belki ilginizi çeker
  1. · türkçü toplumcu budun derneği
  2. · praksis
  3. · milliyetçi sosyalist birliği store
  4. · sosyalizmin alfabesi
  5. · wolfenstein
  6. · kassandra
  7. · türk solu
  8. · islam dayanışma sosyalist partisi
  9. · şeriatçı komünist birliği
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · çocukken yapılan saflıklar
  9. · manevi tazminat

milliyetçi sosyalist birliği  

sayfa  / 2
  1. akla nasyonal sosyalizmi getiren birliktir. lakin nazizimle hiçbir alakası yokmuş. onlar tekmiş ve sadece bu hür düşünceye göre hareket ederlermiş. şahsen 1 saat öncesinde siyaset meydanı'nda konuşan liseli bir öğrencinin kurduğu cümlenin küçümseyici etkisiyle kendimi internete attım. sosyalizmle alakası olmayan alakasız bir şey yahu bu. ilk defa duydum, çok mu cahilim yeni bir oluşum mu anlam veremedim. siteleri de var basit de olsa. ilginç hani ne bileyim atsızcılar gibi geldi bana. yeni bir şey öğrenmemin heyecanıyla cümle bulamıyorum ifade edebilmek için ya neyse. ambleminde anka kuşu varmış, onu da şöyle açıklıyorlar; '' amblemimizin anka kuşu olması, eski çağlarda dünyaya hükmeden türklerin şu anda içinde bulunduğu içler acısı durumdan kurtularak, hakettiğimiz yere tekrar kavuşmamızı anlatması içindir. küllerinden doğan kuş gibi milletimiz dirilecek ve türk'ün gücünü dünya görecektir. '' randomlarla gülmek istiyorum; ama ciddi olacağım.

(bkz: http://milliyetcisosyalistbirligi.com/...)

ayrıca anasayfadaki çocuklardan önde oturanını televizyonda gördüm. lise bazlı bir oluşum gibi. onlar da kendilerine göre sözde yeni bir ideoloji bulmuş olduklarının heyecanındalar. başarılar diliyorum.
    (thedill, 25.09.2009 03:07)
  2. aha ekşiden öğrendiğim kadarıyla ( onlar da yeni öğrenmişler ) bir gençlik hareketiymiş ve facebooktan örgütleniyorlarmış. ben de bunu sizlerle paylaşmak istedim.

(bkz: http://www.facebook.com/...)
    (thedill, 25.09.2009 03:16)
  3. neden kendilerine sadece türk milliyetçisi demiyorlar da, bir de yanlarına sosyalist eklediklerini merak ettiğim birliktir. hayır, almanya'da nazilerin, almanya'da çok güçlü olan sosyalist birikimden yararlanmak için kendilerine nasyonal sosyalist dediklerini biliyoruz. fakat türkiye'deki sosyalizm karşıtlığının güçlülüğünü göz önünde bulundurduğumuzda, neden milliyetçilikte ülkücülerden pek farkı olmayan bu grupların, kendilerine aynı zamanda sosyalist dediklerini anlayabilmiş değilim.
    (bi icim su, 25.09.2009 03:17)
  4. öncelikle;
    (bkz: çoluk çocuk)

red alert ya da wolfenstein oynayıp gaza gelinerek her türlü siyasi hareket başlatılabiliyormuş. böyle gazlı, heyecanlı, gerçekleri görebilen ve de bilgili bir türk gençliği varken bu ülke kimseye kalmaz.
    (skuba, 25.09.2009 03:18)
  5. atsızcılardan farkları olmayıp, siyasi bilgi birikimleri sığ olan, ne olduğu konusunda fikirlerinin olup olmadığı bile tartışılan sosyalizm kavramını sadece atraksiyon olsun, zengin görünsün maksatlı olarak kullanan birlik.

apolitik türk gençliğine kızıyorduk da, bu denli defolu politize olmak da ayrı bir mevzu.
    (paleface, 25.09.2009 03:26)
  6. (bkz: komik)
    (mühendis pervane, 25.09.2009 03:29)
  7. (zagnem, 25.09.2009 03:41)
  8. (bkz: ybsg)
    (bkz: faşistler)
    (bilebilebiikikere, 25.09.2009 03:44)
  9. facebookta duvar denilen yere yazdıklarını okuyorum da bunlar kendi içlerinde bile kendilerini çözememişler ki biz çözelim be paşam.

'' başlangıç için şunu belirtmek istiyorum, alman nasyonel-sosyalist hareketi tümüyle militaristve hayalperest bir oluşumdu ve bunun bedelini yine kendi halkı ödedi. bu hareketin kimliği asla militarist ya da kör bir siyasal turancılık gibi hayalperest olmamalıdır. bize bu hareketin hangi perspektifte yürümesi gerektiğini ulu önderimiz göstermiştir. "yurtta barış, dünyada barış" bizim de temel sloganımız olmalıdır, neticede çağımız dünyası savaşları kaldıracak bir yapıda değildir. ''

yavrum, az önce içinizden biri çıktı da kürt halkını ( halk dedi, millet demedi ) karşısına mı aldı yoksa bana mı öyle geldi? gitmişsin mustafa kemal'i kendine motto yapmışsın.

biriniz de duvara şöyle yazmış:

'' ırktaşlar; anti kürt grubunda köpekler çok havlamaya başladı.destek istiyoruz... ''

göt işte, yorum yapamayacağım. içinizde çelişiyorsunuz.

şu son yorumda da( aslında ilk yorum ) bütün terimleri iç içe kullanmanız beni mest etti doğrusu.

'' böyle bir grubun varlığı beni ne kadar mutlu etti anlatamam... bu politik görüşü tümüyle temsil edebilen bir siyasi hareket olmaması ne kadar acıdır... tabi en acı olanı dünyada bu siyasi görüşün ilk temsilcisi hitler ve ırkçıları olması... umarım liberal bir milliyetçi sosyalist hareketin varlığını kabul ettirmek mümkün olur... ''
    (thedill, 25.09.2009 03:44)
  10. salaklar birliği midir nedir.

-hay başınıza daş düşe. ulan sosyalizmin alfabesini okusaydınız lan bari.

not: yalnız giri yazarken dikkat edin gençler zira şöyle diyorlar:

4- birliğimiz çözüme giden yolu şiddette değil, akılda arar. ancak; devletimize, bayrağımıza,türklüğümüze, atatürk'e ve birliğimize karşı yapılan söz ve davranışlarda şiddetten kaçınmaz.
    (cüney tarkın, 25.09.2009 03:46)
  11. (bkz: üç çocuğum var ama hala bakireyim)

ciddiyeti bu cümlecikten fazla olmayan oluşum.
    (linahor, 25.09.2009 03:56)
  12. çoğu botlu, motorcu montlu, motorcu ya da rapçi olan ne yapsak da vakit geçse diyen varlıkların üye olduğu topluluktur. ülkemizin geleceği onlarmış.pehhh...
    (siyanür, 25.09.2009 04:00)
  13. oldukça ciddiye alınması gereken bir topluluk bu yapılanma.

şaka falan yapmıyorum, aslında bu tamamen kassandra rolüne soyunarak yaptığım çok ciddi bir uyarı. bu yapılanma aslında tek değil. dünyanın her yerinde bu tip yapılanmalar özellikle son üç-beş yılda yerden mantar bitermiş gibi ortaya çıkmaya başladılar. örgütlenmeleri genelde internet'e dayanıyor ve gizlilik esasına dayanıyor. açıkçası bu gençlerin kendilerini bu kadar net bir şekilde afişe etmeleri bu acıdan bana biraz garip geldi.

aslında sorulması gereken nasıl olup da böyle bir yapılanma ortaya çıkabilmiştir.

ben şahsen bu sorunun cevabının sol'un içinde bulunduğu durumda aranması gerektiğini düşünüyorum. sol, ortaya çıktığı andan itibaren sağa karşı konumunu her zaman net bir şekilde ortaya koymuş ve kazandığı mevzileri her ne koşulda olursa olsun terk etmemek için sürekli mücadele etmek zorunda kalmıştır. 1968 yazı bu süreçte büyük bir dönemeci işaret ediyor zira bu tarihten sonra sol, öncü rolünü önce yavaş yavaş sonra da hızlanarak yitirmektedir. sol'un içine düştüğü çıkmazı açıklamak için slavoj zizek amcamın şu lafını alıntılamak yeterli olacaktır: "böyle bir sol varken, sağ'a ne gerek var?"

sol, kendi ideallerinden iyice uzaklaştıkça her geçen gün sağ'ın kucağına oturmaktadır. bu nedenle "milliyetçi sosyalizm" gibi aslında teorik alt yapısı pek de sağlam olmayan yapılanmalar kitlelerden taraftar bulabilmektedir.

bir de siz bütün bu zemin kaymasına internet gibi isteyenin istediği gibi girebildiği ve dünyanın dört bir yanından insanla iletişime geçebildiği bir platform eklerseniz, kabus daha da tehlikle hale geliyor.

daha önce bu oluşumun ve bu gençlerin çok ciddiye alınması gerektiğini söyledim zira benim için bu gençler ve bu yapılanma bir hastalığın alametidir ve zamanında bu hastalığa karşı tedbir alınmazsa sonuçları felaket olacaktır.

bu hastalığın tek çaresi işe soldan gelmek zorunda, ama şu an için bu net çözüm ufukta gözükmüyor.

yine de enseyi karartmamak gerek! 1871'den sonra karl marx dedem umudunu yitirmedi, değil mi? ya ne yaptı: praksis dedi, tabii anlayana!..
    (yesilcuppelipenguen, 25.09.2009 04:47)
  14. kurdurmuşlardır.

aslında türk solu varken gerek yok, ama yedeklemek de lazım, doğru.

kurdurmuşlardır, siz de burda "bu nasıl sosyalistlik?" diye klavye eskitiyorsunuz.
    (salieri ve çiğnenen onuru, 25.09.2009 09:48)
  15. sosyalizmin uygulanışında, algısında değişiklik yaratma çabasındakilerin oluşumudur.

en başarısız, baskıya uğrayıp dağılmış sosyalist yönetimlerde bile milliyetçilik değil, "milliyete-ulusa saygı" unsuru hakimdir.

misal, tito'dan sonra yugoslavya'da kapitalizm desteğiyle milliyetçilik sikip attı koca toplumları, başlarına gelmeyen kalmadı. sovyetler her ne kadar kendi içinde baskılar oluştursa da milliyetçilik babında kendisine bağlı cumhuriyetlere bir etkide bulunmamıştır. hatta örnek vermek gerekirse, azerbaycan bölgesinde "azerice" kullanılması teşvik edilmiştir.

sosyalist bakış miiliyetçi olamaz, yer yoktur, bunla bağdaşamaz.

şu an ki ulus devlet sistemi "tek dil, tek bayrağı" kaldırır anca. mevcut dinamiklerden devam edin milliyetçi gençler, bu size yeter. nasyonal sosyalizmin getirisi hep ayrımcılık olmuştur.

(bkz: nazizm) ya da (bkz: nasyonal sosyalizm)
    (emir cool u, 25.09.2009 10:00 ~ 10:03)
  16. değişik bir psikoloji, bir felsefe idiotloji -- idiot idiot idiotloji
    (lethe, 25.09.2009 10:11)
  17. bir kaç ergenin facebook eğlencesinden ibaret.
    (eski sevgili itlaf ekibi, 25.09.2009 10:21)
  18. (est non, 25.09.2009 10:25)
  19. dtp nin kürtler üzerine düşündüğü asıl planın barış ve refah olması kadar mantıklı(!) ve doğru bir harekettir. desteklemem. mantıklı hiçbir yanı yoktur. isimlerinde gördüğüm sosyalist ve milliyetçi kelimelerini hakkıyla birleştirmek akıl mantık gerektirir. bir sosyalist önce insanı ve ülkesini düşünmelidir. bu güçleri arkasına alarak emperyalizme karşı durmalıdır. ve bu karşı duruşla birlikte diğer halklarıda bağrına basar. yoksa emperyalizmin oyuncağı olup kujklaya dönüşür. siyaset çok ince çizgilerle örülmüş bir ağdır. elbet hiçbiri olmadan diğerinin mantığı kalmaz.

konu dağıldı ve karmaşık oldu belki ama bu konudaki görüşümle sabit kafalı bir red içinde bulunmadığımı da açıklamak istedim. tabi söylenecek öyle çok söz var ki sayfalar ve işyerinde kullandıpğım sınırlı vakit yetmez buna.
    (lantis, 25.09.2009 10:42)
  20. sosyalizm ile milliyetçiliği nasıl yan yana görebiliyorlar hayret ediyorum.robert owen'la karl marx boşu boşuna bişeyler bulmuş.böyle dangalak insanlar olduğu sürece milliyetçi sosyalist de çıkar,şeriatçı komunistte.tüzüklerini okudum ama şu madde dikkatimi çekti.

4- birliğimiz çözüme giden yolu şiddette değil, akılda arar. ancak; devletimize, bayrağımıza,türklüğümüze, atatürk'e ve birliğimize karşı yapılan söz ve davranışlarda şiddetten kaçınmaz. evet demokratik örgütleşme gösteren bu kurumun ağzından bu lafın çıkması tamamiyle saçmalıktır.ne diyelim allah akıl fikir versin.
    (underbaba, 25.09.2009 11:19)
  21. (visam lord, 25.09.2009 11:28)
  22. sitelerinde ürünlerimiz diye bir bölüm olan oluşum. henüz yapım aşamasındaymış da o ne lan.

(bkz: milliyetçi sosyalist birliği store)
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 28.09.2009 15:09)
  23. tam karşılığı kısaca kendine müslüman birlik.
    (puxa vida, 28.09.2009 19:46)
  24. ergenliğin getirdiği bir yere tutunma bir yere ait olma çabasının ürünü olarak kurulan oluşumdur. elemanların birliklerinin niteliği "milliyetçi sosyalist" diye söylemiyorum bunu. birliklerinin adı "ulusalcı bölücüler" falanda olabilirdi. gülüp geçmekten başka hiçbir tepki göstermedim ve bence sizde öyle yapınız. ergenlik çağındaki çoluk çombalağa ağzından salyalar akarak "faşist amuğaaa koduklarımm" dediğiniz zaman zihinsel yeti açısından bu ergenlerden pek bir farkınız kalmıyor!
    (mokaryus, 28.09.2009 19:53)
  25. kısa pantolonlu çocuklardır. milliyet kavramını arka yapmak sosyalist kavramını kız kaldırmak için kullanmıyorlarsa bariz bir zeka problemleri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

forumuna üye olmadan girilmiyor. ne gibi bir düşünce ikliminde gezip-tozduklarını merak eden ağabeyleri haklarında daha fazla bilgi almak isteyebilir diye düşünmemişler anlaşılan.

iki resimde 23 kişi var toplamda. (iki resme de giren aynı çocuklar olabilir neticede bayram günlerinde bir eve 5 kere gelip tekrar tekrar bayram tebriki yapan çocuklar da vardır) ve hiç kız yoktur. ne biçim akım bu bir tane kadın temsilcisi yok ayıp ayıp.
    (otsuz deli ökkeş, 28.09.2009 20:05)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil