mikasa topun suratta patlaması 

adana çık aradan

1. gençlik yıllarında yaşanan en büyük acılardan biridir.

fiziksel olduğu kadar, moral olarak da büyük bir acı yaratır. zira kanattan gelen topu klas bir kafa vuruşuyla kaleye yollayıp, ardından orta sahaya doğru kasıla kasıla yürümeyi planlayan genç; topun kulakta ya da burunda patlamasıyla ilk acıyı yaşar. ardından topun alakasız bir tarafa gidişini bir kaç saniye önce yaşadığı acının zonklaması eşliğinde izlerken, diğer acıyla karşılaşır. eğer bu hareket, rakip takıma kontra atak olarak döndüyse ve bu atak gol ile sonuçlandıysa; kahramanımızın kaleye kadar yolu vardır.
    (kilim motifli kazak, 23.06.2007 04:30)

2. (bkz: napalm strike)
    (kampus onunde korsan cd satan sivil polis, 23.06.2007 05:05)
  3. (bkz: göz yaşartıcı)
    (ash ketchum, 23.06.2007 11:00)
  4. insanın yüzünde çiçek açtırır.
    bir de mikaso topun bıngıldağa vurması vardır ki oluşan baş ağrısı bütün maçı piç eder.
    (universalmind, 23.06.2007 11:09 ~ 11:29)
  5. aşırı derecede acı veren bir durumdur. maç çok iyi gitmektedir, öndesinizdir, kalenize ataklar yağmaktadır ve siz sol bek olarak genel gidişat olarak iyi bir profil çizmektesinizdir. hatta kornerden arkadaşınızın açtığı şık bir muz ortaya güzel bir kafa vuruşuyla doksana gol atıp tüm takımınızı sevince boğmuşunuzdur bile. ve yine bir atak sonrası topu bi şekilde kalecinize kazandırtıktan sonra biraz yorulmuş olduğunuzdan yavaş yavaş görev bölgenize dönmektesinizdir ki, o anda bir acı hissedersiniz, kafanızın sağ tarafına tank ateş etmiş gibidir ancak öyle bir şey ki bu acı bir anda sol tarafınıza da geçmiştir ve siz o şekilde çömelip kalırsınız, bir anda herkes yanınıza gelir, bir süre sonra anlarsınız ki o gtüne koduğumun kalecisi-ki normalde kankanızdır- degaj çekecem diye toğu tam sizin kafanıza nişanlamıştır. ondan sonra maç performansınız düşmüş, o moralsizlikle de kendi kalenize bir gol atıp, maçtan yenik ayrılmışınızdır...işte böyle etkiler mikasa topun suratta patlaması...
    (bkz: bu da böyle bir anım işte)
    (petrucciante, 23.06.2007 11:55)
  6. çüke top çarpması durumundaki gibi işemeyle geçecek bir şey değildir, boşuna denenmemelidir işemek.
    (bkz: tecrübeyle sabit)
    (strutter, 23.06.2007 12:09)
  7. bu olay özellikle mikasa topa smaç vurulunca manşetle karşılanması gerekirken suratla devreye girilmesi sonucu fena bir hal alır, dehşete dönüşür. maçın kalan kısmı; yüzün bir kısmı, düşünme yeteneğinin tamamı felç olarak tamamlanır.
    (kalemiticeyn, 23.06.2007 12:09)
  8. - sana 100 ytl'ye veririm.
    + 100 ytl mi? benim alnımda enayi mi yazıyor?
    - yoo mikasa yazıyor.
    + geçen maç yaptıydık da ondandır.
    (hansvoralberg, 23.06.2007 12:12)
  9. taşaklarda patlamasından daha kötü olmayan durumdur. sonuç itibariyle söz konusu olan o hassas bölge olunca gelecekle ilgili planlar tehlikeye girebilir. yüzünüze çarpıp kaşınız açılsa dikiş atarlar geçer ancak oraya(anladın sen onu) çarpınca herhengi bir açılma durumunda dikiş çare olamaz.
    (sirseri, 23.06.2007 12:14)
  10. (bkz: topun yüzde patlaması)
    (panina manina, 02.09.2007 10:33)
  11. bilimsel açıklaması nedir bilmem ama, bu olaydan sonra topu yüzüne yiyen kişinin burnu akmaya başlardı ve bir müddet burnunu çekerek oyuna devam ederdi. ha bir de patlak mikasanın içine dandik top yerleştirme fantazisi vardır ki tamamen başkadır o. saygılar.
    (obi two kenobies, 02.09.2007 11:10)
  12. hayatınıza kemerli bir burunla devam etmenize sebep olur. bedavaya yamulan burun, birkaç bin ytl'ye toparlanmak üzere suratınızın orta yerinde yerini alır.
    (bkz: based on a true story)
    (labarba, 02.09.2007 11:35)
  13. kış aylarındaysanız ve top da kulağa geldiyse futboldan soğumanıza hatta futbolu bırakmanıza neden olabilir.
    (grasp, 02.09.2007 11:50)
  14. mikasa markalı futbol topunun azbiraz da yıpranmış olması halinde suratınızda henüz keşfedilmemiş bir ülkenin haritasını saatlerce taşımanıza sebebep olacak durumdur.
    (yerdengelen, 02.09.2007 12:31)
  15. (bkz: burun kırılması)
    (power of the right, 02.09.2007 12:48)
  16. herhangi bir topun suratta patlamasıyla aynı etkiyi verecek olan olaydır. mikasa eşek derisinden mi yapılmaktadır efendim ? futbol topu , futbol topudur , ha iklim koşullarının farklılığı suratta patlayan topun etkisini değiştirir mi ? değiştirir kesinlikle. örneğin , soğuk bir kış günü topun yüzünde patlamasını istemez insan.

(bkz: adidas topun taşakta patlaması)
    (hplovecraft, 02.09.2007 12:54)
  17. uzun zamanımı üzerinde harcadığım futbol yıllarımda bir kaç kez başıma gelmiş hadisedir. o zamanların tabi en iyi topu olan mikasa ft-50 veya mikasa fx-50 marka bir futbol topunun suratta patladığı anda az biraz dayanılması zor bir acı bıraktığı gerçeği yadsınamaz. ama vücutta gerçekten geleceği en kötü yer midir? ne yazık ki hayır. mikasa topun patlayarak en kötü acıyı vereceği yer - yani surattan öncelikli olarak söylüyorum, ki bacak arasını otomatikman ilk sıraya yerleştirdiğimizi düşünüyorum- soğuk bir havada sağ veya sol baldırınızın iç kısmıdır. olay genellikle şu şekilde vuku bulur. siz kalenize çekilecek bir şutu önlemek için rkip takım oyuncusuna yan tafaından yaklaşırsınız, fakat topun önüne tüm vücudunuzu koyacak zamanınız olmadığını anladığınıza hangi cenaptan yaklaştığınıza bağlı olarak sağ veya sol ayağınızı yerden beliniz hizasında kaldırmak suretiyle kaldırdığınız vakit baldırınıın iç kısmı topun ilk hedefi olur. o n baağınızda meydana gelen yanma titremenize neden olur. soğuk su sıkmaları ve ovmaları hiç bir şekilde fayda etmediği gibi, kasıklarınıza ben gay sürmüş gibi hissedersiniz bir kaç saat byunca.
    (12monkeys, 02.09.2007 13:02)
  18. yolda yürürken eheremehere adamın tipine bak la ork gibin dediğimiz insanların elften orka geçiş nedenidir. bu meteforda mikasa top sauron oluyor. zaten abanılan mikasa top da aldığı oval yapıyla benzer sauron a. hani göz ya sauron o açıdan.
    (callandor, 02.09.2007 23:34)
  19. topu suratta patlatan hödüğün de büyük bir risk içinde bulunduğu talihsiz bir olaydır.zamanında suratta patlattığım mikasa top,rakibe hiç bir yan etki yapmamışken,benim ise bir hafta boyunca mosmor bir gözle dolaşmama sebebiyet vermiştir.
    (legatus, 02.09.2007 23:57)
  20. sinüzitin seni öldürmektedir.elmacık kemiklerinin yan taraflarından, alnının her noktasına nüfuz etmiş sıvı, odtünün gdv(bkz: göt donduran vadisi) bölgesinde inanılmaz bir acıya gebe olur bir anda.

gdvdeki halısahalarda maç heyecanlı gitmektedir. kademeye giren aykut, sol kanattan gelen akını önlemiştir ama akının yönünü değiştirmek için ibrahim üzülmezvari futboluyla kampüste nam salmış x kişi topa vurur.topa öyle bi vurmuştur ki topa vurma sesi gelmeden aykutun suratında bişey patlar(bkz: kaptan, bir cisim yaklaşıyor efendim)... ve yerde de doku sıvısının 2/3 ünü kaybedecek olan baygın ve masum bir odtü öğrencisi ...

(bkz: nerden mi biliyorum)
    (bkz: e aykut!)
    (bab the kenk, 24.11.2007 00:54 ~ 00:58)
  21. suratta mikasa damgasının oluşmasına sebep olur.

+ ooo abi bakıyorum da reklam almışın,ehe ehe...
    - olum sus lan zaten acıyor...ahh, ananıskiii...
    (höytfield, 24.02.2008 03:48)