görseller
michael jackson ın cenaze töreni 

belki ilginizi çeker
  1. · diana ross
  2. · jack nicholson
  3. · neverland
  4. · ömer karacan
  5. · banu güven
  6. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · dj tarkan
  9. · ümraniye

michael jackson ın cenaze töreni  

sayfa  / 2
  1. nasıl olacağı gerçekten merak konusu olan elim tören. müslümanlığa göre mi yoksa hristiyanlığa göre mi gömülecek? törende, papaz mı bulunacak yoksa imam mı? gerçekten merakla bekliyorum.
    (ursus, 26.06.2009 21:55)
  2. cenaze namazı los angeles merkez camiinde ikindi namazına müteakiben kılınıcakmış şaka bi yana dehşet kalabalık olmasını bekliyorum.
    (dextare, 26.06.2009 22:10)
  3. halkların ve dinlerin kardeşliğine milyon dolarlar harcayan ve birçok klibinde önemli olanın insan olmak olduğunu üstüne basa basa vurgulayan birisi olduğu için üç büyük dinin din adamlarının bulunmasıyla, bugüne kadar orasıyla burasıyla, bilmem nesiyle uğraşan insanlara son kapağını da hediye etmesini istediğim cenaze törenidir. onun ölümü yıllardır yavaş yavaş işlenen bir cinayettir benim gözümde. inatla anlaşılmak istenmeyen bu adamın ruhunun ergenliğe girmemiş olduğudur. ahmet san'ın az önce söylediğine bunu bildiğim için hiç şaşırmadım. türkiye'ye geldiğinde konsere çıkmadan evvel ne istediği sorulmuş. o da jurassic park izlemek istediğini söylemiş. sırf çocukluğunda kaybettiği zamanın acısını çıkarmak için neverland denen oyun parkını inşa ettirmiş. nereye? ıssız bi bozkırın ortasına, insanlardan uzağa. hala yok kendiyle çok oynadı yok hapçıydı yok kokainmandı!! tamam ben hastasıyım da bu kadar sinirleniyorum belki ama yani ne var ellerinde delil olarak bu insanların bu bokları atacak onu anlamıyorum. niye gizli bi tarikat olarak dolanıyolar ortalıkta, açıklamıyolar bunları ki biz de bilelim görelim gerçekleri. bu insanlarda ne olduğunu bilmiyorum ama beyin ve vicdandan eser olmadığını görebiliyorum. o yüzden de bu cinayeti işleyen herkese kapak olarak bu cenaze töreninde yüz binleri ve üç büyük dinin din adamlarını görmeyi çok arzuluyorum.
    (billie jean, 26.06.2009 22:18)
  4. ne zaman yapılacağı kesin olarak bilinmese de king of pop un cam bir tabut içinde gömüleceği duyurulmuş olan cenaze törenidir.
    (morbid angel, 01.07.2009 22:41)
  5. 5 temmuz 2009 pazar günü gerçekleşeceği söylenmektedir.
    (retrospect, 01.07.2009 22:47)
  6. prenses diana'nın cenaze töreninden daha kalabalık olması bekleniyormuş.
    (portagallı ördeg, 01.07.2009 22:53)
  7. merakla beklediğim törendir,cenaze hakkında sadece cam tabutla gömüleceği iddiası var,bakalım
    (tozpembehayallerdenardakalantoz, 02.07.2009 10:11)
  8. akşam gazetesi miydi vatan gazetesi miydi ne... onlardan birinde islami usullere göre yapılacağı söylenen tören.
    (beyazleblebi, 02.07.2009 10:29)
  9. -michael jackson'ın ceneze namazını kim kılsın?
    -jack nicholson
    (iett, 04.07.2009 12:00)
  10. bu akşam saat 20.00'de numberone tv'den canlı olarak yayınlacak olan törendir.
    (the crestfallen, 07.07.2009 18:04)
  11. bu akşam saat 20.00'de ntv'den canlı olarak yayınlanacak törendir.
    (hypnotica girl, 07.07.2009 18:07)
  12. kızı katherine paris'in kısacık konuşmasıyla göz yaşlarımı tutamadığım törendir.
    (theory, 07.07.2009 23:10)
  13. ntv'nin akıllara zarar çevirmenleri ve banu güven başkanlığındaki tayfanın bomboş yorumları yüzünden cnn'den izlediğim tören. aynı zamanda da beklediğim kadar vurucu olmayan tören. bir çok önemli şarkı çalınmadı, sahneye çıkan sanatçılar da çok azdı sanki.
    (iris, 08.07.2009 00:03)
  14. ömer karacan'ın söylediklerine katılıyorum:

lady diana için 1-.5 ay bekleyen "beyaz avrupalı", m.j. için hiç zaman kaybetmedi ve 1.6 milyon başvurudan 17 bin kişi seçerek cenaze törenini kapalı bir salona tıkıştırdı! diana ross yoktu, siyahi önderler arasında, bugün belki başkanlığını m.j.'e borçlu olan obama bile yoktu! iş avrupalıya, elite gelince her şey abartılır. jackson'a yapılan törenin bu denli oldu bittiye getirilmesi bu yüzden şaşırtıcı değil ve maalesef düşündürücü.
    (electro, 08.07.2009 00:12)
  15. en güzel konuşmayı kızı yapmıştır. sanatçı olması meşhur olması değil baba olması babam olmasıydı önemli olan der gibi konuştu.
    (divdiv, 08.07.2009 00:15)
  16. cnn, ntv ve number one tv canlı yayınlamıştır. maykıl'ın adına yakışır oldu, iyi adamdı rahmetli, iyi bilirdik hepimiz.
    (maximus, 08.07.2009 00:18)
  17. şuradan izlenebilir cenaze törenidir,

http://www.livestream.com/...
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 08.07.2009 10:15)
  18. törenin özeti küçük paris'in gözyaşlarıydı.
    (sakura, 08.07.2009 11:22)
  19. 90 lı yılların başında ilk özel televizyonda black or white şarkısı ile tanıdığım çocukluğumun müzik idolü. çocukken dinlemey başlayınca bu harikalar yaratan adamı dinlemeyi bırakamadım zaten. 10 günden fazla bir zaman öldüğü ve cenazesi konuşuldu hatta cenaze töreni yapıldı. kızı paris'in sahneye çıkıp konuşma yaptığı ana dek micheal jackson ölmüş diyememiştim. ama o küçük kız belkide benim gibi bir çok insanın yüzüne bu gerçeği vurdu.
    (gıyabında, 08.07.2009 11:24)
  20. iş yerine geldiğimde "nası izlemezsin yeaa" serzenişleriyle karşılaştım. evde ameliyat olmuş hastamız var, bize "eni vici vokke"nin ölümünü soruyorlar.

demem şu; o kadar mühim bir cenaze töreniymiş ki, bu kadar olurmuş. sanki babam öldü anasını satayım.
    (mevlüt şekeri hüznü, 08.07.2009 11:25)
  21. dün gece koskoca bir tarih daha yok olup gitti.iki kapılı koca hanın bir kanadını michael kapattı,diğer kanadını 80li 90lı yıllarda parlayan birkaç sanatçı göğüslüyor artık.

sahnede dev bir şarkıcı,kuliste masumiyeti gözlerini parlatacak kadar çekingen bir insan,iki ruh iki beden,birisi cennet diğeri cehennem.ikisini de taşıyamayacak kadar naif acılarla yoğrulmuş yorgun bir beden.

elli yıllık dolu dolu bir sanat yaşamı,küçücük,siyah,üzgün hisli bir çocuk,artık beyaz,kırgın,üzgün hala çocuk olarak kalmış ve bu dünyayı terk-i diyar etmiş efsane.

sızılarla dolu bir ruh,terk ediliş,yalnız kalış,nankörlük.

kırgınlıklarla erken gitmeyi uygun görmüş bir dev.söylenmesi gereken son sözü naaşını insanların gözüne gözüne sokarak cevap vermeye çalışan ilah.ve kara gözlüklerle ardında sahtelikler örtülmüş yapmacık ,matem havasında bulunuyormuş gibi yapan bir aile topluluğu.bize ipince bir sızı hissettirmiş popun kralı.

gözle görülene kadar inanılmayan bir cenaze töreni,soğuk,ruhsuz bir tabut,hareketsiz bir beden,kırgın bir ruh,öksüz kalan mikrofon,sahne,ışıklar ve her şeyden daha önemlisi çocukluğunu yaşayamamış ama çocuklarıyla ruhunun yaralarını saran bir baba,ardında ona minnet borcunu söyleyememiş,onu ‘’yargısız infaz eden’’pişmanlıklarla dolu bir insan topluluğu.

gece boyunca konuşan her konuşmacıdan daha etkili,gerçek,gözyaşı dökmemize neden olan anlam yüklü sözler grubu ve bunları aktaran,herkesin sahte maskelerini yerlere indiriverecek kadar yürekli bir kız çocuğu.

sanırım sözlerim dün gece onun için ağlayan herkesle ortak paydam…

giden gitti lafını ilk defa birine hiç mi hiç yakıştıramadım,ilk defa bir yakınım ölmüşcesine bomboş ve amaçsızım,amaçsızız.ilk defa bir tabut herkesin bedenine dar geldi.

şimdi o özgür ve olmayan ülkesinde çok mutlu,

peterpan masalın konusuna sadık kalarak gitti,sanırım o bizi gökyüzünden ayın ta tepesinden izliyor,dün gece ay çok parlaktı,başka parlaktı hem de.

dev öldü,masal bitti,peterpan artık minicik kanatlarıyla gecenin bir yarısı parıldayarak kızını ara ara ziyaret edecek,ufak bir öpücük ve dokunduğu yeri yakacak kadar sımsıcak bir gözyaşı ile…

şimdi sen merak ediyorsundur michael,burada herkes aynı,herkes hala sahte,sen gittin ya riyakarlık arttı dünyada,sen bu dünya için fazla temizdin,unutulmayacaksın bunu biliyorsun değil mi michael? çocukluğum yitip gitmeyecek başkaların ki gibi.zaten unutulmak hiçbir acıya eş değil,lakin unutulursa bir beden asıl o zaman acır ölenin ruhu,sen hiç ölmedin ki acıyasın.seni çok seviyorum michael çok bunu biliyorsun değil mi?…

goodnight sweet prince,goodbye michael…
    (mitchellnetravali, 08.07.2009 11:30 ~ 25.07.2009 14:41)
  22. cnn türk'ün de canlı yayınladığı cenaze töreni fakat, sunucu hatunun çıkartığı, ııııııımmmmmmhss, aaaammmmsss gibi sesler, elini çenesine koyup, kambur bi şekilde, konuğunu dinlemesi falan, cnn türk ten daha çok kıtibiyoz tv gibiydi.
    (andy kaufman, 08.07.2009 11:33 ~ 11:34)
  23. hiç michael'e yakışmayan, uyduruk bir tören oldu. ama bu uyduruk haliyle bile idare eder derecede görkemliydi. bi ton garip adam çıkıp mj hakkında bişeyler zırvaladılar. ben - onu yakınen tanımayan biri olarak - bile herhalde daha içli şeyler söyleyebilirdim. kendi sesinden tek bir şarkı bile duyulmadı. bir de şarkı söyleyen herkes sanki detoneydi.
    daha da önemlisi hayranları hiç gözükmedi.. ağlayan, onun şarkılarını söyleyen, hatta tabutuna sarılan hayranları...sanki bir okul töreni ( biraz daha büyük çaplısı ) havasındaydı. ben global bir yas havası içinde, milyonların duygudan duyguya geçtiği tam ona layık birşey hayal etmiştim ama onu bile yaşatmadılar adama. ama olsun eni vicci vokke'm.. seni sevenler eminim hayallerinde sana en güzel töreni yaptılar.
    (divine spleen, 08.07.2009 12:17 ~ 12:32)
  24. hayatı boyunca yaptığı 450 trilyon*luk bağış ile guinness rekorlar kitabına giren tek sanatçının çok çok gösterişsiz veda töreni.

sadece bir kaç gün önce o sahnede prova yaptığı ama şimdi altın tabutunda öylece yattığı düşününce bile insanın gözlerinin dolmasına neden olan törendir.

edit : teninin renginden utanıp, ırkını inkar edip renk değiştirdiğini zanneden insanların çok biliyorlarmış gibi hala ahkam! kestikleri bugün.. ben, michael ın ruhunun huzur bulmasını diliyorum.

böyle düşünenlere soruyorum;
    biri çıkıp ben türklüğümden utanıyorum lanet olsun bu uyruğa dese ve uyruğunu değiştirse onu kaç kişi ayakta alkışlar ?
    peki neden zenci oluşundan utanıp renk değiştiren bir adamın cenaze törenine utandığı ırktan insanlar bu denli kalabalık katıldı, konuşmalar yaptı ayakta alkışladı? en önemlisi intihar etti ...

cevabını verin !

ya da michael jackson un hayatı boyunca güneşten saklanmasına, şapkalarla, maskelerle, eldivenlerle kendisini gizlemesine yol açan şey * neymiş girip araştırmaktansa " renk değiştirmiş ibne" deyip cehaletini ortaya koyan insanlar...
    söyledikleriniz ya da yazdıklarınız hakaret boyutuna gelmeden bir işin, bir olgunun, bir olayın gerçeğini araştırın. doğru bilgiler yazın ki insanlara bir şeyler öğretesiniz.

yoksa tıpkı michael a dedğiniz gibi söylemsiz, eylemsiz ve saçma sapan olmaktan ne farkınız var ?
    (morbid angel, 08.07.2009 14:11 ~ 14:12)
  25. kardeşi janet jackson'ın nazar boncuklu bilezikle katıldığını fark etmemle beni bir kez daha şaşırtmış olan tören.
    http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/...
    (iris, 08.07.2009 16:04)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil