görseller
mina urganmina urgan
mina urganmina urgan
belki ilginizi çeker
  1. · bir dinozorun anıları
  2. · paul auster
  3. · bir kitabı yarım bırakmak
  4. · kadın bacakları
  5. · türk hissetmek
  6. · mina
  7. · agnostik
  8. · bir dinozorun anıları
  9. · okunması gereken kitaplar
  10. · ipek ongun
gündem
  1. · rasim ozan kütahyalı
  2. · zongul ducks
  3. · yılmaz özdil
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · author gibi erkekler
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · yeşim salkım
  8. · tekstilbank
  9. · çocukken sahip olunamayan şeyler

mina urgan  

sayfa  / 2
  1. bir dinozorun anıları ve bir dinozorun gezileri kitaplarıyla çok satanlar listesine giren ve bu duruma kendisi de hayret eden güzel insan(dı).ingiliz edebiyatı uzmanı ve bir çok eseri türkçeye kazandıran şahsiyet.
    (headfucker, 24.06.2004 18:31)
  2. ingiliz edebiyatı uzmanı, çevirileri, sigaraya düşkünlüğü ve ömrünün son dönemlerinde popüler olmasını sağlayan iki kitabıyla ünlü akademisyen yazar.
    (excalibur, 23.09.2004 00:01)
  3. "sineklerin tanrısı" william golding'den onun çevridiği bir romandır.
    (albatros, 22.10.2005 16:52)
  4. pek sevimli bir kadınmış. ne yazık ki kitaplarını kendisi öldükten sonra okuma fırsatım oldu. siyaset konusunda çok uzman olmayan, görmüş geçirmiş, pek şeker bir insan. ateist olduğunu belirttiği için çok tepki çekmişti sanırım.
    (twinkle, 03.02.2006 00:21)
  5. sosyalist atatürkçü(!)ama yine de hayata azimle tutunmasını bilmesinden dolayı yaşamayı da bilen alternatif insan.
    (jineps, 03.02.2006 01:31)
  6. bir dinozorun anıları kitabında aktardığı kadarıyla annesinin kendisine gençlik yıllarında aşağıdaki sözleri söylediği değerli yazar.

"bir çok erkekle birlikte olabilirsin, sana çapkın derim ancak. ama bir erkekle sırf parası için beraber olursan namussuz kadın olursun, bunu kabullenemem."
    (mek, 07.03.2006 01:31 ~ 01:50)
  7. bir yaşam gurusu olduğuna emin olduğum güzel insan. bir dinazorun anıları kitabını okuduktan sonra "hayat böyle yaşanmalı işte" dediğim, dolu dolu yaşamış, kendisine hayran olduğum ingiliz dili ve edebiyatı profesörü.
    (madam butterfly, 07.03.2006 08:56)
  8. dinozor kelimesiyle bütünleşmiş yazarımızdır.
    (bkz: @953933)
    (sunflower, 02.03.2007 00:05)
  9. bir dinazorun anıları isimli kitabıyla beni büyüleyen,hayata bakış açısına hayran olduğum sosyalist insan.
    (betatron, 02.03.2007 00:30)
  10. bir dinozorun anıları kitabını keyifle okuduğum merhum akademisyen..kitaptan her nedense aklımda kalan sigaradan üç nefes çekmenin vücudun nikotin ihtiyacını karşıladığı...geri kalanı ağız tiryakiliğiymiş...bu arada mina urgan'a doktorlar sigarayı yasakladığında her sigaradan 3 nefes çekip sonra kalanı makasla kesermiş...atmaya kıyamadığı için bir sonraki sefere o kestiği yerden sigarayı yakar ondan da 3 nefes içermiş..ta ki sigara bitene kadar...
    (dulcinea, 02.03.2007 23:07 ~ 23.03.2007 21:37)
  11. alkole 15 yaşında yatılı okuldayken şekere kolonya dökmek suretiyle başlayan, her gün bi kadeh rakısını içmeden uyuyamayan; kitaplarıyla, eleştirileriyle takdir edilesi, sevdiği yazarlardan bahsederken 18. yy daki sevgilim, şu yüzyıldaki sevgilim bu yüzyıldaki bitanem diye bahseden yazar, öğretmen, eleştirmen, çevirmen..
    (hare krishna, 17.06.2007 19:09)
  12. cenaze namazının kılınmasını istemeyen,muhteşem kitaplar yazan insan.
    (kelebekler kayısı yemez, 23.07.2007 22:27)
  13. ateist olmasına rahmen yanlış hatırlamıyorsam sırf kızı istedi diye cenaze namazı kılınan bir dinazorun anıları ile kendisini tanımış olduğum değerli yazar.o zaman üzülmüştüm düşüncelerine saygı duyulmamasına.sonuçta bu onun tercihiydi ama bambaşka şekilde yolcu edildi.
    (rampada lambada, 23.07.2007 22:37)
  14. özgürlük ve dayanışma partisi kurucu üyelerinden olan ve yaşamı boyunca yaptığı ölümüyle ardında bıraktığı çalışmalarla hep takdir edilesi, anılası kadın.
    (aglaures, 23.07.2007 22:41)
  15. fransız dili ve edebiyatı mezunu olduğu halde yüksek lisans ve doktorasını ingiliz edebiyatı üzerine yapmış müthiş edebiyatçı.

istanbul üniversitesi ingiliz dili ve edebiyatı bölüm başkanlığından istifa edip yerini zeynep erguna bıraktıktan sonra bir dinazorun anıları ve bir dinazor'un gezileri adında iki kitap yayımlatmıştır. fakat akademik anlamda en iyi çalışmalarından biri virginia woolf'la ilgili analizlerini içeren kitabı ile başyapıtı sayabileceğimiz ingiliz edebiyatı tarihidir.
    (mjoranda, 23.07.2007 23:20 ~ 23:24)
  16. "neredeyse kırk yaşına gelmiş bir adam hala ırkçıysa,hala faşistse,liberal ekonomiyi sömürüp,her gün yalan söylemeyi hakkı sayıyor ve her gün ağız değiştiriyorsa,hala köktendinci bir yobazsa,kadınlara toplumda yer vermeye yanaşmıyorsa,1400 yıl önceki yaşam biçimini özlüyorsa,kendi dininden ve soyundan olmayanları kıtır kıtır kesmeye hazırsa,asıl amacı demokrasiden işine geldiği kadar yararlanıp,sonra demokrasiyi ortadan kaldırmaksa bizler böyle bir adama neden hoşgörü gösterelim" kimlere hoşgörü gösterilmeyeceğini bana birkez daha bu satırlarla öğretmiş olan güzel insan.
    (beloplatnoo, 27.07.2007 04:40)
  17. istanbul üniversitesi ingilizce filolojisi bölümünde babamın hocası olan mükemmel ötesi insan. babamın sarfettiği " derslerde çaylar gelirdi, yakardık cigaralarımızı da..." cümlelerine inanmamıştım bir dinazorun anılarını okuyuncaya kadar...
    bu şeker mi şeker insan siyasi görüşüyle de etkilemiştir beni. özellikle komünist olduğu için hiç hapse giremediğine üzüldüğünü söylemesiyle beni benden almıştır.
    (anarchistrockstar, 16.11.2007 17:57 ~ 29.08.2008 01:52)
  18. yanlış hatırlamıyorsam 60 yıl boyunca günde iki paket sigara içmiş, fakat 90'lı yaşlarında ölmüş yazardır.
    metabolizmamızın aynı çalışıyor olmasına güveniyorum. muhakkak öyledir.
    (drummy, 16.11.2007 18:00)
  19. otobiyografisi olanbir dinazorun anılarını okumamla hayran kaldığım, yaşamına dostluklarına özendiğim ve hatta kıskandığım, ataist olmasına rağmen tanrının cennetine alması gerektiğini düşündüğüm * edebiyat uzmanı, merhume yazar.
    (karmapolisimge, 06.03.2008 23:06)
  20. üçgen bikininin yaratıcısıymış.zannımca türkiye'ye getiren odur.
    (natalya casta, 28.08.2008 22:04)
  21. "sevgilim thomas more..." diye konuşan tatlı komünisttir.
    (sizdegunesbulunurmubiraz, 28.08.2008 22:07)
  22. urgan olarak kullandığı soyadının necip fazıl'dan geldiği edebiyat araştırmanlarınca ifade edilir. iddiaya göre necip fazıl o'na "senin sonun yağlı urgan" dır demiştir ve bu yüzden de soyadı olarak urgan kullanmaya başlamıştır.

thkp-c'ye maddi olarak yardımda bulunmuş, rakı ve sigara hastası güzel insan. yaşadığı zamanın türkiyesinde kadına bakışını, ateist oluşunu cesurca dile getirebilen ender insanlardan biridir.
    (onurene, 28.08.2008 22:21 ~ 22:21)
  23. ateist olan, ancak kitaplarından okuduğum kadarıyla da sanki tanrının varolduğunu bilip de inanmak istemiyormuş gibi anladığın güzel insan.
    (haarp131, 28.08.2008 23:41)
  24. bir dinazorun anıları ve bir dinazorun gezileriadlı kitaplarıyla tanıdığım, ısındığım, boğazına düşkün, ateist oluşunu, komünist oluşunu haykırabilen, kedisever, alkol sever, güzel yazar.deniz aşığıdır ayrıca kendisi.
    (sleeplessbeauty, 11.09.2008 13:48)
  25. bir dinozorun anıları'nda ilk içkisini 11 yaşındayken bir resepsiyonda mustafa kemal'in elinden içtiğini söyler. otobiyografisini okuduktan sonra farkettim ki, mîna urgan, yaşam biçimine özendiğim yegane insandır. ateistlerin ardından "allah rahmet eylesin" denir mi bilmiyorum ancak, allah rahmet eylesin.
    (gxix, 08.12.2008 01:12)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil