|
|
- bir zamanlar star 1 de (ya da magic box) yayınlanan tv dizisi.nostalji olsun diye müziğini internetten indirince farkettim ki başlangıç müziği insanın içinde sonsuz bir melankoli , intiharın sınırlarında bir karmaşa ve ironik bir şekilde yeni ufuklara , maceralara atılma isteği verir.insana bir zamanalar *bağımlı olduğu şeytan kutusunun ne kadar etkili olabileceğini hatırlatıyor müziği...
ayrıca başlangıç müziği bana amiga 500 zamanlarında yapılan demoların müziklerini hatırlatıyor...(skuba, 06.03.2005 18:23 ~ 18:24)
- (bkz: eski diziler)
(skuba, 06.03.2005 18:25)
- (bkz: vice city)
- colin farrellin -çok afedersiniz- götüme benzediği film olmuştur bu. yapmayın etmeyin sayın prodüktörler insanın midesinin kaldırdığı görüntüler var kaldıramadığı görüntüler var.
- jamie fox'un kendini karizma bir karakter olacağım diye fazlasıyla kastığı bir filmdir. müzik,sinema falan derken her işin içinden çıkan jamie fox bu filmde artık iyice havalara girmiştir.
- kısaca "zaman kaybı" diyebileceğim bir film.
bunu engin bilgi birikimime dayanarak söylemiyorum. sadece beğenmedim. hatta hiç beğenmedim.
çekimler de berbat zaten. colin farrell'dan soğutuyor insanı.
- konusu ve hikayenin işleyişiyle, televizyon filmi olarak kabul edilebilecek bu filmde, sinema perdesinden şıpır şıpır para akmıştır. lüks yatlar, tanesi milyon dolarlık tekneler, arabalar, yatlar katlar, son teknoloji ve süper imkanlar, korkunç da para dönüyor. bizim polisimiz çelik yelek alamazken, yavurun polisi ferrariye biniyor, en gral klüplerde suçlu kovalıyor, yediği önünde yemediği arkasında bir hayat. türk polisinin izlememesi gereken film, üzülür garibanlar, demoralize olur. bir de herkes kasım kasım kasılıyor, herkes bir karizma, bir godlike tavırlar içersinde aman tanrım izlerken sıkıyor korkunç kötü. gidilmemesi gereken sinema filmleri arasında üst sıralardadır.
edit: colin farrell çok yakışıklı.(azureel, 12.09.2006 12:45 ~ 12:47)
- film esnasında gxix'in uyumamam için ritmik şekilde cimcik attığı film olmuştur bu. o derece güzel yani.
- don johnson'ın polisten çok eli s.knde bir mirasyediye benzediği, fakat izlenesi müthiş bi diziydi.
- heat ve collateral'i yönetirken izlediğimiz michael mann'dan başarılı bir aksiyon filmi. spor arabalar, hız tekneleri, özel jetler, otomatik silahlar ve kavga ve patlamalar. içine sızdığı suç örgütünün elebaşının sağ kolu çinliye aşık olan bir polis * ve eşine sadık ortağı. * jamie'nin eşinin siki tuttuğu patlama sahnesine hasta oldum. yönetmen patlamanın hakkını vermiş, bütün seyirciler o şoku yaşıyor. film müziklerine de değinmek gerekiyor. michael mann'ın audioslave fanatiği olduğuna iyice karar verdim. colin farrell'ın limuzindeki sevişme sahnesinde giren wide awake yaşadığı tehlikeli ilişkinin heyecanını öyle bir yansıtmış ki tüyleri diken diken oluyor insanın. son bölümlerde shape of things to come'la collateral'de shadow on the sun'la ne hissettiyseniz onu hissediyorsunuz, kalıyorsunuz mal gibi koltuğunuzda.
- don johnson'ın, kapıları yukarı doğru açılan ferrari testarossa marka arabadan indiği zaman '' vay anasını '' diye tepki verdiğimiz güzel eski dizi.
- çıkışında sağlam küfürler yediğim, izlerken sıksık saate baktığım film. sebebine gelince; bi kere kısaca filmi özetliyeyim; bok gibi. bi grup genç amaçsız cevahir de gezinirken bi sivrizekalı hadi sinemaya gidelim der. orada filmlere bakılırken, thisrock sazanlar, " colin farrell var, jamie fox var iyi filmdir bu hem metroda falan hayvanat afişleri var popüler bişi demek ki buna gidelim" mezvuya şahsımın otokritiği: film seçiş tarzıma sıçayım afedersiniz, ulan metroda afiş var diye filme mi gidilir allah belamı neyse kendime kızgınım laflar hazırladım, bi iç hesaplaşmada çözeceğim mevzuyu..
haftasonu saat 6'dan sonra 12 ytl olmasına ve gencturkcell'in olmayışına aldırmadan dalındı filme. sonra ne oldu derseniz. bi bok olmadı. ara ara film esnasında göz göze geldiğim arkdaşlar oldu. kaçmayı planladım.kaçamadım.. film arasında, 2. yarı büyük sürprizler olacak olm bi durum olaya ısındırıyorla da bi güzel geçiştirdim. en sonda sağlam küfür yedim o ayrı.
sözün özü, topluca gidilen sinema organizasyonlarında film seçme işi riskli. iyice emin olmadan böyle bi bok yenmemesi lazım. sonra öten çok oluyor, üstünden bir sene geçmesine rağmen.
yazarın notu: allah belanı götünden versin colin, jamie sen de konuşma kırgınım sana da..
(bkz: adam sandık eşşeği alnıımıza değdi taşağı)
- tüm şarkıların dinlenebilir olduğu süper bir soundtrack albüme sahip filmdir. zaten üzerinde konuşulacak başka bir yönü de yoktur filmin.
(bkz: pennies in my pocket)
- karizma film.sanıyorum uzun zaman oldu böyle ramboculuğun , inanılmaz patlama çatlama efektlerinin , süper kahramanların , düşen ve atomlarına ayrılan helikopterin düşmeden önce pervanesine kafadan balıklama girip daha sonra patlamasının ardından tekrar ortaya çıkan baş rol oyuncularının olmadığı bir film izlemeyeli.evet belki inanılmaz heyecan verici hareketli , kalbimi hoplatıcı ve izledikten sonra allahım ne mesudum ne mustafayım dedirten bir film değildi ancak kendi kulvarında ( ki o kulvarın ne olduğunu bilmiyorum şimdilik adam gibi konulu gerçekçi bir film diyelim gitsin ) gayet hoş bir film olmuş bana göre.
|