gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · ibrahim üzülmez
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · 2012
  8. · çakra
  9. · ulama

milli takım formasının turkuaz olması  

1. sonunda gerçekleşecek olay. az önce cine 5 ana haberde gösterilen ve sebebi bilinmeyen olay. tff böyle bir karar almış, bundan sonra türk milli takımının forma renkleri kırmızı-beyaz-turkuaz olacak demiştir. cine 5 de bunu gidip bir renk bilimciye sormuş ve şöyle bir cevap almış:

"turkuaz baştan yaratan, değiştiren bir renk. yani türkiye diyor ki dünyayı ver ben değiştireyim"
    (bkz: gülüyorum ben buna)

(bkz: mehmet demirkol)
    http://www.milliyet.com.tr/...
    (dying brokenhearted, 13.08.2007 20:28 ~ 20:41)
  2. değişim iyi gelebilir diye düşündüren olay.baktığımızda hollanda bayrağında turuncu olmamasına rağmen adamların forma rengi turuncu ve bütün dünyada portakallar diye anılıyorlar.eğer güzel bir tasarım yapılırsa gayet güzel olacaktır.
    (lord hypnos, 13.08.2007 20:44)
  3. formaları giyen kim? oyuncular. millî takım ne? bu ülkeyi temsil eden takım. ülke nerede? anadolu'da. anadolu niye? üç tarafı denizlerle çevrili de ondan. taraf bir gazete. gazete kağıt parçası. kağıt ağaçtan. ağaçlar ormana. güzelim yurdumda.

ortalığı karıştıracak yer arıyor yine laik elitler. düşünmeyi öğrensinler önce.

(bkz: ali kamber burada sen neredesin)
    (ali kamber, 25.03.2008 22:58)
  4. (rednext, 25.03.2008 22:58)
  5. sonuç olarak, dünyada türk adı ile anılan bir rengi seçmemiz bence çok güzel birşey. bu konuda bir kural yok, her ülke bayrak rengiyle saha çıkacak diye. şimdi hollanda bayrağındaki renkleri sorsak doğru sayamayacak bir çok insan vardır. ve turkuaz'ın özelliği de tutturulması çok zor bir renk olmasıdır.
    gelgelelim, bize gösterilen formalar tek kelime ile rezalet. ben bu formada turkuaz diye bir şey göremedim. koskoca nike'ın koskoca tasarımcıları beyaz faniladan başka birşey bulamamışlar mı acaba? kabul eden kişi nasıl kabul etmiş. resmen kazıklanmışız. beyaz fanila al, yakasına iki turkuaz çizgi, göğse bi bayrak, al sana forma, bizim adımız da nike. yok ya. allah için soruyorum bu formayı kim alacak? herhangi bir özelliği olmayan birşeyi. efendim şort turkuazmış, napıcam kardeşim ben şortu. ben türk olduğumu belli eden birşeyi sırtıma geçirmek isterim. milli takıma destek için avuç dolusu paraya bir forma alacaksam da, bunun faniladan daha öte birşey olmasını beklemek en doğal hakkımdır.
    sonuç itibarıyle, fikir güzel, ortam güzel, ama olmamış beyler, yemezler.
    (heathcliff, 25.03.2008 23:03)
  6. sadece turkuaz olsaydı garip karşılanabilirdi ama kırmızı beyaz ve turkuazmış pek ses çıkarmayız,bir de turkuazın isminin zaten türkten geldiğini türk mavisi diye bilindiğini duymuştum belki de bu düşünülerek seçilmiştir turkuaz.
    (haut parleur, 25.03.2008 23:05)
  7. argoda kullandığımız 'bok gibi' lafının karşılığı.
    (chucky, 25.03.2008 23:13 ~ 23:14)
  8. turkuaz renginin herhangi bir ciddiyeti olmaması zaten ciddiyeti olmayan milli takımımızın saha içerisinde diğer ülke milli takımı karşısında maça geride başlamasına neden olacaktır. kendinizi bir turkuaz renkli formayla oynarken veya barselona formasıyla oynarken hayal edin hangisi size daha fazla motivasyon verir.
    (iddqd, 25.03.2008 23:44 ~ 23:45)
  9. (ali kamber, 26.03.2008 00:03)
  10. (dişikartal, 26.03.2008 00:10)
  11. çok yerinde bir tercihtir. nitekim "turkuaz" içinde türk kelimesi geçen ve bir çok dilde benzer karşılığı olan bir kelimedir.(bkz: turkuaz) yalnız tasarım konusunda tartışılabilir. ciddiyetsiz bir renk olduğu ise bir safsatadan ibarettir. o renklere ciddiyet katacak olan takımın sahada göstereceği performanstır. kendinizi bir barcelona'ya karşı oynarken birde trabzonspor'a karşı oynarken hayal edin hangisine daha fazla motive olursunuz. halbuki renkler aynıdır.
    (louis cypher, 26.03.2008 00:13)
  12. şu anki tasarımı geliştirilirse ve daha güzel olduğunda kabul edilebilir bir durumdur. dünyada türk mavisi olarak bilinir. ayrıca, diyelim ki bu forma ile çıktığımız avrupa şampiyonasını kazandığımızda artık efsanevi türk forması olarak bile tarihe geçer.
    (yeşil başlı gövel ördek, 26.03.2008 00:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil