|
|
- frda orman tanrıçası. simgesi unicorndur. genelde rangerlar taparlar kendisine. drizzt do urdenda kendisinin takipçilerindendir.*
- neutral good orman tanrıçası. intermediate power'dır. genellikle ranger tanrısı olarak tanınır. simgesi unicorndur veya yeşil yaprak üstünde beyaz bir yıldızdır. yeryüzüne ineceğinde genellikle genç bir bakire formunda iner. en ünlü takipçisi drizzt do'urden'dir. bir mielikki takipçisi olarak drizzt do'urden'i değerlendirmek gerekirse aşağıdaki spoilerlı bölgeye bakılabilir.
--- çok pis spoiler ---
drizzt errtu ile karşılaşmıştır ve kendisini sıradan, kötü bir drow olarak tanıtmıştır. akabinde errtu kıllanır ve drizzt'in unicorn şeklindeki kolyesini görür. sorar:
errtu: bir drow için alışılmadık bir seçim. ben halkınızın kraliçesi lloth'un sembolünü beklerdim. bundan hiç memnun olmayacaktır.
(buralar kitaptan alıntı) ilk başta drizzt'in aklı bir çok yerde girdap gibi dolaştı, onu bu kötü durumdan kurtarabilmek için söyleyebileceği en makul yalanları aradı. ama sonra kafasını kararlı bir şekilde salladı e yalanları bir kenara itti. tanrısının namusuna leke sürdürmeyecekti.
errtu: kimsin sen drow?
drizzt: ben drizzt do'urden. bu kadar doğru. (...) tanrıça mielikki'nin kahramanı gwaeron windstorm'a hizmet eden sıradan bir kolcuyum. (der ve münasip bir bildiri olması için eğilip reverans yapar. doğrulurken palalarını çeker) seni mağlup etmek zorundayım rezilliğin çıbanı ve seni dibi olmayan cehennem'in girdap gibi dönen bulutlarına geri yollamalıyım (...)(twinkle, 26.08.2006 01:08 ~ 23.04.2007 01:21)
- drizzt do urden'in gönülden bağlandığı neutral good tanrıça. avatarı unicorn'dur. ormanların tanrıçasıdır.
avatarı olan unicorn drizzt'e montolio'nun korusunda karşısına çıkmış ve kendisini ellemesine izin vermiştir. bu olay tanrıça'nın drizzt'i kabul ettiği ve korucu olmasına karar verdiği olarak açıklanmaktadır.
- nightwish ' in elvenpath adlı şarkısında geçen tapio'nun karısıdır.
- fin mitolojisinde orman tanrısı avcı tapionun eşi, kuzey ormanları tanrıçası.hatta;
tapio-mielikki: rulers of the forest
(bkz: nightwish)
(bkz: elvenpath)
|