görseller
michael skibbemichael skibbe
michael skibbemichael skibbe
belki ilginizi çeker
  1. · eintracht frankfurt
  2. · bülent korkmaz
  3. · sıçıp sıvamak
  4. · türk futbolunda suni çim devrimi
  5. · hıncal uluç
  6. · sikip atmak
  7. · edwin boekamp
  8. · michael stipe
  9. · vatan
  10. · adnan polat
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · erkekte ses tonu
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · yeşim salkım
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · sakarya üniversitesi
  9. · düzenli bir seks hayatına sahip olmak

michael skibbe  

sayfa  / 6
  1. galatasaray'ın uefa kupasını aldığı sezon borussia dortmund'un teknik direktörlüğünü yapan, galatasaray'a elenen ve birkaç maç sonra da görevinden istifa eden teknik adam.
    (benikoyupgitmeneolursun, 08.01.2008 11:45)
  2. an itibariyle floryada olduğu söylenen teknik adam. bi çay içip kaçar heralde.
    (dalosa, 31.05.2008 16:05)
  3. laudrup ve sammer'den olumsuz yanıt alan galatasaraylı yöneticilerin, şu sıralar anlaşmak için zemin aradığı teknik direktör. basına yansıyan haberlere göre ufak pürüzler kalmış. ufak pürüz dendiğine göre eşini ikna turlarına başladılar herhalde.
    (jugador, 02.06.2008 17:48)
  4. gençlerle çok iyi anlaştığı ve alman ekolünden geldiği için yönetimin üzerinde durduğu teknik adam. ama nedense ben takıma olumlu etki yaratacağını düşünmüyorum. yine de umarım galatasaray ve türk futbolu için hayırlı olur.

edit: webaslan.com'daki kariyerini okuyunca daha da korkmaya başladım. tamam futbol ilginç bir oyun, en iyi teknik adamların takımları bile çuvallayabilir ama durum biraz vahim gibi. 32 yaşında bundesliganın en genç teknik adamı olarak dortmund'un başına geçmiş fakat 1,5 yıl sonra kovulmuş. völler ile almanya milli takımını çalıştırmaya başlamışlar, bu sefer de 2004 avrupa şampiyonasında almanyanın ilk turda elenmesiyle beraber oradan kovulmuş. son olarak çalıştırdığı ve galatasaray'ın 5 yediği leverkusen ise bu sezon bundesligayı 7. sırada bitirdi, 34 maçta sadece 15 galibiyet alabildiler.

yolu açık olsun
    (caddebostan, 10.06.2008 10:54 ~ 13:34)
  5. çok güvenilerek getirilmediği anlaşmış olduğu yıl sayısından da anlaşılıyor.umarım basamak olarak görür galatasarayı hem adımızı bir kez daha dünyaya duyurur hem de daha iyi kulüplerden teklifler alır.
    (cinoglan, 11.06.2008 19:17)
  6. en azından uzun süredir süren bekleyişin sona gelmesi sebebiyle mutluyum. 2 ay'ı geçti sanıyorum, sonunda eldeki olasılıklardan birisi seçildi.

skibbe boş bir adam değil. diğer olasılıklarda bahsedilen adamlar daha top peşinde koştururken adam schalke 04, borussia dortmund, alman milli futbol takımı gibi ortamlarda çeşitli kademelerde görev almış ve son olarak da bayer leverkusen gibi bundesliga'nın kalbur üstü bir takımında teknik direktörlük yapmış. 3. sınıf takım denilen bu takımın da 2002'de şampiyonlar ligi finali oynadığını ve 1988'de uefa kupası aldığını ek not olarak belirtelim. hayır anlamıyorsanız susun da adam sansınlar.

ve son dönemlerde kadrosunda ciddi revizyonlar yapan ve bundesliga'daki rakiplerinden kadro olarak oldukça eksik olan takımı son haftaya kadar 4. sırada tuttuğunu da ekleyelim. rakipleri bayern münchen, vfb stuttgart, werder bremen, schalke 04 ve hamburger sv gibi üst düzey takımlardı...

leverkusen'deki günlerine bakarsak barnetta, kiessling, schneider, rene adler gibi isimlerle genç ve tecrübeli oyuncuları oldukça iyi bir şekilde oynattığını görebiliriz.

görünen o ki hazır bir lincoln'ün etrafına yapılacak transferler ve gençlerle güzel bir kadro kuracak ve başarılı olacaktır. tabii ki başarısızlık gibi bir kavram her zaman mevcut, olabilir de. ama bir adamı sırf adı duyulmamış diye eleştirip, süslü, isimli, menajer şişirmesi bir teknik direktöre tav olacaklar eminim ki daha çok seneler hezimetler yaşayacaklar her mayıs aylarında. skibbe en yakın zamanda gereken cevabı verecektir zaten.
    (sycrone one, 11.06.2008 20:17 ~ 20:19)
  7. kontrattaki o 1+1 kısmı da olmasa çok umut veren teknik direktör.galatasaray'daki alman ortamı ortada, bu yüzden en isabetli seçim olduğunu düşünüyorum.keşke rene adler'i de getirse yanında.uçtum biraz,evet
    (substance, 11.06.2008 20:20)
  8. soyisminden çok manşetler çıkacağını düşündüğüm galatasaray teknik direktörü. kendisini analiz edecek kadar tanımadığım için bir yorum yapamayacağım ama isim güzel.

(bkz: hepinizi skibbe)
    (jugador, 11.06.2008 20:29 ~ 20:30)
  9. kariyerini araştırdım. teknik adam olarak:

- bundesliga'da şampiyonluk? yok.
    - başka bir kupa falan? yok.
    - bayer leverkusen'in ş.ligi finaline çıktığı veya uefa kupasını aldığı sene takımın başında mıymış? yok o da değil.
    - ne bileyim laudrup gibi (o da tam belli değil ya) son zamanlarda sükse yapan bir takım mı yaratmış? o da yok.

aynı ben! benim de hiç kupam yok! başarım yok. genç yaşta futbolu bıraktım.

e peki niye bu adamlara bu kadar para veriyorsunuz ki o zaman. ben onda bir fiyata gelirdim cimboma. dolar, euro'da istemem. ytl verin yeter bana.

hey gidi cimbom şaşırtılmayı bekleye bekleye şaşkoloza döndük. tamam nasrettin hoca'nın torunlarıyız ama bu kadar da "ya tutarsa" ayağına yatılmaz ki.

ondan sonra bekleyin ki gelelim stada.
    (aksamustune dogru kis vakti, 11.06.2008 20:43)
  10. eğer takımı taraftarın istediği başaraya ulaştıramazsa ismi s.kim be olabilecek teknik direktör.
    (mirhat, 11.06.2008 21:07)
  11. kariyeri pek de parlak olmayan, galatasarayın yeni teknik direktörü.

(bkz: http://www.hurriyet.com.tr/...)
    (gaddar kerim, 12.06.2008 00:52)
  12. daha ayağını basmadan, sözlükteki entry lerden de anlaşılacağı üzere, basının üzerine çok gideceği bir teknik adam. puan kaybında, basından da buradaki seslerin aynısını duyabiliriz. türk futbolunun klaisik hastalığı: istikrarsızlık. suç, istikrarı desteklemeyen kulüp yöneticilerinde. en açık örneği löw ve fenerbahçe'dir. löw, o sene fenerbahçe'ye çok güzel bir futbol oynatmış ama şampiyon olamadığı için yollar ayrılmıştır. buna benzer örnekler görebilirsiniz. zico'yu düşünün. adam'ın teknik direktörlük kariyerine göz atın. skibbe gibi, şampiyonluk yaşamamış, milli takımlarda görev almış bir futbol adamı. ama fenerbahçe'de şampiyonluk kazandı ve şampiyonalr liginde çeyrek final oynattı.
    uzun lafın kısası; galatasaray bugünlere alman ekolünü temel alarak gelmiştir. ayrıca, altyapısı kuvvetli olan galatasaray, genç oyunculara önem veren teknik adamlar ile uzun vadede başarılı olur. skibbe'nin genç olması, genç oyunculara önem vermesi, ofansif futbolu temel alması ve galatasaray kanına uygun alman ekolünden gelmesi her halukarda avantajdır.
    (archangel tyrael, 12.06.2008 10:35)
  13. galatasaray yönetimi 1+1 yıllık sözleşme imzalayarak güvenini ortaya koyduğu teknik direktör.
    (fakespeare, 12.06.2008 10:37)
  14. galatasaraya alman ekolünün eklenen son halkasıdır. başarıdan başarıya koşmasını diliyoruz. neden olmasın ;

(bkz: 2010 şampiyonlar ligi finali)
    (bkz: her şey çok güzel olacak)
    (nfrt, 12.06.2008 17:58 ~ 18:09)
  15. görünen o ki camianın böylesine tarrakalı bir isimde karar kılması taktik açıdan ligde ciddi bir psikolojik gerilim yaratacaktır. kanımca her karşılaşma öncesi rakip takım oyuncuları 'lan, değdiriyor mu ne?' endişesiyle sahaya çıkacak ve maça hükmen değdirilen taraf olarak 1-0 yenik başlayacaktır.
    (ipimlekusagim, 12.06.2008 18:15 ~ 18:15)
  16. bir beşiktaşlı olarak galatasaray'ın bu teknik adam transferinden bayağı bir verim alacağını düşünüyorum.bu adamlara almanlar yarıyor agedeş.
    (cursed, 12.06.2008 19:14)
  17. 'o kim ya? başka adam kalmadı mı da böyle ilginç insanları getiriyorlar, takımı deneme tahtasına çevirdiler' dedirten galatasaray'a hayırlı olmasını dilediğim teknik direktör.
    (babylon, 13.06.2008 20:46)
  18. soyadıyla ilginç tezahüratlara konu olabilecek teknik adam. mesela "hadi skibbe,hadi skibbe skib at skib at şimdi"
    (ebilona, 19.06.2008 20:46)
  19. hazırlık maçlarındaki kötü performanstan ziyade antrenmanlarda ve maçlarda bir türlü gülmeyen üstüne de sürekli somurtan yüzü beni korkutmakta.biz türkiye de genelde otorite yaratabilen adamlara daha iyi yaklaştığımızdan basın ilerde durmadan üstüne gidince skibbe ne yapacak çok merak ediyorum.her şeye rağmen savunmayı oturtursa çok büyük başarılara galatasarayı ulaştıracağına inancım hala var.lakin büyük sabır gerekebilir umarım galatasaray yönetimi bunu başarır.

herşeyden önce gerçekten sağlam kaliteli bir forvet skibbe'nin tam istediği çalışma ortamını bulmasını sağlayacağı gibi galatasaray taraftarını da rahatlatacak.
    (bir yaz gecesi ruyası, 02.08.2008 21:31)
  20. çok espirili adam. şöyle ki;

bir rumen gazetecinin steaua bükreş başkanı becali'nin "bu bir hıristiyan müslüman maçı, bizim oyuncular maçı kazandıktan sonra meryem ana'ya gidip dua edecekler" sözünü hatırlatması üzerine "ben hristiyanım bizim takımda da bir çok hristiyan var. çok kültürlü ve uluslararası bir takımız. müslümanlar ve hristiyanlar birlik olup hristiyanları yenmeye çalışacağız" şeklinde konuşmuş teknik adam.

daha ne desin. bombasın hocam.
    (jit, 12.08.2008 18:11 ~ 13.08.2008 00:46)
  21. steaua bukres maçında kendi evinde olmasına rağmen sahaya 6 stoper kılıklı oyuncu sürerek beni dumura uğratan teknik direktördür.ilk maçta benden kötü not almıştır.iki emre mehmet topal, servet, hakan balta, meira bu oyuncularla galibiyete nasıl koşacaksın çok merak ediyorum işin komik tarafı da 6 tane defans artı bir kaleciyle oynuyoruz ama ilk 15 dakikada 2 gol yiyoruz.

bükreşte ileri ikilide ve defansta iki kule var bütün hava toplarını alıyorlar ve her ne hikmetse seken bütün toplar rumenlerde kalıyor.galatasaray çok dağınık ortasaha da pozisyon alamıyor bütün ümidini ardaya biraz da lincolne bağlamış, defanstan top çıkmıyor.defanstan iyi top çıkarır diye aldığımız meira ön libero oynuyor ki defans oyuncularımız ona top atmaktan aciz, takım ayhan ayhan diye bağırıyor ama skibbenin nutku tutulmuş heralde...

bu dağınıklığa rağmen ilk 15 dakikada 1 i aykutun hediyesi iki gol yiyip maçı berabere getiriyor hatta galibiyeti getirebilecek pozisyonlar buluyorsak bu bükreşten daha iyi takım olduğumuzu gösterir.ve eğer bu kaliteyi eşeklik etmeden ikinci maça adam gibi yansıtırsak bu turu geçeriz, aksini düşünmüyorum bile...
    (zedt, 14.08.2008 00:54)
  22. bir-iki başarısız sayılabilecek sonuç daha, ve gelsin talihsiz soyadı temelli, tutmalı-emmeli-gömmeli espriler. çanlar senin için çalıyor maykıl.
    (tembel, 14.08.2008 00:59)
  23. bu adam kafayı yedirtmiştir dün gece.

ulan bre kalas 4 stoperi ne halt yemeye oynatırsın.hadi oynattın defansın solunda oynayacak olan hakan baltayı da oynatmışsın emre aşık sol tarafta olmasına rağmen o da sola yakın oynuyor.hakan baltaya bu kadroda baksan sol bek desen bek değil, açık desen açık değil ortada oynayan bir oyuncu desen o da değil, zaten önünde arda var.
    portekizle euro 2004 de final oynamış 2006 da dünya kupasında bi çok maç oynamış adamı git sen ön liberoda oynat. tamam kaldırır orda da oynamışlığı vardır ama elinde zaten mehmet topal var.

emre güngörün bek oynamasına hiç değinmiyorum bile; yaptığı hatta yapmaya çalıştığı bir kaç bindirme denemesinde gerçekten içim acıdı.adam o özelliğe sahip değilki bariz direk sırıtıyor.adam geçemez top süremez...

valla skibbe böyle devam ederse kalli'yi aratacak.
    (dontgototheedgeofrainbows, 14.08.2008 11:50)
  24. allah tarafından, imtihan edilmemiz için yolladığını düşündüğüm teknik direktör. e artık deplasmanda 34573498 stoper ile oynarız.
    (alt ve üst kenarları paralel olan dörtgen, 14.08.2008 12:04)
  25. steaua bükreş'i teknik direktörsüz çıksa çatır çutur top oynayarak yenebilecek takımımız dün yenilmekten beter olduktan sonra "acaba ne skibbe derman olacak bu herif?" diye düşünmeye başladığım teknik adam. umarım zaman beni yanıltır, döneklik yaparak bu sayfalara "aslanım benim, en baştan beri inanmıştık sana be michael'im" yazacağım günler yakındır inşallah.
    (sözlük bana nick bul lan allahsız, 14.08.2008 12:08)
 sayfa  / 6

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil