geçen yıl 9da gelmeleri gerekirken
geç gelip 7 de çıkan ön grupları 10.30 11e kadar dinlememizi sağlayan
konserlerinden önce artık insanların ön gruplara nefret kusmasını sağlayan vazgeçilmez grup
içinde bulunduğumuz zamanların en iyi gruplarından bir tanesi olup kendileri artık yeni şarkı türevleri yerine reklam ve dizi filmlerine adamış kişilerdir..
grubun adının "mfö" olarak anılması ilk kez onların eurovisiondaki sahne anonsları sırasında gerçekleşmiştir.sunucu, kağıttaki isimleri görüp dumur olunca onların ismini telaffuz edemeyeceğini anlayıp rezil olmak yerine kıvrak bir zeka ürünü olarak "....is mfö" diye anons etmiştir.
klasik bir şekilde ele güne karşıyı her konserinde en sona bırakan, bir de sahneden inme numarası yapıp, 1 dakika sonra sahneye dönüp konserine devam eden muhteşem grup
bu yaza kadar sadece iyi müzik yaptıklarını sandığım bu şeker adamlar meğerse sahneye çıkınca acayip coşturuyorlarmış. çok enerjikler, çok sevimliler, zaten müzikleri mükemmel. özellikle özkan uğur o kadar komik ki, bundan sonra bulunan tüm konserlere tekrar tekrar gitme isteği uyandırıyor.
zamanında hepsi barış manço'yla çalışmıştır.fuat ve mazhar kaygısızlar adlı grupta gitar çalarken barış manço onlara vokalistlik yapmıştır.o dönemde fairground,karanlıklar içinde gibi türk rock tarihine damga vuran bestelere imza atmışlardır.özkan uğur ise kurtalan ekspres'in ilk basçısıdır,hala çaldığı fender bası ona barış manço satmıştır.ayrıca özkan uğur ve fuat güner domates biber patlıcan şarkısında back vokal yapmaktadırlar...
herbiri birbirinden iyi müzisyen olan mazhar, fuat , özkandan kurulu kendisi ve şarkıları efsane olan yakın zamanda çıkacak olan yeni albümü merakla beklenen grup
yeni albümleriyle bombayı patlacak olan şahane grup.
01 muaf
02 milli park
03 vurgun yedim
04 amanin aman
05 sari laleler
06 o neydi o
07 ne bileyim ben
08 gündüz rüyasi
09 silmez gibisin
10 biz ıstersek
11 olduramadim
'sarı laleler kesinlikle dinlenesi'dir ayrıca..
yeni mfö albümünün adına, 'agu'nun hikâyesine gelince... işin içinde cem yılmaz'ın parmagı var. grup üyeleri alanson'un evinde yeni albüm için isim düsünürken sıkıntıdan kendi isimlerinin baş harflerini bir kagida yazarlar. alanson'un a'si, güner'in g'si ve ugur'un u'su bir araya gelince 'agu' ortaya çıkar. grup kâgıdı masanın üzerine bırakır. birazdan cem yılmaz'la bulusulacaktir. yılmaz gelir ve kâgıdı görünce "ooo agabeyler yeniden dogum ha, agu" der.
milli park adlı parçalarını şiirimizin son yıllarına bir şimşek gibi parıldayan ismet özel'in tahrik adlı şiirinden uyarlayan grup.
ismet özel'e sormuşlardı.
-milli park'ı nasıl buldunuz?
-mazhar şiirlerimi önemseyen biri.ben yapsam daha iyisi olmazdı demişti.
ek bilgi:mazot adlı şiirden ise ağlamadan adlı bir beste yapmışlardı.