zaten yeterince vaktiniz varsa gerçekleştirmeniz olası durumdur. çünkü oturacak yer kalmamıştır. eğer taksim yönünden bindiyseniz, bir de iş çıkışı ise osmanbeyde tıklım tıklım dolacaktır vagonlar. o kadar koşup yorulmanızın yanında bir de insanların arasında ezilme tehlikesi yaşarsınız. üç dakika bekleyip oturmanız halinde ise dinlendirici bir yolculuk garantisi vardır.
(bkz: ben) otobüsün de peşinden koşmayan, mümkünse bir işaretle durdurup tın tın yürüyen insandır(bkz: kıl). ayrıca karşıdan karşıya geçerken ışıklarda da koşmaz.
metroya koşanları görüpte "dur hele bi şu uzun koridora geliyim de duruma göre bakarız" diyenlerdir...burdaki asıl mantık ise özellikle 4.levent metrosunda görebileceğiniz üzere metro durduktan sonra şöfer bulunduğu mahalden çıkarak metronun diğer tarafındaki şöfer mahaline gitmektedir. eğer onu görmüşseniz gerçekten çok cool takılarak istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz. bir de bazıları vardır ki, bu şöfer kişisine çarpa çarpa metroya yetişmeye çalışıyorlar, allah akıl fikir versin ne diyeyim...
tam girecekken kapıya sıkışma ve vagondaki eğlence arayışındaki insanların maskarası olma ihtimalini aklından geçirmiş hiç bir kimsenin yeltenmeyeceği bir harekettir koşmak. bunların dışında gruplanan insanların ise kapıya sıkışırken yüzlerinde minik bir sırıtma ifadesi belirmekte, bakışlarında, hayatlarındaki büyük bir korkuyu yenmişçesine, "siz de deneyin, abartıldığı kadar değilmiş" gibi bir anlam bulunmaktadır. halbuki, geçmiş zamanda enkizisyon aleti diye kullanılan o kapının dan diye kapanması, iç organlarının, eskiden kapladıkları yerin üçte birine sığmalarıyla son bulmuştur. özetle; koşmayın!
rastlantının böylesi filminde metroyu kaçıran kızın mutlu sona ulaştığını görüp , farkında olmadan bundan etkilenmiş kişilerdir.
(bkz: izlenilen filmin etkisinde kalmak)
iç ses 1: koşsamda bi boka yaramaz artık.
iç ses 2: lan şimdi bi depar yapsam kesin yetişirim.
iç ses 1: yarrak yetişirim kapılar kapanmak üzere nereye yetişiyorum..
iç ses 2: koş lan koş.
iç ses 1: koşma.
iç ses 2: koş kooşş.
iç ses 1: olan oldu mına koyim. bi sigara içeyim bari çok stres yaptım.
ağır abilerdir onlar içten içe metro kaçıyor diye üzülürler ama etraftada güzel bir kız varsa karizmayı bozmamak adına kendilerini iyice ağırdan alan kişilerdir.
acelem yoksa eğer her daim aman bir sonrakine biner de giderim diye içimden geçirdiğim fakat yürüyen merdivenden inerken metronun geldiğini görüp diğer insanların gazına da gelip koştuğum, yetişemediğim sonradan da amannn nasılsa diğeri daha boş olur diye kendimi kandırdığım felsefem
kapıların fotoselli olduğunu, önünde birşey varken kapanmayacağını bilmesine rağmen metro kapısına şıkışma fobisi olan insandır. metronun kapılarının kapanmasına saniyeler kaldığı farkedilir ama dikkat kapılar kapanacak uyarısını duyduğunda gözüne kamyon farı tutulmuş kirpi gibi kalacağını bildiğinden koşmaz,koşamaz..gerekirse dersi kaçırmayı göze alır, hiç takmıyormuş havasında yavaş yavaş ilerler, bir sonraki metroyu bekler.
"o kadar vakit kazancını burnuma mı sokacağım" diyen insan modelidir. ben bir tanesini aynaya bakarsam görebiliyorum.
ayrıca düşünürsek gerçekten de çok çabuk geliyor yenisi. buna uzun diyenlerin hayatında hiç 17 gelmesini beklemediği ampul gibi ortaya çıkmaktadır.