belki ilginizi çeker
  1. · ören
  2. · ets tur
  3. · güllük
  4. · çine
  5. · milet
  6. · muhammet tokat
  7. · muğla
  8. · hulusi doğan
  9. · muğla nın bir ilçesi
  10. · halimem
gündem
  1. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  2. · yaran diyaloglar
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · yılmaz özdil
  5. · alex hagi den daha iyidir
  6. · colin kazım richards
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · bis
  9. · hela gözlü sarı maymun

milas  

1. muğla ilçesi. el dokuma halıları ile ünlüdür. (bkz. milas halısı)
    (giberling, 13.05.2004 23:21)
  2. en az 10'a yakın firmanın feldspat tesis ve ocaklarının bulunduğu bodrum'a 45 km uzaklıktaki muğlailçesi.
    (erdemetal, 15.07.2005 17:40)
  3. (bkz: bodrum milas uluslararası havalimanı)
    (culdesac, 15.07.2005 17:42)
  4. 4 yıl evvel babamın işi nedeniyle 1 yıl kaldığım ayrıca şu anda okumakta olduğum, okumaz olaydım dedirten şehir (şehir de değil kasaba)..
    şunu söylemek isterim ki 4 sene önceki milasla şimdiki milas arasında dağlar kadar fark var. şöyle ki efendim:
    4 sene evvel ailecek ilk taşındığımızda "aman tanrım ne güzel şehir" diyordum. havası güzel, suyu güzel, kızları çok güzel bir yerdi.. hele hele dünyanın en güzel kızıyla tanışma şerefine nail olduğum için bende buraya karşı bir sempati oluşmaya başladı. her neyse efendim çok güzel bir şekilde burada lise 2. sınıfı bitirdim. yerleştikten tam bir sene sonra memleketimize (aydına) geri döndük.
    lise 3'ü bitirdikten bir sene sonra öss'ye yeniden hazırlandım ve ek yerleştirmeden ilk tercih olarak büyük bir istekle milas yazdım. ve kazandım..
    büyük bir istekle kayıda geldim..o da ne? "gelmez olaydım" dedim..
    4 sene öncesinin müthiş milası gitmiş yerine başka bir şey gelmiş. her şey gibi milasta değişmiş. mis gibi havası gitmiş, yerine foseptik, bok, fuel oil karışımı bir hava gelmiş. güleryüzlü esnafı gitmiş, memnuniyetsiz esnafları gelmiş..
    belediyesi tam anlamıyla bozulmuş. insanlarına işkence yapan bir kurum olmuş.. internet cafelere gece saat 22:00 da kapanma kuralı koymuş..
    uzak durun, uzak tutun..
    (hasan huseyin yandanyemisoglu, 12.01.2007 21:25)
  5. üniversiteyi kazanana kadar varlığından bir haber olduğum, gidip yerinde gördükten sonra ''keşke hep varlığından bir haber yaşasaydım'' dediğim, buna rağmen sağlam dostluklar yaşadığım küçük bir ege kasabası.
    (tubs, 09.03.2007 23:24)
  6. geçerken uğranmayacak, mümkünse yaşanmayacak ki zaten yaşanılmıycak bi yer. gidip okumakmı ? tavsiye olunmaz..
    (lex, 10.03.2007 13:47)
  7. doğduğum büyüdüğüm ve hala yaşamakta olduğum dünyanın en güzel en şirin ilçesidir. yazları sıcak kurak kışları ılık yağışlıdır. nedendir bilinmez ama buraya birkez gelenler bir daha gitmek istemezler. yıllarca bu güzel yerden kurtulmak için elimden geleni yapmış olsamda askerliğim boyuncaa en çok özlediğim şey oldu ve artık bu şehirden gitmek istemiyorum. bodruma yakın olması milas için fazlasıyla artı puan. her ne olursa olsun burda yaşamak çok güzel...
    (hkirli, 19.03.2007 01:27)
  8. muğla ilinin 112.657 nüfuslu ve 2.167 km2 yüzölçümlü ilçesidir.

hulusi doğan ilçenin kaymakamıdır. akçakaya, ağaçlıhüyük, akçalı, akkovanlık, akyol, alaçam, alatepe, aslanyaka, avşar, bağdamları, baharlı, bahçeköy, balcılar, bayır köy, beyciler, bozalan, çakıralan, çallı, çamköy, çamlıbelen, çamlıca, çamlıyurt, çamovalı, çandır, çınarlı, çiftlikköy, çomakdağkızılağaç, çökertme, çukurköy, damlıboğaz, danişment, demirciler, dereköy, derince, dibekdere, dörttepe, eğridere, ekinanbarı, ekindere, epçe, etrenli, fesliğen, gökbel, gökçeler, göldere, gölyaka, günlük, gürceğiz, gürçamlar, hacıahmetler, hasanlar, hisarcık, hüsamlar, içme, ikizköy, ikiztaş, kafaca, kalemköy, kalınağıl, kandak, kapıkırı, karacaağaç, karacahisar, karahayıt, karakuyu, karapınar, kargıcak, karşıyaka, kayabaşı, kayabükü, kayadere, kazıklı, ketendere, kazıklıbucak, kemikler, kılavuz, kırcağız, kısırlar, kıyıkışlacık, kızılağaç, kızılcakuyu, kızılcayıkık, konak, koruköy, korucuk, köşkköy, kultak, kurudere, kuzyaka, küçükdibekdere, menteş, meşelik, narhisar, olukbaşı, ortaköy, ovakışlacık, pınararası, pınarcık, pınarköy, sakarkaya, sarıkaya, savran, sekköy, söğütçük, şenköy, tuzabat, türkevleri, ulaş, yakaköy, yaşyer, yoğunoluk, yusufca, boğaziçi, bahçeburun isimlerinde toplam 114 köyü bulunur.
    (rio, 29.05.2007 22:05)
  9. eskiden yahudilerin yaşadığı bir kasabayken, şimdi bir tek yahudi bile yoktur.milaslılar akşam olunca çoluk çocuk sokağagezmeye çıkarlar.en azından en son hatırladığım öleydi.bu yahudilerden kalan bir gelenektir.
    (dahianlamindakideayriyazilir, 07.11.2007 02:23)
  10. (bkz: mylasa)
    (dirtypain, 13.03.2008 02:42)
  11. tarihi yapılarıyla süslü sokaklarında dolaşırken zaman yiter gider.
    (serpil barlas, 24.04.2008 13:39)
  12. itü'deki en yakın arkadaşlarımdan biri sayesinde gidip gördüğüm, fahri memleketim. dokuma halısı, tarihi ve yerel ağzı ile meşhur karasal iklime sahip bir muğla ilçesi. türkiye'nin alkol tüketimi en yüksek ilçelerinden biri imiş. eğlence mekanlarının isimleri dikkat çekici derece türkçe'dir.
    (bkz: çekişke)
    (bkz: tıkışık)
    (minero, 07.05.2008 00:48)
  13. tarihi dokusu nedeniyle mutlaka gezilip görülmesi gereken muğla ilçesi.
    (serpil barlas, 03.10.2008 13:06)
  14. türkiye' nin en sıcak yerlerinden birisidir. adana ile kapışır. insanları da havası kadar sıcaktır. her yerde zeytin ağaçları vardır. okul bahçelerinde bile ikişer üçer tane zeytin ağacı vardır. zeytini, halısı meşhurdur. bodrum' a kara yoluyla gidenlerin mecburen içinden geçtiği ilçedir. babannem için cennet, benim için cehennem gibi yer. romatizmanız varsa sizin için de cennet gibi bir yer olabilir.
    (bkz: gavur amı)
    (fak badi, 11.09.2009 02:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil