|
|
- back to the future üçlemesiyle tanınan amerikalı aktör
- deli gibi sempatik bir yüze sahip amerikalı aktör. yalnız sette pek kaprisliymiş. bir de büyük numaralı gözlükleri yerine lens kullanmakta kendisi.
- parkinson hastası aktör.
- parkinson hastalığıyla mücadele eden 1.58 boyundaki amerikalı aktör.
(bınar, 04.08.2004 23:19)
- liseli görünümlü şekliyle geleceğe dönüş filmlerinde boy göstermiş ve benimde hayranı olduğum aktör.
- (bkz: spin city)
- şu aralar scrubs adlı cnbce de yayınlanan dizide de rolü olan aktör
- brian de palmanın casualties of war filmiyle ciddi rol de yapabildiğini gösteren film oyuncusu.
- the secret of my success adlı filmde oynamış oyuncu. o zamanlar daha bir toymuş.
- mars attacks adlı filmde rol almış ünlü ama trajik sağlık durumundan dolayı yeni filmlerde göremediğimiz aktör.
- the hard way filmindeki "fucking aye" repliğiyle beni benden almış aktör. (önemli olan söylerken doğru tonlayıp doğru bakmaktır)
- parkinson hastalığı nedeniyle sanıyorum oldukça zor günler geçiren sevdiğimiz oyuncu.
(bkz: http://www.youtube.com/...)
- scrubs dizisinde obsesif kompulsif bir cerrahı canlandırmıştı. ameliyata girmeden önce 3 saat boyunca elini sabunluyor, hastane kapanmadan ışıkları yakıp söndürüyordu.
- aynı zamanda din fanatiklerine karşı açıklamalarıyla tanınan muhteşem aktör. kaprisli dense de geleceğe dönüş rolünü devraldıktan sonra ilk filmin tekrar çekilen sahneleri için 2 hafta uyumadan çalışmış.
- parkinson hastalığı yüzünden emekli olduğunu açıklayan ve hayranlarını yasa boğan; şu aralar sadece seslendirme yapan, süper yakışıklı,sempatik bir o kadar da talihsiz aktör.
back to the future filminde johnny b goode şarksını kendi çalıp söyleyerek ağzımı bir karış açık bırakmıştır kendisi.(alphi, 28.07.2007 00:23)
- geleceğe dönüş'te çaldığı johnny b goode ile koca bir neslin rock'n'roll delisi olarak büyümesinde eşsiz ve benzeri görülmemiş bir rol oynamıştır. parkinson hastalığından ötürü sonradan asla geleceğe dönüş kadar büyük bir yapımla karşımıza gelememiş olsa da, canlandırmış olduğu marty mcfly ile gönlümde hep bir numara olarak kalan şahane insan.
http://uk.youtube.com/...
- küçükken büyüyünce olmak istediğim kişiydi. tam olarak oydu. bu adama özendiğim kadar kimseye özendiğimi hatırlamıyorum. kahramanımdı. hala hastasıyımdır.
|