belki ilginizi çeker
  1. · ya el yelil
  2. · had dah dael yeleh
  3. · kolbastı oynayan ekibe lav silahı ile saldırmak
  4. · alternatif zayıflama önerileri
  5. · bum bum bambilin gulu gulu
  6. · hadise yi seçmek günahtır
  7. · peçenin ardındaki gözler
  8. · kaset üzerine ses kaydetmek
  9. · sevgili
  10. · gizli olana duyulan merak
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · öss sonrası yapılan salaklıklar
  9. · izmir

mezdeke  

1. mezdeke, mısır'da kına gecelerinde kadınların peçe takarak oynadıkları oyunun adı.
    (sahra, 30.05.2007 23:09)
  2. komik sesli arap adamlarının toplanıp şarkı söyledikleri grup. dansözleri de var. bum bum adlı şarkıları insanların karın kaslarını harekete geçirmektedir güldürmek suretiyle.
    (mjoranda, 06.06.2007 22:59)
  3. üç peçeli ablamdan oluşan dansöz grubuydu. 90lı yıllar da her yılbaşı kanal kanal dolaşır göbek atarlardı. dağıldılar mı, piyasa durgun ondan mı yoklar , modaları mı geçti bilemiyoruz.

(bkz: had dah dael yeleh)
    (o kadar mutluyum ki şimdi kusabilirim, 21.11.2008 22:00)
  4. oynak dansözler grubudur.tutmalarının tek sebebi peçelerini hiç açmamalarıdır.hani her gizemli şey çekici gelirya insanlara işte tamda o durumdur. peçe açmamakla hem gizemli olup hemde birisi gelmediği zaman baska biri çok rahat digerinin yerine geçebilir.
    (miskimitt, 13.01.2009 23:00)
  5. sözlükte arapça bilen bir yazar var mı bilmiyorum. varsa bile bu şarkının sözlerini buraya yazacak kadar azimli ve de arapçaya hakim biri olmadığını şu ana kadar şarkı sözlerinin yazılmamış olduğundan anlıyoruz. ben de arapçaya hakim değilim. hatta arapça tek kelime bile bilmem. ama oturdum bu şarkının sözlerini kulağıma nasıl geliyorsa aynen dinleyip buraya geçirdim. "ne işimize yarayacak bu anlamsız sesler" derseniz, ben de bilmiyorum. ama ne bileyim; mükellef bir kahvaltı sonrası sevgilinize şarkı eşliğinde bu kelimeleri söyleyip eğlenirsiniz ya da kına gecelerinde sadece kıç sallamayıp dudaklarınızı da hareket ettirirsiniz ve ortamda bir fark yaratırsınız falan filan... ama bu sözlerle herhangi bir arap kızını yatağa atabileceğinizi zannetmiyorum.

uzatmadan sözlere geçiyorum:

led bi vele disdir
    vele did sev diddir

led bi vele disdir
    vele did sev diddir

dil esveya veri murra
    dil esveya veri murraaaaaaaaaaa (burayı uzatabildiğiniz kadar uzatın)

yalil yalil lililillillil (li li lil lil lil bu şekilde )
    yalil yalil lililillillil
    yalil yalil lililillillil (dört kere. unutmayın sakın 4)

ugemere sukgariii
    ugemere sukgariii

led bi vele disdir
    vele did sev diddir ( burası nakarat. iki kere tekrarlanacak)

dil esveya veri murra (koro arkadan burayı tekrarlayacak)
    dil esveya veri murraaaaaaaaaaa (burayı da tabi ki. ama sondaki kelimedeki aaaaa bölümünü solist uzatacak)

ugemere sukgariii
    ugamere sukgariii

ene gul bi av sıpa
    min ev bin araba

eteri muşderi beyye
    eteri muşderi beyye

ugemere sukgariii
    ugemere sukgariii

led bi vele disdir
    vele did sev diddir

ene ul tiya gara
    ih de silli dara

dennum gay ane beyye
    dennum gay ane beyye

ugemere sukgariii
    ugemere sukgariii

led bi vele disdir
    vele did sev diddir

dil esveya veri murra
    dil esveya veri murra

ugemere sukgariii
    ugemere sukgariii

umarım herhangi bir zamanda ve mekanda işinize yarar.

tanım: bir ara bütün düğünlerde çalan şarkı.
    (kürsat bana bi kitap alsana lan, 15.01.2009 18:25 ~ 18:38)
  6. şarkı değil, grubun adı aslında. şarkı için; (bkz: ya el yelil)
    (çılgın orman meyvesi, 15.01.2009 18:35)
  7. çocukluk yıllarımın yazlarında arabayla tatile, denize biyerlere giderken, arabamızda sürekli çalan, bende derin izler bırakmış oryantal grup..
    taktıkları peçeleri hiç çıkarmayan 3 hatun kişiden oluşan grubumuzun şarkılarını hala aklıma estikçe açar açar dinlerim, gaza gelir göbek atarım!! (burası şaka tabi)
    uzun süredir ne album çıkarıyorlar ne de televizyonlarda boy gösteriyorlar, özledim açıkçası.. onları benzerlerinden ayıran en önemli özellikleri şarkılarının vokal de içermesi olsa gerek.. severim, dinlerim, dinletirim..
    ve son olarak ; dil esvuayyini murraa..
    (denizin dengesiz rengi, 15.01.2009 19:04)
  8. sınav zamanı sıkıntı gidereci olarak kabul edilen grup. evin içinde ders çalışmaktan beyni sulanmış hatun bünyeler için birebir ilaçtır. hem şarkıları oynaktır, oynamaya teşvik eder, hem de atılan göbekler sonrasında dingin bir vücutla tekrar ders başına dudaklarda tebessümle oturulabilir. olmadı burhan öcal' da arada aynı görevi görür.
    (bana bir nick bulun, 17.01.2009 23:40)
  9. bugün aklıma geldi bir kaç tane albümünü indirdim. zaten çok zor albüm ismi kullanmadıkları için bulması kolay oldu; mezdeke 1, mezdeke 2 falan. dinlemeye başladığım andan itibaret katıldığım tüm kınageceleri gözümün önünden film şeridi gibi geçti. hak lil ayem şarkılarının "a aaa a a aaa aaa" bölümünü kafamızı ileri geri yaparak söylememiz falan geldi aklıma. cihat vardı çok fena kıvıra kıvıra dans ederdi.
    (olahabeoy, 20.04.2009 17:24 ~ 21.04.2009 09:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil