belki ilginizi çeker
  1. · kanla kirlenmiş evrak
  2. · filli park
  3. · uzun devreli gelişme planı
  4. · uludağ
  5. · ismi kendine çok yakışan şarkılar
  6. · hatila
  7. · en güzel şarkı sözleri
  8. · milli park
  9. · manyas gölü
  10. · orman olacaktık
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · disko kralı
  2. · boylumlama
  3. · author gibi erkekler
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · banu güven
  6. · colin kazım richards
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · kaçan yüzde doksan dokuzluk gol pozisyonu
  9. · uzun süre giyilmemiş giysinin cebinde para bulmak

milli park  

1. mfö'nün yeni albümü agu'nun ağır toplarından olması muhtemel ismet özel & mazhar alanson ortak çalışması olan şarkı..sözler ismet özel'in bir şiirinin alanson tarafından derlenmesiyle ortaya çıkmış ve fena da olmamış kanısındayım.

biliniyor şarkıların sırası bizde
    biliniyor hayat bizden razıdır
    otların sarardığı yerlerde güneş
    kurşunun değdiği yerde heves kalmıştır

beni artık kimseler aramasın
    aşkın en tabanında yattığım anlaşılmasın
    korkunçtur yalnızlığımız
    bir oyun oynanır oyalanırız
    orman değiliz artık
    milli parkız

gözyaşları gizlenir
    idare edilir durum
    istesek de istemesek de
    beraberiz yavrum

şimdi bir çok sayfasını
    atlayarak bitirdiğim şu kitabın
    başından başlayabilirim de
    sonsuz gözyaşların
    (tutkuyakar, 20.04.2006 12:02 ~ 12:04)
  2. biliniyor şarkıların sırası bizde

olmuş be abiler... şarkıların sırası hep sizde kalsın. seviyorum ulan ben bu adamları!
    (centrocampista, 21.04.2006 18:21)
  3. sarı lalelerin ardından albümün en iyi şarkısı bence eski mfö nerde diyen arkadaşların dinlemesi gerektiğine inanıyorum.
    (cursedpower, 21.04.2006 21:56)
  4. kesinlikle bir defa dinlenip geçilemeyen parça. insanın içinde bulunduğu durumu yansıtmadığı halde hissedebilmesini sağlar.
    ..
    gözyaşları gizlenir
    idare edilir durum
    istesek de istemesek de
    beraberiz yavrum
    ..
    helal olsundur.
    (naeknhu, 12.07.2006 21:37)
  5. bilimsel ve estetik bakımından, milli ve milletlerarası ender bulunan tabii ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçalarıdır.

(bkz: http://www.milliparklar.gov.tr/)

örnek vermek gerekirse; - köprülü kanyon milli parkı (antalya)
    - saklıkent milli parkı (muğla)
    - yedigöller milli parkı (bolu)

ayrıca peyzaj mimarlığı bölümünde ders olarak okutulmaktadır.
    (applepie, 12.07.2006 21:47)
  6. aydın'da bulunan eşsiz güzellikteki plajlardan biri. eskiden mangal serbestti, çalgı falan götürülürdü; ama artık yok öyle şeyler. alırsınız karpuz peyniri serin havada kumun ve güneşin tadını çıkarırsınız.
    (kuklaların yaşamından, 20.06.2007 22:25)
  7. ismet özel'in şiirinden uyarlanmış şarkıdır..budur..
    (gölgeningücü, 20.06.2007 22:32)
  8. esasında ismet özel in bir şiiri olduğu gibi alınmayıp,bir kaç şiirinden mürekkep olarak oluşturulmuş şarkı sözleridir,ayrıca şiirin çok az bir kısmı ile de oynanmıştır şarkı olsun diye.
    (ışığım ve gölgem, 30.06.2007 12:45)
  9. ismet özel ve mazhar alanson birlikteliğinin kaymaklı ekmek kadayıfı gücü yaşattığı muhteşem eser. tekrar dinleyesi, ali desidero gibi üzerinde felsefi konuşası geliyor insanın.. ya da susası.. bir daha hiç konuşmayası..
    (tatanka iyotake, 10.09.2007 00:49)
  10. defalarca başa sardıran şahane bir mfö parçası. dinledikçe bu adamların niye müzik yaptıklarını anlıyor insan ve yalnız hissetmiyor kendini...
    (be anything, 19.12.2007 18:21)
  11. türkiye de milli park ilan edilen 39 alan var;

- aladağlar milli parkı (adana/niğde/kayseri)
    - nemrut dağı milli parkı (adıyaman)
    - ağrı dağı milli parkı (ağrı/ığdır)
    - soğuksu milli parkı (ankara)
    - güllük dağı (termessos) milli parkı (antalya)
    - hatila vadisi milli parkı (artvin)
    - dilek yarımadası-büyük menderes deltası milli parkı (aydın)
    - kuş cenneti milli parkı (balıkesir)
    - küre dağları milli parkı (bartın/kastamonu)
    - yedigöller milli parkı (bolu)
    - uludağ milli parkı (bursa)
    - gelibolu yarımadası tarihi milli parkı (çanakkale)
    - boğazköy- alacahöyük milli parkı (çorum)
    - honaz dağı milli parkı (denizli)
    - gala gölü milli parkı (edirne)
    - sarıkamış - allahuekber dağları milli parkı (erzurum/kars)
    - kızıldağ milli parkı (ısparta)
    - sultansazlığı milli parkı (kayseri)
    - başkomutan tarihi milli parkı (kütahya)
    - iğneada longoz ormanları milli parkı (kırklareli)
    - beyşehir gölü milli parkı (konya)
    - spil dağı milli parkı (manisa)
    - marmaris milli parkı (muğla)
    - göreme tarihi milli parkı (nevşehir)
    - karatepe - aslantaş milli parkı (osmaniye)
    - kaçkar dağları milli parkı (rize)
    - tek tek dağları milli parkı (şanlıurfa)
    - altındere vadisi milli parkı (trabzon)
    - munzur vadisi milli parkı (tunceli)
    - yozgat çamlığı milli parkı (yozgat)
    (depresif, 25.08.2008 14:55)
  12. "orman değiliz artık, milli parkız", nazım'ın "bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" dizesine bir nazire olarak yapılmış gibi duruyor.
    (bir mendil niye kanar, 25.08.2008 15:01)
  13. hangi şarkıyı ne zaman dinlemem gerektiğini biliyordum ben. seninleyken, her şeyi göze almışken, tutkunun taştığı şarkıları dinlemeyi biliyordum, yanık sevda şarkılarını da. tüm aymazlığı, kural tanımazlığıyla, herkes gibi, senden ve benden razıyken hayat, iz bıraktı kurumamış betona bastırılan bir çift el gibi yüreğimizin ılıyan yerinde. ah aşkım, "biliniyor şarkıların sırası bizde, biliniyor hayat bizden razıdır, otların sarardığı yerlerde güneş, kurşunun değdiği yerde heves kalmıştır."

sen gittin ya, yaşayacağım evet. azaldığımı kimse fark etmeyecek, gittiğini fark etmeyeceği gibi yüreğimin. kapattım sınırları, vize yok kimseye, düştüm en dibine aşkın, izleyip de korktuğumuz en korkunç filmlerden bile daha beter yalnızlığımızla, her hangi bir oyunun oyalayıcılığını bütünleştirip, herkesin istediği gibi dolaşabildiği milli parklara dönüştü hayatımız. ah aşkım, "beni artık kimseler aramasın, aşkın en tabanında yattığım anlaşılmasın, korkunçtur yalnızlığımız, bir oyun oynanır oyalanırız, orman değiliz artık, milli parkız."

zamanın ve mekanın, her hangi anında ve yerinde, sen bensiz, ben sensiz, akarken hayat, senden kalan en değerlim olan göz yaşlarımı gizleyeceğim, annem görmeyecek ve babam ve diğerleri. iki sevdalı yürek, mecbur kalınan bir ayrılığa rağmen, beraber atacak. ah aşkım, "gözyaşları gizlenir, idare edilir durum, istesek de istemesek de beraberiz yavrum."

aynı acıları yaşayacağımı bile bile yine aynı yerde bulunurdum, aynı zamanda, tekrar yaşayabilmek için aynı güzellikleri biliyorum. bir ömür ayrılığın acısını çekmeye razı olurdum, seninle geçirilecek bir anlık aşk uğruna. "şimdi bir çok sayfasını atlayarak bitirdiğim şu kitabın başından başlayabilirim de, sonsuz gözyaşların."
    (seher, 13.06.2009 13:31)
  14. (bkz: kanla kirlenmiş evrak)
    (zinkafnun, 16.06.2009 15:15)
  15. dünyadaki ilk milli park; yellowstone milli parkı olup, dünyada korunan alanlar içinde en büyüğü grönland milli parkıdır.
    ülkemizde ilk korunan alan 1958 yılında ilan edilen "yozgat çamlığı milli parkı" dır. ardından yaklaşık 33 alan koruma altına alınmış, milli park adını almıştır.
    ne yazıkki her alanda olduğu gibi bu alanda da ülkemiz klasiği olan; cebe indirme gecikmemiş, beklenen gerçekleşmiş, çeşitli kuruluşlardan milli park adına para alınmış, alanın etrafı çevrelenmiş, ortasına da bir bina yapıp kendi kendine korumasını beklenmiş. alınan onca para bir bina içinde saklanıyor olsa gerek. yoksa o kadar paranın nerelere gittiğini düşünmek bile insanı çileden çıkarıyor.
    (mrv, 16.06.2009 16:24)
  16. beni artık kimseler aramasın
    korkunçtur yalnızlığımız
    bir oyun oynanır oyalanırız
    orman değiliz artık
    milli parkız ... kısmıyla can acıtan ve kocaman yalnızlığın içinde kendinle oynayan insanların durumunu haykıran mfö şarkısı.
    (karyatid, 19.06.2009 17:08)
  17. üzerinde bulunduğu toprak parçası doğaya ait aslında. tabii kaynak yani. insan ürünü olmayan kaynak. ama adı milli park. bizden. kafatasını andırıyor. babamızın malı.
    (queenie, 19.06.2009 18:13)
  18. biliniyor şarkıların sırası bizde

sözlerini dinleyip hemen ardından bu şarkının her kıtasının aslında ismet özel'in birkaç şiirinden derlendiğini öğrenince insan ister istemez mfö'ye saygı duyuyor. 2 farklı şiir ancak bu kadar güzel ve bu kadar anlamlı şekilde birleştirilebilirdi.
    (van den budenmayer, 03.07.2009 02:10 ~ 02:11)
  19. şu anda itusozluk radyosunda dinlediğim çok sevdiğim beni bir kaç yıl neye götüren mfö şarkısıdır.
    (smyrnahk, 04.08.2009 13:31)
  20. 41.si nene hatun milli park'ıdır.
    (mys, 12.09.2009 13:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil