1998 dünya kupasında yıldızı parlayan ingiliz forvet. liverpool ile özdeşleşen futbolcu, müthiş sürati ve ayak içiyle köşeye bıraktığı toplarla adından söz ettirmektedir, özellikle 98 dünya kupasında gösterdiği performans hepimize oha dedirtmiştir.
*
(bkz.
arjantin-ingiltere maçları)
her ingiliz futbolcu gibi götü kafasına denk insan. beckham gibi. bunlar maçta her tür turşuluğu yapabilecek adamlardır
kanımca biraz fazla şişirilmiş futbolcu
newcastle unitedin bomba transferi
zamanında liverpool sempatizanı olmama neden olan şirinlik muskası futbolcu.ama iyi de futbolcu.
(troke, 13.04.2006 00:38)
oldukça hızlı olmasına karşın kısa boyuyla biraz dezavantajı olan futbolcu. fifa serileri olsun, pes serileri olsun bir çok bilgisayar oyununda bile, en hızlı koşan futbolculardan biri olarak yer almıştır.
2006 dünya kupasında gruptan çıkmayı garantiledikleri bir maçta pas vermeye çalışırken son anda karar değiştirmesi üzerine kendi kendini ciddi derecede sakatlayabilmiş bir futbolcudur
(mavio, 22.06.2006 16:06)
20 yaşının altındayken dünya kupasında arjantine attığı golden sonra adından çok bahsedilen ve her zaman iyi futbolcular arasında hatırlanan ancak kanaatimce hiçbir zaman en üst noktaya ulaşamayan futbolcu.
almanya 2006 dünya kupası'nda ingiltere - isveç maçında yaşadığı sakatlık ile 10 ay sahalardan uzak kalmış ingiliz yetenekli futbolcu. futbolculuk hayatı yaşadığı son sakatlık ile bittiği iddia edilse de 2007-2008 sezonunda yine kendini bulacak gibi.
10 aylık sakatlık süreçi içerisinde kulübü
newcastle united'ın gördüğü zarar karşısında ise ingiltere futbol federasyonuna açtığı dava ile kulübüne yaklaşık 14 milyon avro'luk bir tazminat kazandırdı. türkiye'de de aynı olay yaşanmıştı. rüştü için fenerbahçe ve federasyon karşı karşıya gelmişti. sonrası? federasyon ödemiyorum diyerek ortalıktan kaçmıştı. biri ada, biri türkiye...
liverpool'dan ayrılışı, muhtemelen kariyerinin bitişi olmuş futbolcu.
yüzü ile "beni sev, bana güven" frekansları yayan insan, ve çok iyi futbolcu.
soyadından da anlaşılacağı üzere fırıncıdır kendisi. iyi futbolcudur. sağlam krampondur.
yanlış hamleler ve yanlış kararlarla kendi kendini bitirmiş, futbol tarihinin en büyük golcülerinden birisi olma şansını kaçırmış adam.
futbol tarihinin en şanssız adamlarından biri. bir de 1985 ve sonrasında doğan her gencin ilk idollerinden, 1998 dünya kupası 2.turundaki efsanevi arjantin maçındaki oyunuyla. plase vuruş üstatlığı, harika sürati, uefa kupası'nı alan fowler'lı, mcallister'lı liverpool'daki iştahlı oyunu ile çok sevilen bu adam, ardından real'e gidişiyle kaydı, bitti. önce galacticos kavramına bir türlü uyamaması, sonra peşini bırakmayan saçma sapan sakatlıklar iyiden iyiye soğuttu owen'ı futboldan. şimdilerde gene kendine geliyor gibi sanki yavaş yavaş, ancak yaşı ilerledi, ve artık o eski pırpır ufak tefek adam gene gol yağdırır mı, meçhul. ha, izlemek, desteklemek hala gönül borcu orası ayrı.
bugün itibarıyla
galatasaray'ın kancayı taktığı futbolcudur.
sadece sağ ayağının içiyle tsl'yi sallayabilecek oyuncu. bak sadece sağ ayak içi diyorum.
galatasaray spor kulübü'nün rehabilitasyon merkezi haline gelme yolundaki son adımıdır owen transferi. kariyeri düşüşte ve/veya sakat oyuncuları alıp tedavi ettirip (veya ettiremeyip) oynatma (veya oynatamama) planıyla başarı ve ekonomik gelişmenin peşindeki güzide spor kulübü'nün bu yöndeki transferleri
nonda
baros
linderoth
lincoln
kewell
song
ile örneklenebilir. netekim bu transferlerden sadece linderoth ile lincoln fos çıkmıştır, nonda beklenenin altında kalmış; kewell ise en faydalısı olmuştur.
iş owen cephesini incelemeye gelirse, genç yaşında milli olmuş, ohaaa lan ne acayip adam dedirtmiş, fifa'ların bir dönem kralı olmuş bir isimdi. ta ki real madrid'e gidene kadar. madrid'e gidip dönünce iki eliyle bir edevatı doğrultamamaya başladı. newcastle'a döndüğünden sonraki istatistikleri gayet düşüktü. uzun süren sakatlıkları, form tutamaması ve yüksek maaşı ile newcastle'ın başına dert hale geldi ve bu sezon sözleşmesi bitti.
kendisi newcastle'da forma giymeyeceğini ve ingiltere'de kalmak istediğini açıkladı ve bazı dedikodulara göre liverpool, hull city, aston villa, fulham ve everton kendisiyle ilgileniyor. ayrıca yurtdışından roma, celtic, glasgow da owen'ı listesien almış durumda. ancak bu teklifler arasında (galiba sponsor yoluyla) en cazip tekliflerden biri de galatasaray'ın teklifi.
kariyerine ingiltere'de devam etmek isteyen bu oyuncu, türkiye'ye gelir mi bilinmez, gelirse başarılı olur mu o da bilinmez ama gelirse birçok galatasaray taraftarını heyecana boğacağı kesin.
kdaol londra'dan bildirdi
itüsöz haber ajansı
kendisi ileri derece at yarışı hastası ve atları var.
baros la beraber voltranı oluşturabilirler. sakatlık falan yoksa hakikaten süper bir iş yapar galatasaray yönetimi.
galatasaray ın çakma liverpool olmak için almak istediği adam. gs liyim üstelik liverpool a sempatim var. zamanında manchester city de mcmanaman ve fowler ı almıştı takımın başına da keagen ı getirmişti heyecan olmuştu ama tutmadı. umarım sonumuz onlara benzemez.
2007-2008 sezonunda 29 maç 11 gol 2 asist, 2008-2009 sezonu 28 maç 8 gol ile oynamış oyuncu. 2 senede toplam 57 maç oynamış adam, 19 gol atmış. 3 maçta 1 gol ortalama ile oynamış.
ne sakatlığı yahu? gizli sakatlık sanırım.
not: istatistikler sadece epl'yi kapsar. kupa maçlarını katmadım.
(tatito, 29.06.2009 11:14 ~ 11:15)
eurosport'un "owen galatasaray yolunda" diye altyazı geçtiği futbolcu. şimdi biraz inanmaya başladm, iyi lan..
baros'un da başka takımlarda bi sik yapamayıp galatasaray'da patladığını göz önüne alırsak. owen için bu geçerli değildir. eskidendi cicim ayları. sanmıyorum ben iş yapabileceğini.
çok formdaydı sonra bir sakatlandı bir daha kendisine gelemedi. tam böyle derken dünya kupası kadrosuna alındı. hazırlık maçlarında dehşet bir performans sergilediği için kimse bu sakatlıktan yeni çıkmış oyuncuya bir şey demedi. sonra ne mi oldu? daha maçtayken kendisini sakatladı. evet, ayağın bir vurdu ve sezonun ilk yarısını yatarak geçirdi. sonra toparlanması filan derken neredeyse bir sezonu buldu. şu an owen böyle bir oyuncu. yolda yürürken bile kendisini sakatlayabilecek bir fiziğe sahip. bir de çok fazla maaş alıyor. türkiye'den bu parayı karşılayabilecek bir takımın çıkması açıkçası şaşırtıcı.
bunun yanında owen'ı alırsın oynatırsın ama bu herifin oyun stilini biliyoruz. yani bir ronaldo (bre) değil. takımda bir de baroş'un olduğunu düşünürsek owen tarzı bir forvet ne kadar gerekli? bana soracak olursanız, gelsin 10 numarayı giysin. muhteşem bir transfer. 20 maç 14 gol.
newcastle'dan senede 7 m euro alan bir oyuncuydu.aston villa ile everton kendisini transfer edicekti ammavelakin o paranın altına inmem dedi.(bu para vergi oranları ile kesilip,4m euro oluyordu)
şimdi galatasaray senede 4milyon euro dan fazlasını vermesi lazım ki türkiye'ye gelmeye ikna olsun herif.yoksa küçüklüğünde de tuttuğu,muhitini semtini bildiği everton'a giderdi.ya da ingiltere'de başka bir takıma.diyeceğim kii bu adam avrupa kupasında oynamak istiyor.e everton düzenli olarak katılıyor bu kupalara.bir de bu adam inanılmaz paragöz bir adam.newcastle küme düştüğünde bile ''paramı almadan şurdan şuraya gitmem'' diyen bir adam.kulüp batmış,adam haala ''sizin verdiğiniz paranın bir kuruş altında para veren başka bir kulübe gitmem'' diyor.
bir de şimdi sevgili sevgili sözlükçüler karşı çıksa da,küme düşen bir takımdan alınan, mazisi parlak olan bir oyuncudur kendisi.
tüm bu saydığım olumsuzluklara rağmen,türkiye'ye gelirse kesinlikle iş yapar diye düşünüyorum.aldığı paranın hakkını verir mi derseniz?orda şüphelerim olsa da,forma satışı,stad dolumu gibi faktörlerle çok başarılı bir transfer hamlesine dönüşebilir.
ama herşeye rağmen benim tercihim;türk takımlarının, ''arsenal,porto,lyon'' gibi kulüplerin transfer politikalarını izlemesi.genç başarıya aç oyuncuları al,onları sat.bu şekilde avrupa arenasında kafaya oynayabilirsin diye düşünüyorum.zamanında
sakho diye bir defans alıcaktık.şimdi arsenal 12 m euro veriyor da psg satmıyor adamı.