mezun olup kep törenine katılmamak 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. bunu yapan, ya ben farklıyım görüntüsü vermeye çalışmaktadır,
    (bkz: tavır koymak)
    ya birlikte okuduğu insanlarla bir ilişkisi yoktur, "yemişim okulu" der, ya da maddi durumdan dolayı girişememitir.
    (bkz: valla ben değilim)
    (venom, 18.06.2005 10:34)

2. (bkz: mezun olmayıp kep törenine katılmak)
    (vonalı, 18.06.2005 12:05 ~ 12:06)
  3. canı istememektedir ya da çoktan kendi şehrinde arkadaşlarıyla kutlamalara başlamıştır. arkadaş edinemeyen bir zavallıdan çok, arkadaş olmayı bilmeyen insanlarla çevrili olan birisi de olabilir. ya da gelen iş teklifleri nedeniyle başka şehirde olması gerekiyor da olabilir. illa ki arıza ya da asosyal tipler değillerdir törenlere katılmayanlar.
    (jellicle, 18.06.2005 14:27)
  4. diplomayı aldıktan sonra okulla tamamen ilişiğini kesmiş öğrenci türü.. artık kurtulmuştur ve okulun en ufak bir faaliyetinde dahi bulunmak istemez.. gerçi sonra pişman olabilir çünkü özel bir gündür, en önemlisi ilerde anlatılacak bir gündür.
    (despinaa, 19.06.2005 01:03)
  5. ya da ocakta mezuniyet töreni yapılmamasından dolayı doğal olarak katılamamak ta olabilir.
    (bkz: erken mezun olmak)
    (bkz: tek sayıda dönem uzatmak)
    (pingus, 30.11.2005 01:58)
  6. hayatın boyunca içindeki ukte kalacak bir hadiseyi yaşamaktan kendini men etmek gibi bir hadiseye imza atmak. yazık pişmanlık hiç bitmez...
    (hariboo, 30.11.2005 02:03)
  7. bu durumda bir acayiplik yoktur, ya da bunu yapanın illa ki psikolojik sebeplere de ihtiyacı yoktur. istanbul üniversitesi'nde olduğu gibi veli efendi hipodromunda yapılan bir kep töreni katılmamak için başlı başına bir sebeptir.
    (obsessed, 26.06.2006 03:41)
  8. (bkz: 33 sene çalışıp emekli olmak)
    (bkz: maaş kuyruğuna katılmamak)
    (bkz: hadi)
    (smuredfath, 12.07.2006 23:20)
  9. üniversiteyi kazandığında umursamayan birinin bitirdiğinde de umursamamasının sonucu.
    (frock, 13.07.2006 11:15)
  10. rektörün konuşmasından meslek yeminine kadar velilere "bakın nasıl şahane insanlar yetiştirdik" mesajının verildiği, öğrencilerin gider ayak derece sırasına sokulduğu, cicili bicili, kepli cüppeli gereksiz bir idari organizasyona katılmamaktır. iki tane adam gibi arkadaşı olanın zaten böyle bir organizasyona ihtiyacı yoktur*.

ayrıca, kep nedir amına koyayım?
    (ali kamber, 13.07.2006 12:17)
  11. şahsen yaptığım eylemdir.. hem lisede hem üniversitede..
    (bkz: beni böyle şeylerle meşgul etmeyin)
    (bkz: verin diplomamı sktir olup gideyim ben)
    (juda, 13.07.2006 12:23)
  12. hayatında yalnızca bir kere yaşayacağın bir şeyi yaşamayı reddetmektir. bunun karizmayla boykotla keple amfiyle rektörle hiçbirşeyle ilgisi yoktur. bir kere kaçırdığın zaman ilerde bin kere pişman olacağın bir harekettir. hakettiğin şeyi bilerek almamaktır. gençliğine anılarına ihanettir. mezuniyet törenine gitmek istemeyen arkadaşların kendilerine sormaları gereken bir soru vardır. "yıllar sonra arkadaşlarımın kendi mezuniyetlerini anlattıkları bir ortamda eksiklik hissedecek miyim, hissetmeyecek miyim?" cevabı hayır ise -ki bugün içinhayır olabilir ama inanın yarın hayır olmayacaktır- gitmesinler, ama cevabı evet olacaksa mutlaka gidin. çünkü yaşanılması gereken bir şeydir mezuniyet töreni.
    (12monkeys, 13.07.2006 12:39)
  13. tercih meselesidir.
    (bahana, 01.01.2007 19:13)
  14. (bkz: daha mezun olmadan, kep törenine katılmak.)
    (magicpie, 10.03.2007 16:11)
  15. kep törenine katılmanın bir ritüel olmasının getirdiği rahatsızlıktan ötürü, katılmak istememektir. anılarda bir kep töreni eksik olunca da yaşayabiliyor insan.
    (blungel, 10.03.2007 16:16)
  16. ichgeheindaskino kişisinin alışkanlık haline getirdiği eylemdir.

kalabalıklardan hoşlanılımıyor olunabilir (zira buca gölete ne ben girerim ne anne babamı sokarım)
    (ichgeheindaskino, 10.03.2007 21:47)
  17. sevmediğin arkadaşlarınla bu mutluluğu paylaşma çekincesinden kaynaklanabilecek durum.
    (su damlası, 10.03.2007 21:50)
  18. yaz okulunda mezun olacak olmak olabilir bunun sebebi. herkesten sonra çıkıp yalancı diplomayı alacak olmak koyar insana, ailesine bu hali göstermek istemez, sonra da beklediği durumu videodan izleyince ne kadar doğru karar verdiğini anlar insan, maymun etmişlerdir çünkü yaz okulunda mezun olacakları "aha bunnar da yaz okulunda mezun olacak, hadi onları da çağırıp bişey verelim bari" tadında anons ederek.
    (excalibur, 11.03.2007 07:16)
  19. normal eğitim süreniz sonunda kep törenine katılmış olup uzatmalara geçmiş bir öğrenciyseniz yadırganmaması gereken durumdur. iki defa katılmak biraz garip olabilir.

uzattığı seneyi hayat okulundan bir mezuniyet sayan kişi için de normal sayılabilir aslında, tam karar veremedim.
    (tazmanya canavarı, 23.05.2007 00:50 ~ 01:41)
  20. "ben canımı kurtarayım, yere batsın kep töreni diyerek" alınmış bir karardır. nedir yani, neyi keşfettik, ne büyük şey başardık da garip kıyafetler giyip güneşin altında neyi sergileyeceğiz. yok bir de okulu bitirmeseydik.
    (demilan, 23.05.2007 01:21)
  21. (bkz: farklı olmayı marifet sanmak)
    (darksideofthemoon, 23.05.2007 01:40)
  22. tam da bugün bu konu üzerine arkadaşla sohbet açılmıştı;

eğer o akşam dream theater konseri varsa, tabii ki gitmem kep törenine. bu kadar basit...
    (rasputin, 23.05.2007 03:00)
  23. kıyafet bulamazsam bu gidişle başıma gelecek olaydır!
    (bkz: yok daha neler)
    edit: aldığım kıyafetin içine girmeye çalışıyorum*
    (madalyonun güzel yüzü, 23.05.2007 03:21 ~ 26.05.2007 03:30)
  24. lisede yaptığım olay.pişman değilim yaptım yine yaparım.
    (berryberry, 23.05.2007 06:22)
  25. kişisel bir tercih meselesidir, ayrıca mevcut durum değerlendirmelerinde tercih edilebilecek zaruri bir opsiyondur.
    öğrenci bünye 5 yada 8 sene dirsek çürüttüğü, mürekkep yaladığı sınıfdan yada anfilerden ayrılırken kep törenine katılmamak gibi bir kararını bulunduğu sosyo-ekonomik şartlardan sağlık şartlarına kadar uygunluk oranına göre vermektedir.
    misal kişinin sahip olduğu aile fertlerinden biri olumsuz sağlık nedenlerinden dolayı hastehanede yatmaktadır ve mezun olacak kişide törene katılamayacak kadar önemli bir rol üstlenmesi gerekmektedir hasta yanında, böyle bir durum karşısında törene katılmanın ne derece önem sahibi olduğu resmen açık ve nettir. kişinin törene katılmaması gayet doğaldır ve farklı olma arzusu ile de alakası bulunmamaktadır.

diğer tarafdan kişi sahip olduğu ekonamik durumuna göre karar vermelidir katılıp katılmayacağına, ülke sınırları içersinde bulunan pek çok özel üniversitede okuyan burslu bireyler akademik eğitim periyodlarında ellerinde bulundurdukları kıt ekonomik koşullar altında mezuniyetine ulaşmış ve başarılı olmuştur, ancak bazı özel üniversitelerde uygulanan kep ve cüppe kirlama maliyetleri bünyenin karşılayabileceğinden daha fazlasını talep etmektedir ki kişi bu nedenden dolayı katılmama kararı almışta olabilir, doğal karşılanmalıdır hatta çaktırmadan törene katılması için örtülü ödenekten yardım edilmelidir.

bir diğer durumda ise tüm imkanlara ve fırsatlara sahip olmasına rağmen baymış okul seranomilerine, heyecanlarına tahammülü kalmamıştır buda kişinin törene katılmama gibi bir isteğini hortlatabilir ama gece geç saatlerde eğitim süreci boyunca yanyana olduğu arkadaşları ile mezuniyeti kutlayıp zaten dağıtacaktır.

törene katılmamak bünyenin seçeceği bir opsiyondur. farklı olmak maksadıyla katılmama dürtüsü içersinde olan bireyler kendilerince farklı olmuşlar, arkadaşları kep atarken, gülerken, diplomayı alırken, beraber fotoğraf çektirirken ortamda bulunmayarak o sevincin, o kıvancın ve mutluğun içersinde farkedilmemişlerdir.
    (gunship, 23.05.2007 10:41)
 sayfa  / 2