|
|
- isminin aksine o kadar da küçük olmayan, bir de aptal aptal ortalıklarda dolaşan sinir bir susam sokağı kuklası..
*
- kuştan başka biçok şeye benzeyen, küçükken kendisine benzetildiim için sancılar içinde büyümeme sebebiyet veren, düşük frekanslı detone sesiyle paralize eden, kodumunun uçamayan şeyi.
- lise yıllarında boy itibariyle kankamla okulun ikiz kulelerini olusturmamız sebebiyle ingilizce hocamız tarafından takılan lakaplardan biri.. digeri icin (bkz. ayaklı minare)
- orijinal ismi big bird olan fakat ingilizceyi yalayıp yutmuş bir arkadaşın bir anlık şaşırmasından ötürü türkçemize minik kuş olarak kazandırdığı susam sokağı karakteri.
- her görüşümde boğazına sarılasım gelen yaratık
- çocukken neresi minik diye isyan ettiğim susam sokağı karakteri
- mini mini bir kuş konmuştu,
pencereme konmuştu.
aldım onu içeriye,
cik cik cik cik ötsün diye.
pır pır ederken canlandı,
ellerim bom boş kaldı. *
- "nba: i love this game" reklamlarına çıkan ve "what is your reason to love this game?" sorusuna:
- two words; larry bird
diye cevap vererek,bayık bir espiriye imza atmış uçmayan kanatlı(mavio, 30.07.2004 18:41)
- (bkz: ironi)
- bütün azman arkadaşlara minik kuş adının takılmasının sebebi olan varlık.
içindeki adam etrafını gözlerin olduğu yerdeki kameralardan görüyormuş.
- susam sokağı karakterleri arasında nedense sevemediğim tek yaratık. fazlasıyla saftır, boyutlarıyla ters orantılı bi düşünce gücüne sahip olduğunu düşünmekteyim.
- susam sokağında geceleri kırpık ile gizlice o küfede buluşup seviştiğinden şüphelendiğim kuş.
(bkz: minik kuşun eşcinsel olması)
- 1.90 boy 90 kg. olan arkadaşlara hitaben kullanılacak lakab.
(bkz: ata demirer)
- emin çölaşan'ın sürekli haber kaynağı, yazılarında öyle derdi. kendi gitti adı kaldı yadigar.
(earendill, 16.09.2007 17:21 ~ 30.09.2007 12:52)
- fiziğine oranla çok küçük bi beyni olan kuş çeşidi, olmayabilir de.
(bkz: sinek kuşu) bir diğer adı ile (bkz: kolibri)
- susam sokağı kahramanı.
yıllaaar yıllaaar sonra itiraf ettim anneme, bu minik kuş var ya, annemin bi arkadaşı vardı isim vermiyim şimdi, onun tıpkısının aynısı yaa. vallahi çok benziyor.
ne zaman o teyzeyi görsem, ağzının yerine minik kuş un gagasıyla hayal ederdim onu, elimde değil.
yıllar geçti hala o teyzeyi düşününce, aklıma bu gagalı görüntü gelir. beynim öyle kodlamış, aksini bu yaşta bile düşünemiyorum. of.
|