belki ilginizi çeker
  1. · liseyi bitirince saçını uzatan erkekler
  2. · türklerde tarih bilinci
  3. · sanbi taharet musluğu
  4. · devletçilik
  5. · çocuk istismarı
  6. · dersim katliamı
  7. · pilli eğitim
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · disko kralı
  4. · tunceli alevileri dinsizdir
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · colin kazım richards
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · baldıran zehiri
  9. · lost in translation

milli eğitim  

1. kara buduna hizmet verir. ak budun özel okullarda eğitilir, kara budun milli eğitimde. ol sebepten, meclisimizin umurunda falan değildir ne eğitim ne de eğitimciler. eklemek gerekir ki pek çoğunun yemlendiği kaynaklar gayrı milli olduğundan milli eğitime katkı yapmak komprador iş adamlarının da işine gelmez pek.
    (selenge, 25.01.2006 15:28)
  2. adı üstünde milli olan eğitim**
    (pasteteux, 18.02.2007 17:22 ~ 17:23)
  3. bizler, ilkokuldan başlayarak, türklerin bütün uluslardan üstün olduğu eğitimi ile büyütülmüşüzdür. ama bilimleri öğrenmeye sıra gelip de, matematikte, fizikte, kimyada, fizyolojide... hep avrupalı adları ile karşılaştıkça şaşırırız; bu şaşkınlığımız üniversitede büsbütün artar. öyle ki, körpe zekaların bu durum karşısında sarsıntıya uğrayıp umutsuzluğa kapılması işten bile değildir. oraya gelince de dengeyi ancak duygusallığa sarılmakla kurabileceğimizi sanıyoruz: artık bizim için önemli olan öğrenmek değil, bilim değil, övünme duygularımızı besleyen bir çeşit tarihtir. bu alanda, yabancı kaynaklardan da ancak beğendiğimiz görüşleri alır, üst yanını bırakırız; böylece bir kısır döngü içinde dolanıp dururuz.
    (nino quincampoix, 06.11.2009 13:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil