gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  5. · ugg
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · ibrahim üzülmez
  8. · spor dostluk barış ve kardeşliktir
  9. · bilişim enstitüsü

mi soru ekini bitişik yazan sözlük yazarı  

1. isyanım var buna. sözlük yazarlığım boyunca her beş yazardan mutlaka biri bu kategoriye dahildi. bunların arasında türk ırkçısından tutun, öğretmenine bir sürü adam gördüm.

bir platfomda yazıyorsun, adın yazar, hiç değilse 8 yıl okuma ve yazma işi görmüşsün; ama mi soru ekinin ayrı yazılması gerektiğini bilmiyorsun. de bağlacı ve de hal eki; ya da bağlaç ve ek olan ki olaylarına hiç girmiyorum; onlar karışıyor dersin kabul ederim.

soru soruyorsan mi'yi ayrı yazacaksın kardeşim. atomu parçalatmıyoruz ki yahu; gayet basit "mi soru ekini ayrı yaz". vallahi ben utanıyorum; bu memleket evlatlarına 8 sene eğitim vermiş; aruz veznine kadar getirmiş ama adam daha mi soru ekini ayırmayı bilmiyor. ilkokul 1 bilgisi; cin ali'de bile vardı ulan.
    (thedewil, 27.07.2009 01:20 ~ 01:23)
  2. (o değilde, 27.07.2009 02:28)
  3. (bkz: müdür müdür müdür)

bakınız sayın kırca. ben bakınız verdim mi böyle mi verirdim eskiden? ''sevdim mi tam severim, sildim mi bir kalemde...'' emrah mi ismayıl yeka mi demiş bunu bilemedim şimdi. mi, soru eki olarak mi, zarf olarak mi ele alınacak onu da bilemedim bak. hem bu cümlenin sonuna soru işareti koysam mi koymasam mi? o ne! koydum mi lan?
    (öz mayamili, 27.07.2009 02:41)
  4. bizim sözlükte yazar olması son derece mümkün olup ama asla tdk'da sözlük yazarı olamayacak yazardır.

buket uzunerlik yapıp diyim ki (bkz: mi ekini ayrı yazmayanlarla asla öpüşmem)
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 27.07.2009 02:42 ~ 04:17)
  5. yazar değildir o evladım. iyice bak bir. çaylaktır o.
    (dewatu, 27.07.2009 03:52)
  6. "mi eğer ekse derhal bi yere eklenmelidir" diyen yazardır. edat desinler, ünlem desinler ama ek demesinler. ayrıca 'soru eki' olarak da kısıtlanmasın. tek amacı soru sordurmak değil bu ekin. ek değil de her neyse işte.
    (zülkarneyn, 27.07.2009 04:10)
  7. sözlüğe alınışının tamamen hata olduğunu bilmeyen yazardır.
    (nickcode, 27.07.2009 05:11)
  8. neyse ki soru eki olan -mı -mu ve -mü' yü ayrı yazmışlar da her hangi bir bürokratik kriz çıkmamış. soru eklerimiz emin ellerdedir. müsterih olunuz.
    (asayisberkendal, 27.07.2009 09:02)
  9. türkçe'yi kaale almayan yazardır
    (pekiyasimdi, 27.07.2009 09:09)
  10. (bacanga, 27.07.2009 09:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil