belki ilginizi çeker
  1. · michael
  2. · maykıl
  3. · kabil
  4. · dört büyük melek
  5. · archangel
  6. · gooookhan
  7. · michael i micheal olarak yazmak
  8. · michelangelo
  9. · dinci kesimin çocuklarına koydukları isimler
  10. · 9 eylül 2009 istanbul yağmuru
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · okan bayülgen
  5. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  6. · mutluluk veren küçük şeyler
  7. · beşiktaş
  8. · mastürbasyona mastürbasyon demek
  9. · bir dişi ile iyi anlamda arkadaş olmak

mikail  

1. en kral melek. popun kral michael ve basketin kralı michael ile aynı adı taşır.
    yılın belli günlerinde kliselerin çan kulesinde görünür imiş. *
    (hepten aykırı, 02.05.2004 23:04)
  2. doğa olaylarından sorumlu melek.
    (bkz. why does it always rain on me)
    (tenement funster, 02.05.2004 23:07)
  3. meleklerin birbirlerinden üstünlükleri vardır. en üstünleri dörttür.üçüncüsü "mikâil" aleyhisselâmdır. ucuzluk, pahalılık, kıtlık, bolluk, ekonomik düzen yapmak, ferahlık ve huzur getirmek ve her maddeyi hareket ettirmek, bunun vazîfesidir.
    (metuss, 02.05.2004 23:20)
  4. doğa olaylarından sorumlu olduğu için insanda bir pan , bir elf etkisi bırakan bu melek , olsa olsa satyricon'daki başrol oyuncusu* elemana benzer* gibi bir etki de bırakmaz değildir insanın üstünde.*
    (togisama, 24.06.2004 11:53)
  5. (bkz: michael)
    (skuba, 27.06.2005 09:38)
  6. meteorolojiden sorumlu melek.
    (widowmaker, 01.08.2007 11:38)
  7. şu sıralar melih gökçek i deli eden melek.
    (equinox, 10.08.2007 19:35)
  8. ne zaman basket maçı ayarlasam maç saatinde fırtınaları salıvermek suretiyle beni kafaya aldığını düşündüğüm, doğa olaylarına bakan melek... xmen deki storm da aynı işi yapar, ancak halle berry bu karakteri canlandırdığından beri melek olduğuna ihtimal vermiyorum...
    (caesarius, 10.08.2007 20:08)
  9. *kimsin?
    -mikail ben..
    *ne iş yaparsın?
    -doğa olaylarıyla ilgileniyorum..
    *hadi ya ben de getir götür işleriyle uğraşıyorum nakliyat bi nevi..
    -peki işler nasıl..
    *iyi iyi bu aralar baya yoğunum allaha şükür.. beni geç de ne olum bu memleketin hali bak küresel ısınmaydı kuraklıktı aldı başını gidiyo bi el at gözünü seveyim.. alırlar seni yakında aşağı..
    -ben emir kuluyum allah ne derse onu yaparım..
    *nasıl yani melek misin sen yoksa?
    -evet ben meleğim de sen beni nasıl görüyorsun onu anlamadım iki saattir düşünüyorum..
    *hehe nasıl olacak olum tanımadın mı beni?
    -hayır!!
    *ben azrail.. buraya kadarmış miko benim şirketin son yolcusu sensin, şimdi sokcam orağı beynine ..
    -nasıl yani ya melekler ölmez senin orak nurdan oluşan bana işlemez ki..
    *ya bu orağı modifiye etmişler nur mur dinlemiyomuş az önce elimi kestim iki saattir nur akıyo..
    -hadi ya bakayım şuna, seni şirin şeey..
    *hadi miko lafa tutma beni kelime-i şahadet getir..
    -nası yani şimdi ben gerçekten.... ıhhk...(yutkunma efekti)
    *ben emir kuluyum hocam allah ne derse onu yaparım ekekeke..
    (annebenrölativistikoldum, 21.05.2008 18:21)
  10. bir melektir ve michael jackson'un müslüman olunca kendisi için aldığı yeni isimdir. aslında bu yeni bir isim sayılmaz, çünkü her ikisi de aynı sami dilinden gelen ibranice (dolayısıyla hristiyanlıkta) ve arapçada (dolayısıyla islam'da) bu isim aynı varlığa aittir. michael jackson sadece ismi için yeni bir telaffuz seçmiş gibi oldu. mesela muhammed ismindeki bi amca doğu karadenize yerleşince "adımı mamed olarak değiştirdim, bana artık "muhammed amca" yerine "mamed emice" deyin" diyor mu? ya da gene karadenize yerleşen "betül" ismindeki bi kız "artık karadeniz ismi almalıyım" mantığıyla nüfus müdürlüğüne gidip adını "petul" olarak değiştirtiyor mu, hayır.
    bence michael kalması da o yüzden sakıncalı değildi, çünkü michael zaten islam dininin içinde bir isim. hatta genel olarak islam isimleri, islam dışı isimler gibi bir ayırım olduğuna da çok inanmıyorum.
    (earendill, 22.11.2008 11:31)
  11. klasik şeylerden gireyim.

mikail agamız, cennetin ordularının komutanı, melek takımının lideri gibi işlerle konumlandırılmıştır. keza şeytanı cennetten sürme işi yine bu babuş tarafından gerçekleştirilmiş. umut getiren, güç veren, klavuzluk eden, manuple eden, güç ve adaleti koruyan vs. sayısız methiyeler düzülmüş, gazlar verilmiş abi için.

kendisi ile ilgili tesadüfen bulduğum bir kaç detay ise şöyle:

*yahudi kültü mikail'i "tanrı gibi olan" veya "tanrıya benzeyen" şeklinde tanımlamış. bu arada evet mikail - michael - micha'el bir özel isim değil bir sıfat.
    *mikail genel anlamda hava olaylarıyla ilgili varsayılsa da işin aslı daha çok fırtınalarla ilişkilendirilmiş. işin daha enteresan yanı mikail fırtınalarla vs. ilişkilendirilmesine karşın elementi hava değil ateş.
    *sıfatlarından bazıları: parlayan, yanan, temizleyen ateş, seher yıldızı
    *mikail'in bembeyaz, kuştüyü, sevmeye doyamayacağımız kanatları aslında resimlerdeki gibi değil, doğrudan ateşten yaratılmış. kendisi "ateşlerle birlikte uçan" vs. şeklinde tanımlanıyor.
    *bilimum exorcist ayinlerinde hristiyanlar en az tanrı kadar bu aganın adını zikretmektedirler. artık, "siktir git şeytan bak mikail götünü kesmeye geliyor" mu diyorlar ne yapıyorlar onu bilmiyorum. (bkz: kahrol düşman al sana bomba)

bu meşhur ölü deniz parşomenleri ve birkaç kaynakta daha ise mikail babuş ekstra farklı çılgınlıklarla karşımıza çıkıyor. cennet ve cehennemin savaşının adını bu sefer "ışık oğulları vs. belial oğulları" celebrity deathmatch alıyor. mikail'in buradaki rolü ışığın prensi.

abimiz bu savaşın sonunda düşmanının böğrüne mızrağını geçirirken kameralara yakalanır. evet bu arada bildiğimiz haç şeklinde şövalye kılıcı değil ucu kılıç gibi şekillendirilmiş enteresan bir mızrak kullanıyormuş.

bu arada rakibi kanatları olmayan veya çok küçük kanatları olan yılankavi bir ejderha olarak tasvir edilmiş. cehennem ateşi yakılıp gateway oluşturuluyor ve avladığı rakibini derinliklere doğru şutluyor. ancak ve ancak bu noktadan sonra kendisinden haber alınamıyor. geri kalan yazılar hep gazlama. şöyle süper böyle süper.

sadece şöyle bir söz ile ilişkilendiriliyor kendisi yine: "hayatımı dürüstçe, doğruluk ve adalet için savaşarak yaşadım." ölümsüz olduğu varsayılan bir varlık için biraz ilginç sözler açıkçası.

bu arada kendisi her rockstar gibi kıyamette ortaya çıkıyor.

kıyamet aktivitelerinde ise senaryolar üçe bölünmüş.
    *birisinde günah sevap terazi işlerine bakacak diyor.
    *diğeri kıyamet anında ortama gelip delikanlı olanları diskoya götürecek diyor.
    *sonuncusu ise kavga emekçisi mikail son savaş adında bir şeyde çarpışacak diyor.

özetle bu herif bir yerlerden tanıdık geldi bana.
    (radiance, 04.10.2009 17:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil