görseller
milan kundera 

belki ilginizi çeker
  1. · varolmanın dayanılmaz hafifliği
  2. · gülüşün ve unutuşun kitabı
  3. · yavaşlık
  4. · ölümsüzlük
  5. · l insoutenable legerete de l etre
  6. · the unbearable lightness of being
  7. · litost
  8. · ölmeden önce okunması gereken 1001 kitap
  9. · aşık olunan roman karakterleri
  10. · xavier
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  2. · aşk
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · author gibi erkekler
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · 100 opera
  8. · teletabi gibi din programı sunmak
  9. · cevaplarim

milan kundera  

1. çekoslavakya doğumlu cazcı, takdir edilesi yazar, şair; film de okumuştur kendisi edebiyatın yanında..
    (bkz. varolmanın dayanılmaz hafifliği)
    (bınar, 24.03.2004 00:07)
  2. yavaşlık ta ayrı bir güzel romanıdır
    (all of nothing, 24.03.2004 00:12)
  3. "gülünesi aşklar" adlı hikaye kitabında hayatla doyasıya dalga geçmiş, "varolmanın dayanılmaz hafifliği" adlı romanında ise fazlasıyla ciddiye almış anti-komunist yazar. mizah anlayışı mükemmeldir
    (maya, 26.11.2005 14:30)
  4. şebnem işigüzel'in sarmaşık romanında bahsedildiği üzere -ki hayalden ibarettir- türkiye'ye gelip ismi milan kundura olan bir ayakkabı dükkanının önünde dostlarıyla gülümseyerek poz vermişliği vardır.
    (dedi ki normal, 26.11.2005 15:25 ~ 15:26)
  5. son varoluşçu,muhteşem yazar. evet,kitapların içeriği gerçekte ismi kadar başarılıdır; anlamamak varoluşçuluğu orhan hançerlioğlu gibi "lümpen saçması" sanmakla ilgili bir problemdir. hemingway gibi,sartre gibi, camus gibi, hatta ve hatta dostoyevski gibi yazarların tadını yaşatır, düşündürür, isyan ettirir. büyüktür.
    (haşmet asilkan, 28.11.2005 00:38)
  6. yavaşlık adlı eseriyle çığır açmıştır.
    (bambaska, 06.02.2007 12:55)
  7. kundera, elif şafak'ın baba ve piç adlı romanında bir kafenin ismi olarak okuyucuların karşısına çıkmıştır.
    (papazeriği, 21.07.2007 16:43)
  8. "yavaşlığın düzeyi anının yoğunluğu ile doğru orantılıdır;hızın düzeyi unutmanın yoğunluğu ile doğru orantılıdır.yavaşlık ile hatırlama ,hız ile unutma arasında gizli bir ilişki vardır.bir şey hatırlamak isteyen kimse yürüyüşünü yavaşlatır.buna karşılık, az önce yaşadığı kötü bir olayı unutmaya çalışan insan elinde olmadan yürüyüşünü hızlandırır" satırlarının yazarı.kurmaca ile deneme , deneyim ile imgeler içiçedir romanlarında.
    (nyksss, 11.10.2007 22:08)
  9. en ünlü kitabı varolmanın dayanılmaz hafifliğidir sinema uyarlaması da var -kitabın aromasını alamamış olsa da-. yaşayan son varoluşçu olarak anılır . aslen çekoslovak olan ama fransada yaşamını devam ettiren yazar ( ki ülkesinden sürgün edilmiştir )kitaplarında da en çok göçmen olma konusunu işler .saplantılar , itilmişlik ve dışlanmışlık duygusu ,aşk , tarifi mümkün olmayan aşk , aile , içinde aşk olmayan! ilişkiler ,bağlılık , özgürlük, kaybetme ,alışkanlıklar ,ölçü ve ölçüyü tuturamama , ve haz , haz ve haz ana eksenleridir tüm eserlerinin. nereye ait olduğunu bilmeyen geri dönüşlerde elini kolunu koyacak yer bulamayan insanlar kitaplarının baş kahramanlarıdır. kahramanlarının tüm kirli çamaşırlarını ortaya döker insan egosunun tüm tatminsizliğini eğlence konusu yapar ve son sayfasına kadar kendinizi ülkesini terk etmek zorunda kalmış döndüğünde de bu ne be ne işim vardı kaktım da geldim derken allah beni kahretsin , peki nereye aidim sorusunu sorarken bulabilirsiniz ve son kitabı 'perde' ile nobele aday gösterilmiştir. gülünesi aşklar ,yaşam başka yerde , kimlik ve bilmemek aklıma gelen diğer muhteşem eserleri.
    (buhranıkendisindenikiadımöndekoşanbuhranpilavı, 30.10.2007 12:50)
  10. "insan denge isteyen bir varlıktır.

sırtında giderek çoğalan kötülüğün ağırlığını,nefretinin ağırlığıyla dengeler."

(bkz: şaka)
    (mabel, 20.01.2008 23:42)
  11. "ne yapacağımı bilmeden bir avlunun karşı tarafındaki duvara dalıp

gitmek,bir aşk anında karnındaki inatçı gurultuya kulak vermek,

ihanet etmek,ihanetin göz kamaştırıcı yolunu terk edecek gücü

kendinde bulamamak,büyük yürüyüşte kalabalıklarla birlikte

yumruğunu havaya kaldırmak,gizlenmiş mikrofonlar önünde

espri gösterisi yapmak - bu durumların hepsini tanıdım,

hepsini yaşadım.

romanlarımdaki kişiler kendime ilişkin gerçekleşmemiş olabilirliklerdir.

her biri benim ancak kenarında dolaştığım bir sınırı aşmıştır.

çünkü romanın sorguladığı sır o sınırın ötesinde başlar.

roman,yazarın itirafları değildir.

bir tuzak haline gelmiş dünyamızda yaşanan

insan hayatının araştırılmasıdır."
    (mabel, 10.06.2008 16:51)
  12. prag' a gidip kitaplarını yaşamak istediğim ve 3 gün de olsa gidip yaşadığım yazardır. bir ara deliriyorum sandım. romanlarının içine girdim ve yanımdan kahramanları geçmeye başladı. o zaman değilse de şimdi anlıyorum ki yazar yok aslında yazdığı şey var. ve yazdığını yaşıyorsan, yazarla o kadar da işin olmuyor. hatırladığın, hayatını okuduğun roman kişisi oluyor. bunu bana hissettirdiği için yine de milan kundera yı seviyorum.
    (kabaramazsınkelfatma, 28.08.2008 10:31 ~ 10:32)
  13. (bkz: http://www.radikal.com.tr/...)
    (zarpandit, 14.10.2008 09:10)
  14. (bkz: gülüşün ve unutuşun kitabı)
    (bkz: varolmanın dayanılmaz hafifliği)

varoluşla uğraşan,soran sorgulatan,ince bi mizah anlayışı ve sağlam gözlemleri soyutlamalar bazında çok güzel ele alan çek yazar.okunası.
    (liselle, 14.10.2008 10:16)
  15. ölümsüzdür.

(bkz: ölümsüzlük)
    (annebenrölativistikoldum, 11.11.2008 19:19 ~ 19:21)
  16. bir kadın ve bir erkek arasında yaşanmış yaşanmakta olan ve yaşanacak bütün sahici duyguları her harfiyle biliyormuş edasıyla yazan kişi..
    (pazienza, 27.11.2008 19:26)
  17. geçtiğimiz mart ayında une rencontre (bir karşılaşma) adındaki yeni deneme kitabı fransa'da piyasaya çıkan yazar.
    (beyaztavşanıtakipet, 22.07.2009 19:28 ~ 23.07.2009 17:14)
  18. " tüm iyi romanlar, tüm gerçek romanlar, biseksüeldir. "
    (redelus, 13.09.2009 02:01)
  19. kendisiyle 'bok' hakkında konuşmak için akşamları bir araya geliyoruz. julia kristeva da oluyor yanımızda ve menemen yapıyor bizim için: çürümüş sebzelerden, kokmuş kıymadan, bozulmuş yumurtalardan... bir arada iken kusmaktan çekinmiyoruz. anlıyoruz ki, yan yana sıçabileceğimizde asıl, aydınlığa kavuşacak dünya. teodise ne ki!..
    (communist, 19.09.2009 16:51)
  20. her kitabı okunası yazar.
    (yitü, 30.10.2009 01:58)
  21. adını okusan bile yeten yazar; milan kundera. oh yeah! o ne güzel isim, milan kundera adında çocuğum olsun istedim şimdi.
    (mae govannen, 30.10.2009 02:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil