belki ilginizi çeker
  1. · diyarnintaraç
  2. · dostluk
  3. · mihr ü mah
gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · prison brake
  3. · disko kralı
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · boylumlama
  6. · aşk ı memnu
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · kahvaltıda çorba içmek
  9. · sayid jarrah

mihr  

1. genelde bu 80 gr. altına karşılık getirilir. geçenlerde bir nikaha şahid oldumdu böyle. imam dedi ki; "ya 80 gr. dan fazla olursa zekat vermeniz gerekir. bu nedenle 80 gr. iyidir." tuhaf geldiydi bana. öte yandan bir aralar yazmıştım bunu aramaya da inanıyorum ama bulamadığımda bir daha yazayım. mihr-i muaccel denen bir türü vardır bunun boşanmanın hemen ardından kadına 3 aylık geçimini sağlamak üzere verilmesi gereken. ha neden 3 ay? sanırım neseb sorunu var burada. kadının hamile olup olmadığı anlaşılmalı diye düşünüyorum (kesin bilmiyorum ama).neyse diyelim ki; taahhüt ettin ancak vermedin bu mihri bu sefer evlilik boyunca gerçekleştirdiğin bütü cimaların meşruluğunun ortadan kalkacağını dolayısıyla zina yapmış sayılacağını felan söylerler ama bilmem ne derece doğrudur bu.sonra bir de bunun mihr-i mueccel türü vardır. erkeğin ölmesi durumunda kadına verilmesi gereken ayni veya nakdi materyali temsil eden. işte böyle iken böyle bu konudaki bilgilerimiz. aman boşanmayın da mihir de saklı kalsın olsun bitsin. zor iş bunlar.
    (fempusay, 14.07.2005 16:52 ~ 24.07.2005 13:37)
  2. (myrmidon, 20.09.2006 14:22 ~ 14:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil