gündem
  1. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · aşk ı memnu
  6. · boylumlama
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · proton
  9. · tuba akyol

minibüslerin ayakta yolcu almaması  

1. çok saçma bir olaydır. zira kendileri de haksız değildir almamakta. ayakta yolcu aldıkları takdirde belli mesadefe bir bekleyen trafik polisleri yakalayınca cezayı basıyor. bu olay pendik - kadıköy hattı minibüs yolunda aylardır var. önceden yoktu böyle bir şey. neden böyle bir şey yaptılar, yapıyorlar anlayamıyorum. her sabaha okula geç kalmaktan bıktım. ya onca işe gidenler ne olucak diye sormak istiyorum.

şimdi de bu olay hakkında bir anımı paylaşmak istiyorum.
    bindiğim minibüs ayakta fazla yolcu almıştı. dolayısıyla polis çevirdi. ceza keserken indim aşağıya. ona ayakta gitmemin benim tercihimin olduğunu söyledim. bana söylediği :
    - baaaane lan. kural böyle.

polisin görevini, halkın huzurunu sağlamayı, hatırlatıcaktım ama ne anlardı ne dinlerdi.
    (bkz: eğitim şart)
    (mcan, 23.03.2007 08:15)
  2. şu yaşıma geldim ama hiç rastlamadığım, hayal gibi gördüğüm durum.
    mümkün olduğu kadar çok yolcuyla mümkün olduğu kadar az konfor sağlayan(konfor mu? minibüste mi? aha güldüm bir an kendime) minibüslerin ayakta yolcu almaması, hukukta okuyup tüm sınavlardan 100 almak kadar uzak bir olay gibi görünür.
    (muhabirkedi, 23.03.2007 08:33)
  3. olası bir trafik kazası halinde insanların kapıdan camdan uçmamaları için alınmış bir önlem olabilir. insanlar insafsız dolmuş söförlerinin rekor insan sığdırma denemelerine kurban gitmesin, hergün hiç tanımadığı onlarca dolmuş yolcusuyla akraba olmasın diye de alınmış olabilir.

ayrıca aynı sözlükte hem kalabalık, sıkış tepiş dolmuşlardan şikayet eden, hem de ayakta yolcu almayan dolmuşlardan şikayet eden insanların olması da ilginç. yamulmuyorsam kadıköy hatlarında vardı böyle bir uygulama. dolmuşa binerken hayati fonksiyonlarınızı sınırlamanız gerekmiyordu. negzel.
    (easy company, 23.03.2007 09:16)
  4. minibüslerin sebep olduğu toplu taşıma problemlerinden sadece biri. uygulama doğru olsa da, ek otobüs seferleriyle desteklenmediği için olan sadece işine, okuluna geç kalan insanlara olmakta. tabiki ek otobüs koyulmamasının nedeni de minibüs sahipleri. ne zaman ek bir sefer konulmaya çalışılsa otobüsler yakılıyor bu güzel(!) insanlar tarafından. minibüs plakalarının tanesinin yaklaşık bir 1 milyon ytl olduğunu düşünürsek, kadiköy-pendik hattında dönen para yaklaşık 400 milyon ytl demektir. ortada dönen paranın büyüklüğü bir yana bu adamlar her sene beledeyiye yüklü bir para ödediği için belediyeler durumdan memnun. polisler de işlerini yapıyor ve ceza kesiyorlar fazla yolcu alan minibüslere. sonuç olarak bütün bu işten tek zararlı çıkan yolcular oluyor.
    (onefootingrave, 23.03.2007 09:22)
  5. minibüslerin ayakta yolcu almaması şoförün isteği dışında gelişen olaydır. muhtemelen belli bir noktada trafik polisi kontrol noktası vardır ve şoför ceza yemek istemediği için ayakta yolcu alamaz.
    önce minibüs şoförünün cebi çalar ;
    -abi ilerde çevirme var haberin ola
    +hadi ya, sıçtık desene minibüs full, yeni istifledim
    -ben bilmem abi ,şimdi yedim cezayı haberin olsun.
    şoför yolculara döner
    +pendik kavşağından önce inecek kaç kişi var abiler?
    yolcular arasında bir uğuldama olur toplam 3 kişi çıkar,şoför önce bir düşünür ve son binen birkaç kişiye parasını iade ederek indirir.
    (jassmine, 23.03.2007 09:27)
  6. hurafedir, zinhar yalandır, günahtır, ayıptır, yazıktır. yok böyle bir şey. hatta insanlarımız artık o kadar alışmış ki, bir yer boşaldığında oturmuyorlar bile, ayakta gitmeye devam ediyorlar, insanımız rahatsızlığa o kadar alışmış ki, limuzin hediye etsek kullanmak isteyecekler keyfini sürmek yerine, ya da tatil beldesine gidip odasını temizleyecek belki havuzun tadını çıkarmayıp, evet rahatsız bir toplumuz, evet bilincindeyiz, evet mutluyuz, evet kapı gıcırtısına oynuyoruz, evet galiba artık kafayı sıyırmışız.
    (twiggy ramirez, 15.05.2009 02:33)
  7. bir türlü şahit olamadığım durumdur.
    (hari poter, 15.05.2009 02:37)
  8. idealar dünyasında var olan durumdur. hiç bir minibüs şöförü yoktur ki arkasına dönüp "aa tüm koltuklar dolmuş artık gaza basıp varacağımız yere en kısa zamanda varmak vaktidir." desin. tanrım ne güzel bir ütopyadır. oysa ki gerçekliğin tam göbeğine düşmek gerekirse, minibüs şöförü hiç bir zaman arkasına dönmemektedir. minibüste oturduğu koltuğun arkasından neler olduğunu bilmemekte, hatta uzatılan parayı bile almayıp yanına o anda oturmuş bulunan bir yolcuyu anında muavin yapıp her 2 dakikada bir durup yolcu almaya devam etmektedir. "o" şoför ki bilmez arkada kaç kişi oksijen yetersizliğinden hayata son nefesini diğer insanları biraz daha zehirlemek için verdi. "o" şoför bilmez efendiler kaç kişi ayakta yolculuk ettiğinden, ileride o yolculara varis teşhisi konduğunu. "o" şoför bilmez habire doldurur balık istifi gibi insanları o minicik minibüsün içerisine. işte bunlar minibüs yolcusunun acı gerçeğidir, şöförünse her seferinde bi' haber olduğu vaziyettir.
    (yağmurda kalan yavru karga, 15.05.2009 21:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil