporunda gerçekle yüzleşmeyi kabullenemediği için savunma mekanizmasını faaliyete geçirir ve test sonucunun tamamını ya da bir kısmını reddeder...
bu boşa çırpınıştır...
çünkü o rapor ilk harfinden son harfine kadar %100 doğrudur...
sadece testi çözen kişi ilk kez bu testle karşılaşan biri olmalıdır...
doktorumun gerekli gördüğü, doğru sonuç çıkarsa hayatımda ne gibi bir değişiklik yaratacğından emin olamadığım kişiliğimin testi. büyük çoğunlukla, kötü bir dönemden geçen, ne yapmak istediğinden emin olamayan, karamsar ve geçiş dönemleri dolayısıyla kendinden uzaklaşmış kişiler için uygun görüldüğü kanısındayım. bi de şöyle bir şey vardır ki %100 başarılı sonucu kesinlikle vermez;
(bkz: kendi kendisinin psikoloğu olmak)
içlerinde çok çok özel sorular var.. gözüme çarpanlar arasında ise, " bazen o kadar heyecanlanırım ki uykuya dalmam güçleşir." "yangın karşısında büyülenmiş gibi olurum." "konuşma tarzım her zamanki gibidir." "yutkunmakta güçlük çekmem" ve "bir çok kimseler daha çok yakalanmaktan korktukları için dürüsttürler." gibi maddelerdi.. aslında daha sağlam "hmm evet, bu soruda bi bit yeniği var" dedirttirecek şeyler vardı ama şimdi 566 madde arasında manyak gibi onları bulamayacağım ve fakat gel gelelim ki, cevapları alamayacağımı bildiğim halde az önce oturup manyak gibi tek tek "evet" "hayır" diyerek hepsini yanıtladım..
madem cevaplara ulaşmak mümkün değil,
kendi kendimin analizini yapıyorum; küçükken fazla yanlız kalmışsınız, bu sizi daha sorgulayıcı ve sürekli olarak tetikte olmaya ve çevrenin dışında olmaya alıştırmış sayın geber marla singer.. başarısızlığa dair derin kaygılarınız ve bunlardan haz duymanız ise nevrotik bir zihnin sapmalarını veriyor bizlere.. ayrıca bazı biyolojik yetersizlikler çekmektesiniz.. kesinkez tedavi olun, gittikçe daha çok orospu çocuğuna benzeyeceksiniz bu gidişle..
şaka bi yana.. bi ara fırsatım olursa doktora gidip yaptırcam bundan kendime, merak ettim harbiden sonuçları. bakalım el mi yaman mercimek mi bergaman.