can sıkıcı bir durumdur, kendini enayi gibi hissedebilir "o kadar yolu boşuna mı geldik şimdi? bi teselli armağanı da mı yok mınskymfsklf^^!!?" diye düşünebilir.kendisine "sonuncu gelseydin bari yorulmamış olurdun. neyse hadi olur böyle şeyler takma kafana" demek istediğim spermdir.
(bkz: hadi koçum kapattık, başka zaman)
murphy kanunlarına örnek teşkil edebilecek bir hadisedir. ancak murphy'nin birinci gelen bir sperm olduğu gerçeğini göz önüne alırsak daha da vahim bir durumla karşı karşıya olduğumuz gerçeğinin yüzümüze bir osmanlı şamarı gibi çarptığını hissediyoruz. bir murphy, bir niyazi, bir bedevi kaderin ördüğü kötü ağlarla yüzleşmek zorunda kaldılar hep. ama bilmedikleri bir şey vardı, şansları en azından bir kere yaver gitmişti. "koydum çocuğu" diyerek içine daldıkları o yumurtanın dışında kalanlar umurlarında değildi. burun farkıyla yarışı kaybeden, milisaniye arkalarındaki spermin acısını bilemezlerdi. "önümüzdeki maçlara bakacağız" diyen futbolcunun burukluğundan fazlasıydı ikinci spermin hissetikleri, mansiyona layık görülmüş eserin sahibinden daha fazla kırılmıştı. keşke biraz daha sallayabilseydi o küçük kuyruğunu, bir kaç milisaniye daha hızlı olabilseydi. ama yapamadı işte. sonunda ödül olarak süresiz kadro dışı bırakıldı, geldiği yerde ondan çok vardı nasıl olsa.
neden tuhaf tuhaf bakıyorsunuz abi ya? birazcık empati ile her şeye bir çözüm bulunabilir değil mi? misal geçen kloset yerine koydum kendimi. bir garip oldu içim, üzüldüm. sonra aynada kendime bakarken dişlerim dikkatimi çekti. empatinin dozajını abartmışım. neyse demem o ki bir kaç saniye düşünelim "ya o ikinci gelen biz olsaydık" diye. ya yaa.
dünyaya gelebilmek için üç kez katıldım, ilk ikisinde de ikincigeldim ama pes etmemek gerektiğini bildim. üçüncüde birinci(iyi halt ettin!) geldim ve yaklaşık yirmi bir yıldır hayatta bir sürü yarışta ikinci geliyorum.pes etmiyorum.
eğer yarış pistinde 2 yumurta varsa 1. olan spermden bir farkının olmadığı durumdur. hatta yarışmanın iki birincisi var da diyebiliriz. çıkarken 1.ye fark atması bile söz konusudur.