|
|
- küçük olan bir şeyin
- ney?
insan, hayvan, bitki, nesne *
- ee?
sevimlisi.
- elektronik sanayide herşeyin böyle olanı para ediyor..
(bkz: ufal da cebime gir)(zeus, 12.05.2005 01:46 ~ 01:46)
- ergenlik çağındakilere söylenince kudurmalarına sebep olan hitap şekli. sakın onlara böyle hitap etmeyin, tüm adrenalinlerini sizin üzerinizde boşaltırlar. eğer ki biri ediyorsa uyarın olmadı tabanları yağlayıp kaçın.
- miniği ilk gördüğümde “amanin bu ne böyle?” demiştim. mini minnacık, kapkara gözlerini daha dünyaya açamamış çirkin ördek yavrusu. elime aldığımda onu baktı gözlerimin içine. çok ısındık o anda birbirimize. derhal karar verdik, bu hayatta “birlikte” ayakta kalacaktık.
ben: tut elimi minik vakvakım gel, ilgi ilgi ilgilen benle, hep göreyim seni tatilden tatile
minik: tutiiim anasını satiim
nefis anlaşıyorduk. bu laf dinlemez kıl ederdi bazen beni. hele bi seferinde ben buna bi yumruk! napiyim, aşkı değil miyim? döverim de severim de…yıllar geçti, büyüdü kocaman oldu. bazen ağzımızın tadı kaçıveriyordu. hele bi seferinde sen tut ben patates kızartması yiyorum diye gagalamalar…ne yapsın, ördek işte…
sürüp gitti, ta ki bir gün kader gül gibi neşemizin içine edene kadar;
ben: daha daha tut elimi minik vakvakım gel, daha daha ilgi ilgi ilgilen benle, hep göreyim seni tatilden tatile
minik: tutamam…ilgilenemem…derslerim…kendi hayatım…büyüdüm ben, artık yokum, kendine dikkat et…
evime dönerken hep arkama baktım. belki son anda gelir diye…ama gelmedi…minik benimle gelmedi…
şimdi bazı geceler el kadar bi ördek rüyama giriyor... "ehe ehe tut elimi, ilgi ilgi ilgilen benle" diyor...
"hiiiiiiiii tutiiim anasını satiim’ diyorum... sonra bir anda kocaman olup "ben artık yokum, kendine dikkat et" diyor...
ördek işte...
not: doğum günü kutlu olasıcadır.
|