belki ilginizi çeker
  1. · güzel kadın hastalığı
  2. · avmigran
  3. · imigran
  4. · tirbuşon
  5. · relpax
  6. · aura
  7. · küme tipi baş ağrısı
  8. · değişen mevsime hemen ayak uydurabilen insan
  9. · beni öldürmeyen şey beni daha güçlü kılar
  10. · beynim zonkluyor
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kemal kılıçdaroğlu
  2. · insanın hayatına sıçan şeyler
  3. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · ahmet kaya
  6. · geniş aile
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · deja vu
  9. · avrupa yakası

migren  

sayfa  / 4
  1. düzenli işkence olarak da niteleyebileceğimiz beraberinde gözlerin kararması kusma ve çok arttığı zamanlarda bayılma gibi atraksyonların da olduğu hastalık
    (athelas, 15.04.2004 21:58)
  2. aslında baş ağrısı migren çeşitlerindendir.düzenli olarak ağrıyan başka organlar için de migren sözcüğü kullanılabilir.esn sık görülen çeşidi baş migrenidir.ör:ben
    (data, 20.04.2004 09:16)
  3. nedeni belirsiz ve türlü türlü tetikleyicileri olan kronik ve şiddetli baş ağrısı.belli başlı 3 belirtisi vardır.eğer bu 3ü de baş ağrısı sırasında yaşanıyorsa sıçtınız.büyük ihtimalle migreniniz var:1-fotofobi(ışıktan kaçma) 2-fonofobi(ses,gürültüden kaçma) 3-mide bulantısı,kusma.
    çaresi migreni tetikleyen etkenlerden uzak durmak,migren atağını önceden farkedip ilacınızı alıp uyumak.ilaç olarak şiddete göre vermidondan apranaxa kadar bir sürü alternatif var ama relpax ve zomig migrene karşı baya etkili diye biliyorum.
    (errant, 06.09.2004 02:15)
  4. migren genelde orta şiddetli baş ağrılarına sebep olur.hatta başın belli bir kısmını(sağ ya da sol) etkiler genellikle.kadınlarda daha sık rastlanan ve tedavisi mümkün olmayan bir hastalıktır.öldürmez ama süründürür.
    (bkz. baş ağrısı)
    (amorph, 06.09.2004 10:41 ~ 10:43)
  5. glaxosmithkline'ın imigran adlı ultra güçlü ve pahalı bir hapla ağrısından kurtulabildiğiniz, fakat hapı kullananların pek tavsiye etmediği , bombok hastalık
    (kornish, 22.01.2005 13:22 ~ 13:22)
  6. en sık görülen başağrısı tipi.migrenliler ağrı kesici ilaçları çok sık, hatta her gün kullanırlarsa, migren atakları daha sık gelmeye başlar.
    (yaşam meleği, 22.01.2005 23:07)
  7. uykudan baş ağrısıyla uyanabileceğiniz rezil berbat bir hastalık. zamanında ıslak saçla gezmeseydin, ıslak saçla uyumasaydın der hep annem. halbuki annemin bahsettiği sinüzittir. annem işte.
    (lightblue, 09.05.2005 01:59)
  8. işten, okuldan, şundan, bundan kaytarmak için en sık başvurulan hastalıktır. "benim migrenim azdı" diyen birine, "hadi len sahtekar!" demek mümkün değildir zira. gerçek migren sahiplerini tenzih ederek söylüyorum; "migrenim azdı, geberiyorum" diye nümayiş yapanların büyük çoğunluğu, sıradan bir baş ağrısını abartan, bir nev'i kıçını gören kedilerdir. gerçekten migreni azmış birinin ne bunu beyan etmesine gerek vardır (gören herkes durumun fena olduğunu anında kavrar) ne de bunu söyleyecek mecali vardır. yemeden içmeden kesilir.

bir gün babaannem bir yandan ızgara balık yiyor bir yandan da "migrenim azdı" diye söyleniyordu. yukarıda söylediklerimi aynen ona da söyledim. ağzıma ağzıma vurdu, çimdik attı, "vicdansız enik" bile dedi. o yüzden, olayın iç yüzünü bilin ama siz siz olun "migrenim azdı" diyen birine, benim gibi bilmiş bilmiş konuşmayın.
    (iki blok otede, 15.08.2006 17:27)
  9. kafanızın bir bölgesinin taştan ya da çelikten imal edildiğini sandığınız anlara vesile olan hastalıktır.
    (ccuk, 15.08.2006 19:19)
  10. insanın kendisinden ve bedeninden nefret etmesini sağlayan hastalıktır. yavaş yavaş gelebildiği kadar, gayet güzel otururken bir saniye içerisinde zınk diye de beyninizi delebilir. çoğu zaman bir baş ağrısı değil "kafa ağrısı"na dönüşür. zira omuzlardan itibaren vücudunuzun üst kısmı 70 kg civarında ağrılı bir kütle olarak hissedilir. en ufak bir ses, ışık, koku kaldırılamaz. duyulan ses bile kusmaya neden olabilir. apranax fort muş, vermidon muş bir boka yaramaz. zaten sürekli kustuğunuz için ilaç içseniz de bir faydası olmaz, ayrıca mide kanaması geçirmeniz an meselesi olur ayda 20 gün başağrısı çekiyorsanız. avmigran biraz fayda eder çok kuvvetli ağrı yoksa. ancak migren ataklarında en yakın sağlık ocağına veya eczaneye gidip alerjiniz yoksa novaljin varsa başka bir ağrı kesici ile, emedurun karıştırılıp, iğne olarak popodan yapılması en etkin sonucu verecektir. en azından emedur, baş ağrısı yüzünden dalınamayan uykulara sürükler insanı, mide bulantısı da kalmaz.
    üniversite hastenelerindeki migren polikliniklerinde (dokuz eylül üniversitesi), çok güçlü migrenler için eğer her yol denenmiş ve başarılı olunamamışsa, her gece düzenli ve kontrollü olarak laroxyl kullanılması önerilmektedir. biraz uyku hali yapar, ancak ayda 25 gün ağrı çeken bir insanın azabını, 2-3 güne düşürdüğü de bir gerçektir.
    (marla singer, 10.09.2006 13:32 ~ 13:35)
  11. insanı çileden çıkaran öldürmeyen süründüren hastalık çeşidi. eğer bir de kronik hale gelmişse, sabah uyandıktan sonra içinizden beşe kadar sayarsınız, ve tataaam, şakaklarınızdan beyninizin içinde bir yerine doğru ağrılar iletilmektedir. genel olarak kafanızda bir hissizliğe sebep olur, duvara ya da bir yere hızlıca çarpsanız geçecekmiş gibi gelir, zaman içersinde gözlerin önünde morluk oluşumuna sebebiyet verir. başparmağınızın el ayanıza doğru olan uzantı kısmına iğne ya da kalem batırılarak, ya da şakaklara naneyağı ile masaj yapılarak biraz rahatlanma sağlanmaktadır. tedavi için genel olarak antidepresanlar kullanılmakta, bunun için en yaygın olarak laroxylönerilmekte, cipralex de kullanılmaktadır. ilaçlar hiç olmazsa kronikleşen migreni normal sıklıkta bir migrene dönüştürmeye yarar, uykunuzu düzenleştirir. migreni olan birisinin en yaygın olarak yapması gereken, çok sıcak çok soğuğa kafayı maruz bırakmamaktır, zaman içersinde migrenini azdıran yiyecekler keşfedilir ama genelde tatlılardan uzak durmakta fayda vardır.
    (blungel, 04.01.2007 02:00 ~ 22.04.2007 00:54)
  12. nadir gelir sağlam gelir.tedavi için (bkz: tirbuşon)
    (pakapoka, 27.03.2007 13:25)
  13. geldiği zaman kafamı mengene içine koyup sıkıştırmak istediğim bir hastalık.
    geçmesi için karanlık ve sessiz bir ortamda beklemekten ve dua etmekten başka birşey yapamayacağın lanet şey
    (bilgin, 27.03.2007 17:20)
  14. kabus gibi insanın üstüne çöken bu lanet bir kere vurduğu zaman yapacak pek birşey yoktur. soğuk duş ve elma yemek bazı durumlarda ağrıyı bir miktar hafifletebilir. alternatif bir önlem olarak duvarlar yumruklanabilir; ellerinizdeki acıya odaklanıp başınızdaki ağrıyı bir süreliğine unutabilirsiniz.
    (stalefish, 27.03.2007 20:44)
  15. tepeden bir zonklamayla kendisini belli ettiği anda ilaç alınmadığı takdirde, ağrının başın sağ ya da sol bölgesine geçmesiyle sonuçlanan; kokuya, sese, ışığa aşırı duyarlı hale getiren; ağrının ilerlemesiyle kusma ve hatta kusmalar başlayan; günü ya da geceyi acil servislerde geçirmenize sebebiyet verecek; öldürmeyen ama ciddi anlamda süründüren hastalık.

(bkz: relpax)
    (psykhee, 07.04.2007 14:22 ~ 14:26)
  16. ışığa ve sese karşı çok duyarlı olup,bulantı gibi belirtileri olabilen çok kuvvetli bir baş ağrısıdır...migren atakları başladığı andan itibaren kişinin o anlık faaliyetleri ağrı geçene kadar durur ,karanlık ve sessiz bir ortamda uyuması önerilir.ağrı geçirmenin bir yöntemide sekstir.sadece seks sırasında salgılanan bir enzim o andaki ağrının geçmesini sağlar.anlık bir tedavi yöntemidir,kalıcı olarak migreni geçirmez...
    (klytie, 07.04.2007 14:31 ~ 14:31)
  17. yeri geldiğinde başınızı duvarlara vurmanıza sebep olabilecek, ne kadar ağrı kesici alırsanız alın geçmeyen, süründüren hatta can bedenden çıkmadığı halde öldüren bir ağrıdır. birkaç saat ile 2 hafta arasında değişebilir süresi. (genelde daha az deniliyor ama 2 hafta kadar yaşadığım oldu..)
    (bkz: allah düşmanımın başına vermesin)
    (angellore, 15.04.2007 17:01 ~ 17:02)
  18. nietzsche'nin kurtulmak istemediği hastalığıdır, hatta güzel bir aforizma bile yazmıştır hastalığına.

"beni öldürmeyen şey beni güçlendirir."
    (evo, 06.05.2007 12:34)
  19. illet.
    (sugibiazizol, 06.05.2007 12:40)
  20. ortaokuldayken baş ağrısından çok çekiyordum ama sebep olarak göz numaramın ilerliyor olması, boyumun uzuyor olması falan gibi şeyler gerekçe gösteriliyordu ailem tarafından. sonra bir gün galatasarayın şampiyonlar ligi maçı vardı sanırım, izlemeye çalıştım baş ağrımla uğraşırken. ama o kadar çok ağrıyordu ki sonunda ağrıdan uyuyakalmayla bayılma arası birşey yaşadım. o gece doktora gidildi (çünkü benim galatasarayın maçı varken uyuyakalmamın mümkünatı yoktu), migren olduğum anlaşıldı.

kendimi bildim bileli başım ağrır. önceleri* katlanamayıp ağrıdan gözlerimin yaşardığı, ağladığım bile oluyordu ama artık öyle bir dereceye geldim ki apranaxı yutmuyorum bile. alışkınım. ne de olsa baş ağrısı öldürmez.

diyeceğim odur ki; migreni yenemeyeceğimiz için onunla yaşamayı öğrenmek, alışmak gerekli.
    (sadalet, 14.05.2007 03:51 ~ 07.05.2008 03:31)
  21. sevdiğim bir insana kabir azabı yaşatması nedeniyle sahip olmadığım halde beni ağlatan tek hastalık kesin çözümü olmamasıyla birlikte hapşırınca geçtiği söylenir.
    (kisekisekise, 14.05.2007 17:16)
  22. sahip olana pek bir fors katan hastalık. böyle bir çıkarımda bulunmak için kasıp epey bir gözlem yaptım, gördüm ki, hiç bir semptomunu göstermemesine rağmen migreni olduğunu iddia eden pek çok insan var. bir bildikleri var herhalde. gerçek migren hastaları şunları yaşar malesef;
    - eğer migren gecenin bir vakti gelmişse, yastık bile fazla gelir, batıyor zannedersiniz.
    - her adım atışınızda beyniniz zonklar gibi olur.
    - başınız ağırlaşır, omuzlarınızın üzerinde gövdenizin 3 misli bir şey taşıyorsunuz hissi oluşur.
    - ağrı yavaş yavaş gözlerinize inmeye başlar, hatta ilerleyen vakitlerde adeta bir el gibi yanaklarınıza doğru uzanır.
    sessiz ve karanlık bir odada, yastıksız bir yatak en iyi gelebilecek şeydir, o da çare olmaz ya neyse.
    (kabuklu badem, 09.07.2007 22:30 ~ 22:33)
  23. en kısa nöbeti 12, en uzun nöbeti 72 saat sürebilen nedeni belirsiz genetik hastalık. avmigran ağrı geliyorum denildiğinde içilir, geç kalıp ilacınızı alamadıysanız etol, artık kriz geldiyse ve kaçışınız yoksa kıçınızdan yiyeceğiniz diclomec iğnesi size cennete gitmişsiniz hissi verecektir.
    (sezenehir, 14.09.2007 03:18 ~ 24.09.2007 11:30)
  24. iki gün orucuma malolmuş cehennem azabı.
    (sugibiazizol, 26.09.2007 22:59)
  25. kadınlarda daha çok görülen genellikle başağrısı nöbetleri ile varlığı hissettiren hastalıktır.
    menopoz dönemi ve sonrasında ise bu hastalık ya kayboluyor yada ağrı nöbetleri çok fazla seyrekleşiyor.*
    (miripiri, 26.09.2007 23:08)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil