|
|
- (bkz: aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık)
(bkz: iki ucu boklu değnek)
- (bkz: hay ağzına sağlık)
- (bkz: faşistlerden nefret etmek de faşistlik sayılır mı)
- milliyetçiliğe sadece belirli çerçeveler içinde bakan ve sürekli faşizmle karıştıran zat-ı muhteremlerin safsatası..
- ufuk uras'ın kafasının ne kadar çalıştığını gösteren ifade. milliyetçilik atatürkçülüğün bir ilkesidir. milliyetçilik aynı zamanda hz. muhammed'in tavsiyesidir. bu adam kendi çapında çamurda oynayan çocuklar gibi pislik içinde oldukları gibi etrafı da kirletirler.
- ufuk urasmı ne dediğini bilmiyor ne dediğini bilmeyenler mi dtpli oluyor diyesimi getiren şaçmalık.yıllarca kardeşlik sevgi aşk falan diye diye polilka yürütmeye çalışan ufuk urasın teröre destek verenlerle meclise girmesinden sonra hiç bir dediğinin ciddiye alınmaması gerekir diye düşünüyorum.
- (bkz: patriotism is the last refuge of the scoundrel)
- (bkz: seni benden önce siken oldu mu)
- "bilgili bir aptal, bilgisiz bir aptaldan daha aptaldır" demiştir moliere bu konu hakkında.
- ufuk uras'ın dtp grup toplantısında sarfetmiş olduğu söz.
şimdi ben tutup desem "yahu arkadaş bütün kürtler de bölücü" veyahut "ulan şu kürtlerin hepsini assak da pkk terörü bitse" ne kadar sığ bir bakış açısı olur değil mi?e ama şimdi benim kürt(kökeni falan geç adam 7 soydur kürt)arkadaşlarım var,e şimdi onların hepsi bölücü mü yani ki 1.derece akrabaları arasında şehit düşmüş askerlerimiz var.hepsi de candan öte insanlar.yahu sen bunu söylerken bunları hiç mi düşünmedin,bunlar hiç mi aklına gelmedi?sen şimdi tutttun bana aptal dedin,senin sakaryada olay çıkarmış olan insanlardan ne farkın kaldı ki soğukkanlı olmak dururken?sen milletin seçmiş olduğu bir milletvekilisin,senin oraya çıkıp insanları şucu bucu diye ayırmaya hakkın yok ki.bak adı üstünde,seni millet seçmiş millet.dedemden babamdan milliyetçiyim,hayatım boyunca ne onlardan kürtlere yönelik bir söz duydum,ne de kendim söyledim.adam bir defa milliyetçiliği yanlış anlamış veya gördükleri sebebiyle böyle düşünüyor.adamın bunu söylemesinde aslında milliyetçiliğin ayağa düşmesinin de büyük etkisi var tabi ki,ama hiç bir neden ufuk uras'ın böyle bir cümle söylemesine haklılık sağlamaz.
- söylendiği yer itibariyle garip bir cümle. adam karşısındakilere "hepiniz aptalsınız" demiş resmen.
- (bkz: yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıkar)
- bu sözlerin en komik tarafı ne biliyor musunuz??
konuşmayı yaptığı yer. yani dtp grup toplantısı. dtp kim?
türk milliyetçiliğine karşı duran kürt milliyetçisi bir parti. hayır anlamıyorum sevgili sözde sosyalistçiğimiz, değerli milletvekilimiz ve öğretim görevlimiz ufuk bey bunu bilmiyor mu??
hayır ufuk uras gayet akıllı bir adam esasen. bende seçimden önce umarım milletvekili olur diye çok umut ettim. oldu, ama tarihin en büyük hüsranlarından biridir sözde sosyalistimiz ufuk beyin "ilk sosyalist milletvekili" kisvesiyle orada olması. ufuk uras sadece ana dilde eğitim verilsin kardeşim falan diyerek sosyalist olduğunu düşünüyor . sen değilsin ufukçum sosyalist falan değilsin. tamam okumuşsun etmişsinde kürt milliyetçisi bir partiye destek verip ben sosyalistim demenin mhp'ye destek verip sosyalistim demekten farkı olduğunu sana düşündüren ne??
milletvekili olmak için onların desteğini alman ve onlara karşı duyduğun vefa borcu olabilir mi acaba??
hadi bunları geçtim, senin o konuşmayı yaparken aslında farkında olarak ya da olmayarak en komik duruma düşürdüklerin kim??
orda o konuşmayı dinleyen kürt milliyetçileri değil mi??
birde "ahaha bak nası laf sokuyor helal adama" der gibi izlediler seni. güldüm, cidden izlerken güldüm.
sen git kürt milliyetçiliği yap sonrada milliyetçiler mi aptal yoksa aptallar mı milliyetçi diyen adamı alkışla.
yuh diyorum.
ha derseniz dtp'nin kürt milliyetçisi olduğunu nerden çıkardın?
bırak arkadaşım derim size, iki gram aklı olan adam sosyalistim diyen kişinin tek işinin kürtlerin haklarını savunmak olmadığını bilir. hayır buralarda daha öncede yazdım. tabiki kürtlere ana dilde eğitim hakkı verilmeli falan filan. başlık o değil. konuyu dağıtmak istemiyorum ama eğer sosyalistsen ve çıktığın günden beri bir tek alevi vatandaşın hakkını savunmamışsın ya da laiklik gibi bir sosyalistin taraf olması gereken bir konuda belli bir duruş bile sergilememişsen, sen değil sosyalist basit bir sosyal demokrat bile olamazsın.
lütfen birbirimizi yemeyelim. mhp ne kadar faşistse, dtp'de o kadar faşisttir.
edit: dur ufukçum aklıma şu geldi. diyanet işleri başkanlığı cemevleri ibadethane değildir dedi ya, sen ve sevgili ikinci partin dtp neden çıkıpta "öyle şey olur mu kardeşim, ne diyosunuz siz, bu ülkede 30 milyon alevi var, saygısızlık bu" demedi. hani sosyalistliğiniz. ha hani!!
- kendisi orda bulunan bütün vekillere direk olarak aptal demiştir. keza kendilerinin yaptığıda açıkca kürt milliyetçiliği.
- ufuk uras'ın kendince haklı sebeplerle dayanarak söylediği bir sözdür. demokratik bir hakkını kullanmıştır. müsaadenizle ben de demokratik hakkımı kullanarak şu soruyu sormak istiyorum:
o kürsüye çıkanlar mı saçmalıyor, yoksa saçmalayanlar mı o kürsüye çıkıyor?
- potansiyel cevizkıran programı tartışma konusu diğerleri için:
italya mı tilki almanlar mı kalleş?
bir kilo demir mi ağır bir kilo pamuk mu?
annenim çok seviyorsun babanı mı?
ronaldo mu messi mi?
- (bkz: çemberin başlangıcı yoktur)
|