saçına şekil vermek yerine o bez parçasına şekil vermeyi tercih ediyo olabilir. kendini öyle rahat hissediyo olabilir. inancindan dolayı takmayıp, moda olduğu için kullanıyo olabilir, o bez parçasını. öyle ya şimdiler de moda bu, türban. e bu insan kendini böyle iyi hissedebiliyorsa bundan kime ne? saçına jöle sürerek model verip de mini etek giyen birine
mini etek üstüne jöleli saç kullanan insan demek ne kadar saçma ise bu kadar saçmadır. türbanla jöleyi bir mi tutuyorsun denilebilir. tutmuşlar demek ki ve başlıkta böyle bir kullanıma yer verilmesine sebep olmuşlar.
benzeri bir başka başlığa daha örnek vermek gerekirse o da şudur;
müslüman ama namaz kılmayan insan müslümansa, islam inancına göre allah'ın emirlerine uymalıdır. namaz da allah'ın emridir. e nasıl oluyor da hem müslüman hem namaz kılmıyor, mantığıyla açılabilir bir başlık ve şöyle bir sonuç çıkartılabilir; "namaz kılmıyor, bu müslüman olamaz". aynen "mini etek giymiş nasıl olur da türban takar" gibi sonuç çıkarılabildiği gibi.
o bez parçasını ailesi istediği için, töre gereği yıllardanberi öle süregeldiği öyle alıştığı için ya da etrafındakilerden etkilenerek kullanıyor olabilir. sebepler çoğaltılabilir. neyi niçin yaptığını ben ne bileyim de onu eleştireyim. buna hakkım mı var? dahası bunu niye isteyeyim? başkasının giydiğinden çıkardığından banane. benim ilgilendiğim başkalarının giyim kuşamına karışma hakkını kendinde bulanlar. merak ediyorum çünkü, neden?
inancı gereği takan birisi saçını göstermek istememe hassasiyetini diğer gerekli yerler için de gösterir. demek ki neymiş? diğerleri yukarıdaki sebeplerden ya da benzerlerinden dolayı böyle bir tarz oluşturmuşlardır.