belki ilginizi çeker
  1. · mavri mira cemiyeti
  2. · fethullah gülen okulları
  3. · etniki eterya cemiyeti
  4. · musevialyans cemiyeti
  5. · cemiyette pişiyorum
  6. · dinci derneklerden 10 kasım boykotu
  7. · zararlı cemiyetler
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem

milli varlığa zararlı cemiyetler*  

1. (bkz: fethullah gülen okulları)
      (baruch, 22.03.2006 23:24)
    2. her milli varlığa zarar veren cemiyetler mevcut olduğu gibi; bilumum mason dernekleri...
      bu ülkeye zararlı cemiyetler de vardır tabii ki.

ama nedense bu cemiyetlerin zararları çalışmaya başladıkları zamanlarda nedense anlaşılmaz. anlaşılsa bu cemiyetler olmaz.
      (bkz: ingiliz muhipleri cemiyeti)
      (bkz: wilson prensipleri cemiyeti)
      (terakime, 22.03.2006 23:37)
    3. necip hablemitoğlu'nun ölümüne sebep olan cemiyetlerdir.

bir cemiyetin milli varlığa zararlı olduğunun anlaşılması için illa ki ülkenin yıkılması mı gerekiyor sorusunu sordurur aynı zamanda.
      (atlantis, 19.04.2007 15:27)
    4. (bkz: soros vakıfları)
      (dünyayı kurtaran adam, 20.10.2008 16:11)
    5. (bkz: cemiyette pişiyorum)
      (yazar kafa, 20.10.2008 16:17)
    6. millî varlık nedir ki zararlı cemiyet ne olsun? devletin, ideolojilerin en çok ihtiyaç duyduğu bir olgudan bahsediyoruz öyleyse: sembolikleştirme, bazı kavram ve kelimelere (ya da gruplarına) anlam atfetme...
      ve atfedilen anlamın kanıksanma merhalesini aşmasının ardından karşılaştığımız diğer sayrılı durum: "sorgulamama"

millî varlık tamlamasının tanımımı birbirleriyle ağız birliği yapmamış onlarca kişiye sorduğunuzda duyacaklarınız yine onlarca birbirine benzemez cevap olur. sanırım referans kabul edilen hareket noktası "bilimsellik" değil telkin. kavram , ifade üzerinde hemfikir olmaya yeterli olacak kadar, şahsı kendini ait hissettiği kalabalığın bir ferdi haline getirebiliyorsa o anda kavramın, nesnenin ne olduğu değil, şahıs veya kalabalık için ortak bir değer ifade edip edemiyor olması önemli oluyor artık.

millÎ varlık da bu saçmalığın bir tezahürü. varlıktan kast edilen acaba neymiş de bir de bunun millî olanı, bize özgü hale gelmiş biçimini tartışıyoruz. bunu gelişigüzel sıkça kullanılan hamasî sözlerle ifade edecek adam çok çıkar. "bir ülkede tarih ve ülkü birliği içinde hareket eden, ortak bir kaderi paylaşan" gibi her bir ifadesi yine tanımlamaya muhtaç kelimelerle örülmüş cümleler; atatürk ilkelerini merkeze koyan izahatlar; islamiyeti ve uygulamalarını şart koşan laf yığınına denk gelmek mümkün. birinin, varlığın bir hissesi olarak kabul ettiğini bir diğerinin kabul etmeyeceği kadar görece bir içeriğe sahip olacak, sonuçta.

ama yukarıda belirttiğim gibi burada önemli olan sözün,kelamın, kelimenin kullanıldığı dil içerisinde gerçek bir anlama kavuşabiliyor olması değil kişide uyandırdığı his. millî varlık denince, aklında, "gönlünde" uyanan his ve bu hisse tekabül edecek yine kerameti kendinden menkul kelime dizileri.

bu sebeple seyit lütfullah'ın aselban'ı üçüncü kişilerde ne anlam ifade ediyorsa millî varlık da o derece hüküm sahibidir.
      (altlejant, 20.10.2008 17:15 ~ 17:17)
    7. boşuna soros vakıfları demedim oraya, artık itiraf etseler, inkar da etseler bu oluşumların ne yaptığı görülüyor, tüm 70 milyon görüyor.

milli varlığın tanımı yapılarak daha doğrusu yapılamayarak bu konuda savunma yapılmaya çalışılmış. milli varlık dediğimiz şeyler o sizin hamaset edebiyatı keywordlerinden oluşmuyor sadece. milli varlık dediğimiz zaman türk halkı[her türlü etnik öğesi ile] akla gelsin. demiyor muyuz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir? milli varlığımız işte bu. yoksa halksız bir bayrak veya vatan kimsenin gözünde bir değer teşkil etmez. buraya kadar anlaşıldığını umuyorum.

milli varlığa düşman olan zararlı cemiyetler halk kavramını esgeçen, bazı değerlerin içini gayet güzelce boşaltan derneklerdir. halka düşman olan dernekler de ancak dış destek ile biraz güçlenir. işte ortada gürcistan ve ukrayna örnekleri var. daha da ötesi yoktur.

her şeyi geçtim, sizin bu liboşluğunuzu solculuk kisvesi adı altında yapmanızdan utanıyorum. kokuşmuşsunuz işte kendi kafalarınızdan 3-5 keyword ile tanımlama yaparsınız. zaten bu da sizin konuya yaklaşamınızı gösteriyor. istiyorsunuz ki değerler unutulsun, hedeflerden ideallerden vazgeçilsin. bunlara benim karnım tok, geçiniz!

" sorgulamama " ithamı çok güzel bak sen! hem soros denen sermayeci herifin her söylediğini açık toplum kisvesi altında kabul edin ve kabul ettirmeye çalışın hem de sonra "rasyonalistiz" deyin. elinizden gelse adamı peygamber veya ideoloji önderi olarak da tanıtacaksınız. nerenizden tutulsanız kokuyorsunuz, maskenizi çıkartın!
      (dünyayı kurtaran adam, 20.10.2008 17:50 ~ 21:26)
    8. azınlıkların kurmuş olduğu cemiyetlerdendir. itilaf devletleriyle iş birliği içindedirler. hepsinin amacı kendi devletlerini kurmak. osmanlı topraklarında karmaşa çıkarmak ve mondros mütarekesinin uygulanmasını sağlamaya çalışmaktı. türk halkını ve kuvvetlerini çok zor durumda bırakmışlardır.
      bu cemyetler; rumlar, museviler ve ermeniler tarafından kurulmuştur.

zararlı cemiyetler şunlardır;
      (bkz: mavri mira cemiyeti)
      (bkz: musevialyans cemiyeti)
      (bkz: etniki eterya cemiyeti)
      (bkz: ermeni hınçak komitesi)
      (bkz: pontus cemiyeti)
      (qwe3, 11.09.2009 18:03 ~ 18:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil