belki ilginizi çeker
  1. · çekilmez bir adam
  2. · volkan konak
  3. · nazım
  4. · çekilmez bir adam
  5. · mimoza
  6. · volkan konak
  7. · aşk acısının tavan yaptığı anlar
  8. · yalnız dinlendiğinde depresyona sokan şarkılar
  9. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · aklidengegorecelibikavramdir
  2. · ugg
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · prison brake
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · akıncı
  9. · cumhuriyetin nitelikleri özgürlüğü kısıtlayamaz

mimoza çiçeğim  

1. volkan konak 'ın aynı adı taşıyan yeni albümünün iddalı parçalarından biri. sonunda bir de nazım(bkz: çekilmez bir adam) şiiri okumuştur ki, dinledikten sonra bütün kırdığınız kalpler için özür dilersiniz dünyadan.

canımı yoluna koyduğum
    mimoza çiçeğimsin
    kanatlanıp göğe uçma
    uçma sevdiceğim
    avcın değilim ki senin
    kaçma sevdiğim

yıktın dağlarımı yıktın
    mimoza çiçeğimsin
    başkası okşanıp sevilmez
    delirme sevdiceğim
    yaktın ciğerimi yaktın
    yapma sevdiğim

öpüp okşayamam ben seni
    mimoza çeçeğimsin
    alacakarganın gülüsün
    ellerin çiçeğisin
    değişmem dünyaya seni
    gitme sevdiğim

yıktın dağlarımı yıktın
    mimoza çiçeğimsin
    başkası okşanıp sevilmez
    delirme sevdiceğim
    yaktın ciğerimi yaktın
    yapma sevdiğim

şiir:
    çekilmez bir adam oldum yine
    uykusuz, aksi, nalet
    bir bakıyorsun ki ana avrat söver gibi
    azgın bir hayvan döver gibi bugün çalışıyorum
    sonra birde bakıyorsun ki
    ağzımda sönük bir cigara gibi tembel bir türkü
    sabahtan akşama kadar sırt üstü yatıyorum ertesi gün
    evet, evet..
    ve beni çileden çıkarıyor büsbütün
    kendime karşı duyduğum nefret ve merhamet
    çekilmez bir adam oldum yine çekilmez...
    uykusuz, aksi, nalet..
    yine her seferki gibi haksızım
    sebep yok, olması da imkansız
    bu yaptığım iş ayıp, rezalet
    fakat elimde değil gülüm
    elimde değil sevgilim
    seni kıskanıyorum
    beni affet
    beni affet
    (aguney, 22.02.2009 22:03 ~ 01.03.2009 19:14)
  2. (bkz: muazzam)
    (oehh, 14.04.2009 13:20)
  3. naif bir yürekten çıkan, güzel sözler ve güzel sözlerin, güzel bir ses ile buluşması...

bir de şiiri şarkısından önce bir yerde okumuştum kime ait olduğunu bilmeden acaba can yücel mi dedim, bir kaç kişi daha aynı tepkiyi verdi. sanırım bu etkiyi yaratıyor bu şiir, bilemiyorum...
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 16.04.2009 04:05)
  4. volkan konak'ın en etkileyici beş şarkısından biridir kesinlikle.

hele o şiir, hele o şiir. öyle güzel oturmuş ki sonuna. hani böyle messi'nin arapasında topla buluşan etoo gibi oluyorsunuz. öyle güzel bir müzik(messi), ardından şiir(arapası) ve gol(yüreğine dokunmak).

mükemmel yahu.
    (tatito, 22.04.2009 00:52)
  5. böyle garip bir şarkı hakikaten. yani ne bileyim en neşeli anında bile açıp dinlediğin zaman ebene kerkinme potansiyeli epey yüksek. hatta kesin gibi. gerek şarkının sözleri gerekse de sonundaki çekilmez bir adam şiiri bir kara bulut gibi çöküyor adamın üzerine. ruhunu daraltıyor, nefesini yavaşlatıyor. her dize farklı bir şey çağrıştırıyor, farklı bir şey ifade edibiliyor.

" avcın değilim ki senin, kaçma sevdiğim " diyor adam mesela. ne de güzel anlatıyor iki cümleyle olayı. " başkası okşanıp sevilmez, delirme sevdiceğim " dediğinde bir of çektiriyor hani. derken şiir giriyor ve " seni kıskanıyorum, beni affet " diyerek son noktayı koyuyor. hem de öyle bir koyuyor ki sana da koyuyor aynı anda.

bitti mi? neyse, baştan bir daha dinleyelim...
    (oehh, 27.04.2009 01:24)
  6. zaman zaman sürekli dinlemek istersiniz ya bazı şarkıları öyle bi şarkı bu.

ezgisi tam sürekli beni dinle niteliğinde. yavaş yavaş arkadan fon müziği olarak dinlenecek bi şarkı. hüzün veriyor çoğu zaman hit olan bir şarkı gibi. şu aralar benim hit şarkım gibi. çoğu zaman sadece müziğini dinlemek için açıp sözlerini dinleyerek ama bi süre sonra sözlerinin nasıl bir ruh halinde yazıldığını düşünerek geçirdiğim bir şarkı.
    (telvin, 03.06.2009 01:53)
  7. her dinlediğinizde kendinizden birşeyler bulacağınız muhteşem volkan konak şarkısı. bu kadar mı hisli söylenir be abim, ben duygusal adamım, yaş olmuş 28. yapma be abi. bak ağlattın gene.
    (guenhwyvar, 16.06.2009 00:10)
  8. bir magazin programında volkan konak'ın eski eşinin rol icabı başkasıyla öpüştüğünü görünce yazdıgı şarkı olarak tanıtılmıştır.
    insan inanmak istemiyor tabi.
    (lenore, 16.06.2009 00:20)
  9. gayet güzel bir volkan konak albümü. ttnet müzik'den indirdim. telifini ödediğim için mutluyum.
    (durağa yaklaşırken stres yapan genç, 16.06.2009 11:24)
  10. yine her seferki gibi haksızım...
    sebep yok biliyorum, olması da imkansız...
    bu yaptığım iş ayıp, rezalet!
    fakat elimde değil gülüm,
    elimde değil sevgilim (sevgilim deyişi...) ,
    seni kıskanıyorum...
    beni affet sevgilim!
    beni affet...

bu dizeler dokunmaz mı insana, acıtmaz mı canını, yakmaz mı yüreğini en derinden?
    (ehemöhöm, 20.08.2009 21:44)
  11. insanın dinledikçe dinleyesini getiren şarkı. ama hepsinden öte şarkını sonunda volkan konak ın "naglet" dediği bölümün hastasıyım.
    (son günlerde sözlükte daha da belirginleşen durum, 05.11.2009 01:50)
  12. volkan konak'ın duygusal parçalarından birisi daha.son zamanlarda dinlemekten büyük zevk alıyorum
    (lka, 05.11.2009 16:59)
  13. söylediği her şarkı ya da türkü bir başka güzel oluyor, inanılmaz. parça duygusal evet ama şiiri öyle sevimli okuyor ki, '' affetmemek'' mümkün değil heralde böyle bir adamı.
    (merlot, 05.11.2009 17:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil