|
|
- bu sezona kadar bayern münih'te oynayan,chelsea'ye transfer olmuş alman topçu.
- 5 bin euro devlete 65 bin euro ise yardım kuruluşlarına olmak üzere 70 bin euro ceza ödeyecek olan alman futbolcu. cezayı ödemesinin sebebi ise sevgilisi için aldığı çantayı gümrük yetkililerine bildirmemesiymiş. 70 bin euro'nun pek koymayacağı bir insandır.
(lucifer, 02.09.2006 14:17 ~ 14:19)
- ertem şener'in 21 mayıs 2008 chelsea manchester united maçı'nda üstün alman teknolojisi olarak nitelendirdiği futbolcu (insanın otomobil diyesi geliyor üstün alman teknolojisi deyince)
- (bkz: alman panzeri)
- hem hayvan cüsseli, hem zeki, hem de teknik bir futbolcu olarak dünya'nın en iyilerinden olduğu belli bir şey. ama bir insan sahada bu kadar mı kibirli ve antipatik olur arkadaş ya. euro 2008'de takındığı tavır, ne ilginçtir ki, bülent tulun tarafından çok güzel özetlenmiştir: "ballack prensip olarak bütün kararlara itiraz ediyor." ayrıca portekiz maçında* üçüncü gol öncesi yaptığı ayıcılık da gözümüzden kaçtı zannetmesin.
- bir orta saha oyuncusu olarak gol krallığı yaşamış çok özel bir futbolcu. bugün üzülmesini sitediğim şahıs.
(bkz: 25 haziran 2008 almanya türkiye maçı)
- euro 2008 'in en kalibresiz yıldızıydı.
kupa boyunca hakem gruplarının iltiması ile coşan alman milli takımının en şımarmış, en itici adamıydı.
temasa maruz kalmadan aldığı faullere doyamayıp , düdük çalınmasını beklediği her ikili mücadele sonrası hakem azarladı.
herhalde kupanın rakibi değilde hakemi markaja alan tek futbolcusu oldu.
- yıldız, büyük oyuncu, tarif etmeye gerek yok aslında, tanınan bir topçu ama bu delikanlının hakkında yazılan olumlu yorumların az olması dikkatimi çekti.
alman ekolünün yıldız olacağı belli bir oyuncusuydu, oldu da. etiğe, fair play'e taban tabana zıt bu davranışları neden? euro 2008'i izleyenler hemfikirdir herhalde. faul yaparak gol attı; kendini numaradan yerlere attı, iyice abarttı kıvrandı; her kararda hakeme itiraz etti, hatta dövecekmiş gibi üzerine yürüyüp ağzından tükürükler saçarak bağırıp çağırdı. kazanma hırsı diyip geçebileceğimizi sanmıyorum, çünkü yaptıkları terbiye sınırlarını zorluyor. sonuçta kendini sevdirebildiğini sanmıyorum, ve bu kafayla giderse sadece chelski oyuncusu olur, dünya çapında saygı gören bir insan(!) değil. ben sana futbolcu olamazsın demedim.
- türkiye-almanya maçında hem bariz faul yapıp hem de faule itiraz etmesiyle çıldırtmış almandır.
- final maçında da çirkefliklerine devam eden oyuncu.
- (bkz: malak)
- cenabet futbolcudur.
teknik direktör oynasam ve herhangi bir finale çıksam takımımla tövbe oynatmam.hatta stattan da değil,git evinde izle maçı falan derim.3 final 3 mağlubiyet yaşadı adam bir sezonda,allah sabır versin.
edit:ingiltere liginin son maçı da final olarak bahsedilmektedir.son maçta chealse ve manchester united aynı puana sahiplerdi.(hırbır, 29.06.2008 23:47 ~ 23:53)
- bu çirkeflikle buraya kadar ama olsun seviyoruz yine kendisini.
- antipatik oyuncu..ama bunun sebebi chelsea mi değil mi çok merak ediyorum!düşünüyorum da bayern'deyken bu kadar antipatik, bu kadar çirkef bir adam değildi sanki..
- (bkz: loser)
(toumai, 30.06.2008 01:18 ~ 01:18)
- leverkusen'de geleceği şahane, hücum yönüyle de fazlaca parlamış bir futbolcuydu. daha sonra bayern'e gitti, leverkusen'lileri bir hayli kızdırdı tabi bu hareketiyle. o dönem yıldıray ile birlikte ballack o takımın vazgeçilmeziydi. daha sonra bayern'in sözleşme yenileme teklifini reddederek chelsea'ye iyi bir paraya transfer oldu. antipati toplama hızı bir hayli artış gösterdi tabi bu tercihi nedeniyle. ve daha o dönem makine gibi işleyen chelsea orta sahasını da bozdu bir şekilde, ballack'ın oraya monte edilmesi.
bugün final karşılaşmasındaki hal ve tavırlarına, usanmışlığına dikkat ettikçe; leverkusen'deki heyecanlı genci özlediğimi farkettim. transferler ballack için hiç isabetli olmadı.
- alman çirkefliğinin futbol sahalarındaki temsilcisi.
- futbol tarihinin gördüğü en çirkef futbolculardan. hiç süphesiz, bir liste yapılsa cristiano ronaldo zirveyi kimseye vermez, ama ballack'ın tavırları da hiç de yenilir yutulur cinsten değil. hiç bir şey yapamadığı avrupa şampiyonası final maçında her pozisyon sonrası hakeme itiraz etmesi, sürekli çirkeflik peşinde koşması, böyle bir kariyere yakışmıyor.
- bu sene şampiyonlar ligi finalinde ve avrupa futbol şampiyonası finalinde ayrıca premier lig şampiyonluk yarışında hüsran gören zavallı,çirkef bir almandır.
- matt damon a gerçekten benziyor bu adam hatta bununla ilgili birde reklam filmi varmış bugün izledim güzeldi. kız ballack ı matt damon filan sanıyordu.
|